4 sÀtt att förhindra dataförlust pÄ din arbetsplats

4 sÀtt att förhindra dataförlust pÄ din arbetsplats

Även om sĂ€kerhetsapplikationer har funnits lĂ€nge Ă€r dataförlust fortfarande ett allvarligt hot mot företag online och offline. Enligt IBMs 2016 Cost of Data Breach Study var den genomsnittliga kostnaden för förlorade data $ 221 i USA. 48 procent av dessa övertrĂ€delser orsakades av hackare och kriminella insiders. MĂ€nskliga fel, vĂ„rdslöshet och systemfel Ă€r ocksĂ„ riskfaktorer som kan Ă€ventyra sĂ€kerheten för dina data.

Med detta sagt bör du aldrig ta lÀtt pÄ cybersÀkerhet och sÀtta sÀkerhetsÄtgÀrder frÄn arbetsplatsen. Vara Proaktiv och strÀva efter förebyggande snarare Àn att fokusera pÄ ÄterhÀmtnings- och saneringsförfaranden.

FrÀmja sÀkerhetsmedvetenhet hos din personal

Att fĂ„ din medarbetares samarbete Ă€r nyckeln till förebyggande av dataförlust pĂ„ din arbetsplats. Enligt mĂ„nga studier orsakades en hög andel sĂ€kerhetsövertrĂ€delser av anstĂ€lldas handlingar – kriminella och oavsiktliga.

Oavsett motiv mĂ„ste du utbilda dina anstĂ€llda om bĂ€sta praxis för datasĂ€kerhet. Se till att de vet hur de ska hĂ„lla en ren maskin, blĂ€ddra sĂ€kert online, behĂ„lla starka lösenord och anvĂ€nda VPN för att kryptera anslutningar till dina servrar – PureVPN eller CyberGhost Ă€r bra val. Ännu viktigare, uppmuntra dem att rapportera allt misstĂ€nkt – oavsett om det finns enheter eller medarbetare.

Dra Ă„t dina kontorspolicyer

Hantera Ätkomstbehörigheter till ditt företags kÀnsliga information Àr nÀsta steg mot proaktiv sÀkerhet. Den allmÀnna tumregeln Àr att vara smart och begrÀnsa dina anstÀlldas tillgÄng till bara vad de behöver för att utföra sina uppgifter. Om du tillÄter anstÀllda att ta med sina enheter till jobbet, var noga med att anvÀnda en plattform för hantering av mobila enheter och sÀtt grÀnser för vad de kan komma Ät.

En annan strategi Àr att anvÀnda multifaktorautentisering i din lösenordshanteringslösning. Om du gör det kommer du att öka sÀkerheten pÄ din arbetsplats med biometrisk identifiering som röstigenkÀnning och fingeravtryckssökning.

Investera i hotinformation

I en vÀrld av online-sÀkerhet, nolldagarsattacker Àr bland de farligaste. Det hÀr Àr sÄrbarheter som hackare utnyttjar innan sÀkerhetsföretag ens Àr medvetna om deras existens. Som din första försvarslinje kan du investera i en sÀkerhetsinfrastruktur som utnyttjar realtidsdata frÄn massinformation.

Medan hotunderrÀttelsetjÀnster betalas erbjuder de det bÀsta sÀttet att hÄlla sig uppdaterad med de senaste sÀkerhetshoten. Det kan vara dyrt för nystartade företag som inte har mycket data att skydda, men för etablerade företag som bryr sig om sina kunders data Àr investeringen definitivt vÀrt det.

SÀkerhetskopiering pÄ molnet

Även om sĂ€kerhetskopiering av dina data inte exakt Ă€r ett proaktivt förfarande, Ă€r det bĂ€ttre att ha en felsĂ€kerhet vid oförutsedda katastrofer. Förutom att spara information pĂ„ en fysisk hĂ„rddisk kan du ocksĂ„ anvĂ€nda en fjĂ€rrbackuptjĂ€nst som lĂ„ter dig spara dina data i molnet.

De flesta fjĂ€rrbackuptjĂ€nster har automatiserade funktioner för att sĂ€kerstĂ€lla att ditt företags integritet förblir intakt. Det Ă€r ocksĂ„ en bra idĂ© att ha backup “brandövningar” och testa hur snabbt du kan Ă„terstĂ€lla data med din nuvarande plattform.