4 sÀtt att komma inför nuvarande sysselsatta talanger

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

Att locka framstÄende sökande handlar om mer Àn att bygga en cool företagskultur och erbjuda konkurrenskraftiga fördelar. Det handlar om att projicera en bild som tilltalar de 75 procent av alla globala kandidater som Àr passiva arbetssökande.

Startar konversationen

MÀnniskor som helt uppfylls av sina jobb söker troligen inte ny anstÀllning, passivt eller aktivt. MÄnga toppartister Àr dock bara nöjda och skulle kunna öppna nya möjligheter. Dessa passiva kandidater utgör mindre av en omsÀttningsrisk men Àr svÄra att locka. De Àr krÀsna och vanligtvis dyrare, men de levererar löften och hÄller sig lÀngre Àn sina flygigare motsvarigheter.

Att öppna en dialog med de bÀsta utsikterna börjar med att skapa en stark berÀttelse som presenterar ditt företag som en vÀrldsförÀndrande organisation i en miljö som bidrar till meningsfull prestation. De bÀsta av de bÀsta vill ha mer Àn bÀttre lön och förmÄner, som de kan hitta var som helst. De flesta passiva utsikter motiveras av faktorer som överlÀgsen balans mellan arbete och privatliv, mer stimulerande utmaningar och utrymme för framsteg.

Hur man lockar passiva kandidater

Hur ska du locka dessa eftertraktade kandidater? HÀr Àr fyra strategier för att locka de bÀsta kandidaterna utan att behöva söka igenom otaliga ansökningar eller uthÀrda meningslösa intervjuer:

Skapa ett remissprogram

NÀr det gÀller topptalang Àr relationer nyckeln. Att erkÀnna och belöna anstÀllda för remissanstÀllningar hjÀlper oss att attrahera kandidater som annars kanske inte har övervÀgt nya roller. Ju bÀttre ditt nuvarande team, desto bÀttre kommer de att fÄ in.

Du mÄste förstÄ att ingenting slÄr att arbeta med andra begÄvade mÀnniskor, och att tilldela kontantbonusar för framgÄngsrika remisser till anstÀllda Àr nyckeln. Zappos Insider, en webbplats för talangsrörledning, Àr dedikerad till att uppmuntra potentiella anstÀllda att söka sig till företag snarare Àn till ett specifikt jobb. Detta öppnar upp engagemangslinjer och hjÀlper Zappos att hÄlla sig pÄ passiva kandidatars radar.

Var en serendipitous resurs

MÄnga jobbkandidater hittar sina drömmars företag efter att ha snubblat över en öppen kÀllkodsram. Genom att skapa en egen kan du visa hur du delar deras vÀrderingar.

FrÄn den tiden sker konversationen om att arbeta tillsammans naturligt. Ett annat bra sÀtt att locka passiva kandidater Àr att vara vÀrd för speciella evenemang som hackathons eller andra branschrelaterade workshops, trÀningspass, tÀvlingar, konferenser och till och med virtuella nÀtverksevenemang.

Ta pÄ dig utmanande projekt

Kandidater med hög kaliber sĂ€ger ofta saker som “Jag gillar företaget och mĂ€nniskor jag jobbar med, men jag Ă€r uttrĂ„kad.” Att sprida nyheterna om ditt företag genom att lyfta fram det mest utmanande arbetet du gör för dina kunder hjĂ€lper dig att tilltala högkvalificerade passiva kandidater som vĂ€ntar pĂ„ att nĂ„got mer intressant ska bli verklighet.

AnvÀnd din video pÄ din rekryteringssida för att visa upp ambitiösa projekt som ditt team har tagit upp för att fresta passiva sökande som inte uppfylls av deras nuvarande nivÄ och arbetsomfÄng.

Marknad pÄ relevanta plattformar

Bli involverad i konversationer pÄ Stack Overflow, GitHub Jobs och Glassdoor, eftersom publiken du vill locka finns pÄ dessa webbplatser. Se till att du har en företags LinkedIn-sida och uppmuntra dina anstÀllda att markera sina prestationer pÄ sina sidor för att visa passiva sökare vad de saknar.

En undersökning utförd av LinkedIn visade att 75 procent av medlemmarna med heltidsjobb inte aktivt söker nya möjligheter, men 45 procent av dem skulle vara öppna för att prata med en rekryterare om de kontaktades.

Med denna taktik behöver du inte vÀnta tills ett jobb publiceras för att hitta bra kandidater. Potentiella anstÀllda kommer att nÄ ut till dig, med vetskap om att arbeta för ditt företag Àr en möjlighet att samarbeta med inspirerande mÀnniskor som delar sina passioner. Genom att bygga ett entusiastiskt team pÄ detta sÀtt kan du ta större utmaningar och driva vÄrt företag till nya höjder.

LÀs mer om att anstÀlla talanger hÀr pÄ Tech.Co