4 sÀtt att skapa ett riktigt lika affÀrspartnerskap med din grundare

4 sÀtt att skapa ett riktigt lika affÀrspartnerskap med din grundare

Jag skulle ljuga om jag sa att ditt förhÄllande till din grundare alltid kommer att vara lÀtt och vÀnligt. Det Àr precis som alla andra nÀra förhÄllanden du har i ditt liv: det finns bra stunder, och det finns tillfÀllen dÀr du kommer att vara oense. Om du och din grundare inte lyssnar pÄ varandra Àr det helt enkelt inte att Àga ett företag 50/50

Det Ă€r oundvikligt: ​​tvĂ„ passionerade, smarta och motiverade affĂ€rsmĂ€n kommer att brĂ„ka. Men vi lyckas alltid lösa problemet och det gör att vĂ„rt företag gĂ„r framĂ„t. Oenigheter Ă€r verkligen en vĂ€lsignelse, eftersom de tvingar ett beslut att fattas. De visar att ditt företag inte Ă€r stillastĂ„ende. Inga meningsskiljaktigheter betyder i allmĂ€nhet att det inte hĂ€nder nĂ„got, och det Ă€r skadligt för företagare. Titta alltid pĂ„ det positiva med att lösa och gĂ„ förbi ett avtal och du kommer att kĂ€nna en lĂ€ttnad och respekt för din affĂ€rspartner. HĂ€r Ă€r nĂ„gra sĂ€tt som kan hjĂ€lpa dig att skapa ett verkligt lika affĂ€rspartnerskap:

Lyssna alltid

NÀr du arbetar med din grundare Àr det viktigt att se till att ni bÄda Àr respektfulla och verkligen lyssnar pÄ varandra. Du behöver inte nödvÀndigtvis komma överens, men det Àr viktigt att verkligen empati och förstÄ varför din grundare kÀnner sÄ. NÀr ni alla har hört varandra, gÄ vidare med den bÀsta vÀgen för att bestÀmma.

Efter att ha lyssnat noggrant pÄ varandra kan du dock inse att en av er har ett bÀttre grepp om hur den klienten hjÀlper eller skadar vÄrt företag. GÄ pÄ samma sida och fatta ett snabbt beslut att gÄ vidare med ett alternativ som vi bÄda kÀnner oss bekvÀma med.

Respektera styrkor och kÀnn svagheter

Att kÀnna varandras styrkor och svagheter Àr nyckeln till att vara en bra grundare. Om du vet att en oenighet faller inom ett av dina individuella kompetensomrÄden, lÄt personen hantera situationen och lösa problemet. Var Àrlig mot varandra och dig sjÀlv angÄende var du utmÀrker dig. Det hjÀlper dig att lösa problem pÄ ett fredligt och effektivt sÀtt.

FrÄga en tredje part

NÀr jag sÀger frÄga en tredje part menar jag inte en av dina gemensamma vÀnner. De experter du anstÀller för att konsultera dig om den dagliga verksamheten i ditt företag Àr i allmÀnhet bra för denna typ av roll. Om det Àr ett ekonomiskt beslut, ta in ditt företagsledningsgrupp. Om det handlar om ett kontrakt eller en potentiell ny kund, ta in din advokat.

NÀr du tar in en tredje part för deras Äsikt om en oenighet Àr det viktigt för dig och din affÀrspartner att vara tillsammans i telefon, möte eller e-post medan du pratar med tredje part om problemet. FullstÀndig transparens Àr nyckeln, och det Àr viktigt att tredje part hör lika bÄda sidor av argumentet. Se till att alla berörda parter spelar rÀttvist och arbetar snabbt för att lösa ett problem.

HÄll företagets bÀsta intresse

Det Àr viktigt att oenigheten inte förvandlas till en situation dÀr ni bÄda försöker ha rÀtt. MÄlet bör alltid vara att göra det som Àr i företagets bÀsta. Om bÄda medgrundarna har detta i Ätanke kommer situationen att lösas pÄ ett vÀnligt och inflytelserikt sÀtt. Du mÄste alltid stödja företagets intresse.