4 sÀtt att gÄ till extra mil för anstÀllda

4 sÀtt att gÄ till extra mil för anstÀllda

Inom nĂ€ringslivet finns det nu en förvĂ€ntan att se och göra det rĂ€tta av dina anstĂ€llda. Detta tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt Ă€r inte nĂ„got nytt som sĂ„dant – företag har tagit hĂ€nsyn till sina arbetare i flera Ă„r, med bonusprogram och smĂ„ tillĂ€gg, liksom generösa lönesystem och andra incitament.

Men sedan sekelskiftet har det skett en massiv ökning av de typer av företag som Àr i drift och i sin tur de typer av företag som mÀnniskor vill arbeta för. Borta Àr de dagar dÄ de bara var tvungna att hitta ett jobb, nÄgot jobb och göra jobbet. Du kan hoppas att vÀlja det perfekta företaget du vill arbeta för. NÄgonstans som uppskattar dig mer Àn att bara vara ett nummer.

Denna typ av tÀnkande har förÀndrat landskapet för bÄde arbetsgivare och anstÀllda. Du mÄste vara lite mer kreativ nÀr du försöker attrahera den bÀsta kandidaten för vilken roll som helst, och nÀr du försöker hÄlla din nuvarande arbetskraft ocksÄ glad.

Allt om miljön

Att skapa en spÀnnande och entusiastisk arbetskraft Àr en viktig del av att starta och vÀxa ett företag. Företag som Google, Apple och Innocent har fortsatt att innovera och locka eftersom deras varumÀrke har vuxit bÄde externt men ocksÄ internt. SpÀnnande kontorslokaler, mer informella attityder och out-the-box-tÀnkande har lett till ett verkligt intresse för att arbeta för innovativa företag, inte bara blid, vanliga jobb.

Om du inte har den typ av pengar att investera kraftigt i ett stort kontor eller resor utanför kontoret över hela vÀrlden, hur skiljer du dig frÄn mÀngden samtidigt som du visar att du Àr en framgÄngsrik, kompetent start-up? Genom att verkligen ta hand om och tÀnka ut ur slingan. Ett sÀtt att agera som gör att dina anstÀllda verkligen uppskattar dig.

Var försiktig och frÄga

Jag har haft turen att arbeta pĂ„ nĂ„gra fantastiska platser som verkligen har brytt mig om hur jag mĂ„r och var jag vill vara. Tricket Ă€r att övervĂ€ga hur din arbetskraft skulle kĂ€nna sig för den miljö de arbetar i. Är det fientligt? KĂ€nner de att deras Ă„sikter spelar roll, som att deras arbete betyder nĂ„got?

Att kÀnna sig nödvÀndig och kÀnna sig viktig Àr ett av de största sÀtten att hjÀlpa till att hÄlla nÄgon lycklig. Att behandla alla som en kugge i en maskin som hjÀlper ditt företag att bli en framgÄng Àr mycket bÀttre Àn att bara rÀkna med att ledningen och direktörerna ger ett verkligt vÀrde. Du mÄste se till att alla vet att de uppskattas. Det Àr ett enkelt sÀtt att agera.

De smÄ sakerna

Du kanske inte vill eller har rÄd att omvandla ditt huvudkontor sÄ att det matchar nÄgra av de mer innovativa företagen, men att ta hand om vad du köper och hur det pÄverkar personalen Àr ett mÄste. Ekonomiska förmÄner och lön ses inte lÀngre som det enda man behöver oroa sig för nÀr man stannar i ett jobb.

Flexibla arbetstider, semesterdagar, utrustning för att göra ditt jobb (du skulle bli förvÄnad över hur ofta kroppsstÀllning och komfort Äterspeglas som viktigt) och hÀlsofördelar Àr de smÄ fördelarna med ett jobb som visar att du har tÀnkt pÄ din personal som mÀnniskor, och inte bara mÀnniskor som slÄr ut arbete mellan nio och fem.

Dela Àr omtÀnksam

Bortsett frÄn allt ovanstÄende kommer du troligen att uppleva en engagerad, glad och entusiastisk arbetskraft om du faktiskt fortsÀtter att ta hand om de personer du anstÀller. Ju mer du visar respekt och beundran för dem, desto hÄrdare kommer de att arbeta och desto bÀttre resultat kommer att följa vidare. Företag kommer att vÀxa snabbare om de arbetar med sitt team, inte emot. FörhÄllandet mellan anstÀlld och arbetsgivare Àr inte bara en enkelriktad relation, och du har ett ansvar att fortsÀtta att hjÀlpa och stödja dem andra, icke-ekonomiska sinnen.

Om du kan rÀkna ut ett sÀtt att engagera dig och fÄ kontakt med medlemmar i ditt team pÄ ett sÀtt som fÄ andra företag gör, kommer du att se mindre omsÀttning och mer engagemang och engagemang. Och pÄ lÄng sikt kommer det att gynna dig sÄvÀl som dem. Talangretention kommer att vÀxa, liksom moral och lycka. Det Àr i ditt intresse att vara intresserad av din personal. SÄ fÄ det att fungera.

Bild: WOCinTech