4 sÀtt att göra det enklare för kunderna att kontakta dig

4 sÀtt att göra det enklare för kunderna att kontakta dig

Att göra det enkelt för kunderna att kontakta ditt företag Àr nyckeln nÀr det gÀller att skaffa nya leads. Kissmetrics rapporterar att den genomsnittliga kostnaden för en förlorad kund uppgÄr till $ 243.

Att ha din kontaktinformation lÀtt tillgÀnglig skapar förtroende och ökar antalet förvÀrvade leads. Det kan ocksÄ öka intÀkterna eftersom kunder kan ha frÄgor före försÀljningen eller behöver hjÀlp med att slutföra sina transaktioner. HÀr Àr nÄgra sÀtt att göra det lÀttare för kunderna att kontakta dig.

Visa kontaktinformation framtrÀdande

Studier visar att 51 procent av kunderna blev avskrÀckta av brist pÄ tydlig kontaktinformation pÄ en webbplats.

Bristen pÄ ett tillgÀngligt telefonnummer för affÀrskontakter och oförmÄgan att fÄ en levande person i telefonen har lett till att webbplatser som Flaptor och 800-Numbers har skapats med det enda syftet att göra kontaktinformation mer tillgÀnglig och transparent för konsumenter.

Försök att visa ditt kontaktnummer pĂ„ varje sida pĂ„ din webbplats i en framtrĂ€dande position som rubrikomrĂ„det. Du vill ocksĂ„ ha en sĂ€rskild “Kontakta oss” -sida som visar all din kontaktinformation inklusive din företagsadress och e-post. Se till att ditt företag Ă€r listat i relevanta företagskataloger som gula sidor, Yelp och Google Places.

Gör det enkelt att nÄ en mÀnniska

Marketing Land rapporterar att 74 procent av kunderna sannolikt kommer att gÄ med en konkurrent pÄ grund av dÄlig kundservice via telefon. Detta inkluderar att inte kunna navigera i IVR (interaktivt röstsvarssystem) med lÀtthet, lÄnga hÄlltider och att fÄ oprofessionell service.

HÄll ditt automatiska svarssystem enkelt och övervÀldig inte uppringarna genom att förse dem med en omfattande meny med massor av alternativ. Tre till fem alternativ Àr optimala. Gör det enkelt för uppringare att nÄ en levande person utan att behöva lyssna pÄ en omfattande inspelning. Effektivisera informationsinsamlingsprocessen sÄ att kunden inte behöver ge samma information till mÄnga representanter.

NĂ„ ut via sociala medier

Vissa företag gör misstaget att bara anvÀnda sociala medier för att fÄ nya leads. Se till att dina kundtjÀnstrepresentanter ocksÄ anvÀnder dessa kanaler för att erbjuda support.

JD Power rapporterar att 67 procent av kunderna har anvÀnt ett företags sociala mediekonto för kundtjÀnst. Ta reda pÄ var dina kunder Àr mest aktiva online och trÀffa dina kunder dÀr. Detta kan vara Facebook, Twitter eller Instagram men för vissa mÀrken kan det vara ett onlineforum eller community.

Ett snabbt svar Àr viktigt nÀr det gÀller sociala medier. Enligt en studie av Edison Research förvÀntar sig 42 procent av kunderna som kontaktar ett företag med ett problem via sociala medier svar pÄ en timme. Ett sÀtt att ta itu med detta Àr att stÀlla in ditt konto för att automatiskt skicka ut ett meddelande som bekrÀftar att du har sett deras inlÀgg och arbetar med en upplösning.

Ett exempel pÄ ett företag som anvÀnder sociala medier för att tillhandahÄlla kundservice Àr Ford Motors. Företaget har en personal av dedikerade kundtjÀnstrepresentanter som söker efter omnÀmnanden av deras varumÀrke över mÄnga sociala mediekanaler för att hantera och lösa kundklagomÄl. Företaget engagerar i genomsnitt 2 000 kunder per vecka.

Erbjud ett Live Chat-alternativ

Livechatt Àr bekvÀmt för besökare pÄ din webbplats eftersom de bara kan klicka pÄ chattknappen utan att behöva ringa ett samtal. Fördelar ur kundens synvinkel inkluderar noll vÀntetid och omedelbar uppmÀrksamhet. Agenter kan multi-task och svara pÄ flera kunder samtidigt göra livechatt effektivare jÀmfört med telefonsupport.

Med livechatt kan du ocksÄ ta itu med problem före försÀljning och tillhandahÄlla personlig service. FrÄgan tas upp i realtid utan att kunden behöver fylla i ett formulÀr och vÀnta pÄ svar. Det Àr mer sannolikt att kunder kommer tillbaka om de vet att de kommer att fÄ ett snabbt svar pÄ sina frÄgor.

Att möjliggöra för kunder att kontakta dig via mÄnga kanaler hjÀlper till att bygga förtroende och driva engagemang vilket i slutÀndan innebÀr mer försÀljning.