4 sÀtt att stÀrka dig sjÀlv i arbete och liv

4 sÀtt att stÀrka dig sjÀlv i arbete och liv

FramgÄng hÀnder inte av en slump. Det hÀnder genom val. Om du Àr angelÀgen om att nÄ framgÄng i ditt liv och företag Àr det viktigt att kÀnna till de strategier, tankesÀtt och vanor som banar vÀg för att göra dina drömmar verklighet. Som mÄnga vet Àr det lÀttare sagt Àn gjort.

Det Àr lÀtt att bli övervÀldigad nÀr man följer den ena metoden efter den andra för att uppnÄ dina mÄl. Vissa mÀnniskor slutar till och med att ge upp för att det blir för mycket. Varför bry sig om att köra loppet nÀr det finns sÄ mycket kaos att hantera redan innan du börjar?

Det mest effektiva sÀttet att ta itu med det pÄgÄende hotet att bli övervÀldigad Àr att avsÀtta externa framgÄngsformler och börja bygga personliga egenskaper som fÄr dig att gÄ mot dina mÄl, oavsett hur förvirrande och kaotiska saker blir. HÀr Àr de mest kraftfulla egenskaperna du mÄste odla för att bygga och upprÀtthÄlla framgÄng i ditt liv och arbete:

Fokus

Vi lever i en vÀrld av stÀndig distraktion. Mellan meddelanden pÄ sociala medier, e-post-pingar och meddelandevarningar, dras du i mÄnga olika riktningar vid varje ögonblick pÄ dagen. Det gör det nÀstan omöjligt att koncentrera sig under nÄgon tidsperiod.

FramgÄngsrika mÀnniskor inser detta, varför de gör allt för att öka sin förmÄga att fokusera. Att fokusera pÄ en uppgift i taget, se till att den görs bra och att se igenom den till slutet Àr en fÀrdighet som kommer att sÀtta dig lÄngt före alla andra. FrÄn brusreducerande hörlurar till isoleringsrum, gör vad du behöver för att faktiskt fokusera.

Även om dessa kan verka som extrema Ă„tgĂ€rder Ă€r de vĂ€l vĂ€rda att genomföra. NĂ€r du har fĂ€rre distraktioner kommer du att upptĂ€cka att fortsatt fokus inte Ă€r svĂ„rt att uppnĂ„.

Elasticitet

DÀr det Àr bra, det Àr dÄligt, och dÀr det finns anhÀngare, det finns motstÄndare. FörstÄ att vinster inte kan ske utan förluster, varför du mÄste utveckla motstÄndskraft.

MotstÄndskraft handlar om att studsa tillbaka: ta upp dig sjÀlv, damma av dig sjÀlv. och fortsÀtter nÀr livet gör dig pÄ knÀ. MÄnga tror att det Àr en kvalitet som du antingen har eller inte har, det Àr inte helt sant. Liksom alla andra egenskaper som nÀmns i denna artikel kan motstÄndskraft utvecklas. LÀs böcker om det, hyra en tÀnkesÀtt och hitta program eller seminarier som visar hur du kan stÀrka denna kvalitet hos dig sjÀlv.

NÀr du Àr motstÄndskraftig kan ingenting och ingen hÄlla dig tillbaka eller hÄlla dig nere. Det Àr ett drag som ganska mycket garanterar framgÄng.

Disciplin

Inte mÄnga mÀnniskor pratar om disciplin lÀngre, vilket gör att det verkar som en gammaldags term. Men det Àr verkligen inte förÄldrat. Mer Àn nÄgonsin bör disciplin spela en stor roll i vÄr snabba vÀrld frÄn 2000-talet.

Disciplin Àr i huvudsak din förmÄga att kontrollera dina impulser och kÀnslor. Du bör ringa till disciplin nÀr du Àr pÄ diet och en vÀn erbjuder dig en extra stor bit födelsedagstÄrta, och du bör ringa pÄ den nÀr du vill titta pÄ din favoritserie pÄ Netflix men behöver avsluta det projektet för jobbet. Disciplin lÄter dig fortsÀtta pÄ vÀgen mot ett mÄl. Det förvandlar dig till en ostoppbar kraft nÀr du gÄr mot framgÄng.

Mod

NÀr det gÀller att uppnÄ framgÄng Àr mod förmodligen den viktigaste egenskapen av alla. Det Àr den enda du kan anvÀnda för att övervinna rÀdslan. Det Àr normalt och naturligt att kÀnna sig rÀdd nÀr du strÀvar efter dina mÄl och drömmar. Kanske upplever du rÀdsla för misslyckande, rÀdsla för att bli förlöjligad av andra, rÀdsla för ekonomisk förstörelse etc. Men om du tillÄter att denna rÀdsla dikterar vad du bör och inte bör göra, vill du inte ens komma ur sÀng pÄ morgonen.

Mod Àr den enda motgiften mot denna rÀdsla, sÄ du bör stÀrka din förmÄga att vara modig. För att bygga mod, hitta sÀtt att möta din rÀdsla. Om du Àr rÀdd för att prata offentligt kan du ge dig en skÄl pÄ din vÀns bröllop. Gör sedan vad som krÀvs för att förbereda dig sÄ att du gör ett bra jobb.

Att öka din kapacitet för mod Àr en ovÀrderlig övning. Priset gÄr alltid till den person som Àr modig nog för att nÄ det i livet.

En version av detta inlÀgg upptrÀdde ursprungligen pÄ LinkedIn.