4 sätt att använda media i butiken för marknadsföring över flera kanaler

Bedrägerier, smarta påsar och festmånader

Detaljhandelsföretag som utmärker sig i att interagera med kunder över flera marknadsföringskanaler har dubbelt så mycket kvarhållning jämfört med genomsnittliga handlare, enligt forskning från Aberdeen Group.

Marknadsföring över flera kanaler är en framgångsrik detaljhandelsstrategi eftersom den följer din målgrupps aktivitet från kanal till kanal, vilket effektivt ökar försäljningsmöjligheterna vid varje kontaktpunkt. Till exempel, om en prospekt surfar på en produkt på din webbplats men överger sin kundvagn innan du slutför köpet, kan du använda tvärkanalengagemang för att återmarknadsföra den produkt de tittade på via ett alternativt medium, inklusive en Facebook-annons eller e-post marknadsföringskampanj.

Med tanke på att de senaste fem åren av digital annonsmättnad har resulterat i en epidemi av bannerblindhet har det blivit klart att marknadsföringsinsatser måste förnyas och utvidgas till flera beröringspunkter både i och utanför hemmet. Ett sömlöst tillvägagångssätt över olika kanaler Рsärskilt inom ett fysiskt butiksutrymme Рstyr dina potentiella kunder mot ökat engagemang, vilket ökar varumärkesekvivalenter och försäljning. Eftersom 72 procent av konsumenterna föredrar ett integrerat tillvägagångssätt för marknadsföring är gränsöverskridande engagemang värt att bemästra.

Ditt butiksutrymme har otrolig beröringspunktpotential, vilket ger åtkomst till dina kunder via flera meddelandekanaler i butiken: förpackning, video i butiken, displayer på hyllan och möjligheten att förbättra deras upplevelse genom att ta dem online medan de är inne i butiken. Läs vidare för idéer för att använda media i butiken för att uppnå högre effektivitet för tvärkanalsmarknadsföring:

Uppmuntra showrooming med gratis WiFi

Med 82 procent av inköpsbesluten fattas i butiken är det vettigt att prata med dina kunder medan de surfar. Åtta av tio av dem finns redan på sina telefoner medan de är i butiken, så om du inte erbjuder WiFi har du precis tappat bort de enorma möjligheterna som folk föredrar att undersöka produkter, jämföra priser och läsa recensioner när du handlar .

Historiskt sett ser många handlare mobilåtkomst i butiker som ett hot med tanke på att kunder kan använda sina smartphones för showrooming, men nu har det blivit klart att kunderna kräver en tvärkanalupplevelse. Erbjud gratis Wi-Fi med varumärke som automatiskt landar dina kunder på din hemsida (eller en strategiskt utformad målsida som driver en specifik kampanj), vilket ger dem möjlighet att engagera dig under din shoppingresa.

Marknadsför märkta Hashtags offline

Eftersom kunderna reagerar bäst på sammanhängande varumärkesupplevelser är det absolut nödvändigt att integrera din marknadsföring i butiken med sociala medier. Ett av de enklaste och mest kostnadseffektiva sätten att uppnå detta är genom att visa hashtags via offline-media i butiken.

Minnesvärda, koncisa och märkta hashtags kan passa var som helst i en tegelsten. Använd dem på din skyltning, nämn dem i din radioprogrammering i butiken och se till att du visar dem på din infotainment i butiken. På det sättet kan dina kunder gå med i en pågående konversation när de lägger in på sociala medier om ditt varumärke, vilket gör det lättare för dig att interagera med dem online och hjälper till att sprida dina meddelanden till dina kunders sociala diagram.

Videoskärmar på försäljningsstället har blivit oerhört populära som kontaktpunkter för tegelstenar och marknadsföring, och de är perfekta för att marknadsföra hashtags med märke. Kassan är den perfekta platsen att placera en smart skärm, eftersom folk hatar att vänta i kö. Innovativ digital skyltning i livsmedelsbutiker minskar upplevda väntetider med mer än en tredjedel, och 84 procent av kunderna hävdar att tittande på innehåll i butikens skärmar hjälper den väntade tiden i kassan att passera snabbare. Att visa en hashtag i flera sekunder i slutet av ett videoklipp kan vara mycket effektivt för att få onlineengagemang bland din offline-publik.

Push Mobile Messaging With Beacons

Som sm√• enheter som kommunicerar med n√§rliggande smartphones kan fyrar ocks√• vara effektiva f√∂r att samla in information om publikmedlemmar, och de kan ocks√• anv√§ndas f√∂r att meddela konsumenter om relevanta kampanjer, baserat p√• deras r√∂relser genom din butik. √Ąven om den fortfarande √§r i sin linda, anses fyrteknologi vara en uber-effektiv strategi i butiken, efter att ha p√•verkat cirka 15 miljarder dollar i offline-utgifter under den senaste Black Friday-helgen.

Beacons √§r dock √§nnu inte en branschstandard. √Ąven om det inte finns n√•gon brist p√• fallstudier som bevisar effektiviteten hos fyrar som ett marknadsf√∂ringsverktyg i butik, har m√•nga experter uttryckt reservationer baserade p√• konsumenternas integritetsproblem.

Ge dina kunder möjlighet att hoppa över linjen

Långa rader dödar försäljningen. Nästan 50 procent av alla kunder kommer medvetet att undvika en återförsäljare i framtiden om de måste vänta längre än fem minuter i rad. Med en mobil POS-lösning kan du dock ge dina kunder möjlighet att hoppa över linjen helt och kolla in precis bredvid hyllan där deras köp väntar.

Dessutom möjliggör mobil POS dina kassörer att fungera som kunniga säljkonsulter, vilket skiljer dig med exceptionell kundservice. Med surfplattor i handen kan din säljpersonal kontakta kunder som är mitt i sina beslutsprocesser; teammedlemmar kan ge råd och föreslå upsells.

Butiker måste inleda tvärkanalengagemang

Enligt uppgifter från Harvard Business School är återförsäljare som använder flera marknadsföringskanaler mer lönsamma än de som bara använder en enda kanal. Brick-and mortar-miljöer är perfekta för att skapa många beröringspunkter med dina kunder, och de olika medielösningarna i butiken som finns idag gör det tillgängligt och prisvärt att göra det.

Läs mer om marknadsföring här på Tech.Co