4 skÀl att lÄsa upp din smartphone

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

För flera Är sedan utfÀrdade Federal Communications Commission nya krav till de stora trÄdlösa operatörerna i USA för att sÀkerstÀlla att alla smartphones kan lÄsas upp. I ett försök att bÄde öka konkurrensen mellan transportörerna och ge konsumenterna större kontroll över vad de köper, Àr det ingen idé att lÄsa upp en smartphone.

Innan dagarna med kontraktsfria telefonplaner kom det tvĂ„Ă„riga iPhone 5-kontraktet du köpte in ocksĂ„ med flera försiktighetsĂ„tgĂ€rder, en som din tjĂ€nsteleverantör fĂ„r fĂ„nga dig under den tiden. Det betyder ocksĂ„ att du har fastnat med deras internationella planer, vilket gör det mer utmanande att sĂ€lja din telefon eller reparera den. Om du vill byta plan, mĂ„ste du betala en stor del av avgiftsförĂ€ndringen. Även om det absolut inte finns nĂ„gra risker för att lĂ„sa upp din telefon har vi sammanstĂ€llt nĂ„gra anledningar till varför du kanske vill göra det:

Reser internationellt

Amerikanska trÄdlösa planer Àr notoriskt dyra nÀr du lÀgger till internationella reseplaner, sÀrskilt om du vill ta nÄgra nya Instagram-foton med hjÀlp av data.

I stÀllet för att lÀgga till en tillfÀllig plan pÄ ditt konto betyder det att du har en upplÄst telefon att du kan köpa ett förbetalt SIM-kort eller lokaliserat SIM-kort till en bÀttre hastighet, sÄ att du kan anvÀnda din telefon utomlands precis som hemma.

SĂ€ljer din enhet

Har du nÄgonsin köpt en begagnad smartphone? I de flesta fall var den upplÄst. Det beror pÄ att det Àr lÀttare att placera just den telefonen pÄ trÄdlösa bÀrare som stöds. Av den anledningen finns det ocksÄ en liten premie för att köpa eller sÀlja en olÄst enhet, och det betyder att du fÄr mer valuta för pengarna.

För dem som vill köpa en begagnad telefon blir det enklare att köpa en olÄst telefon. Jacek Brodalka, VD för sim-unlock.net, föreslÄr ocksÄ att köpare alltid kontrollerar om enheten rapporteras förlorad eller stulen först, eftersom de annars kan svartlistas.

Byte av tjÀnsteleverantörer

TrÄdlösa tjÀnsteleverantörer gÄr ofta head-to-head i USA och försöker samordna varandra med nya funktioner, billigare kostnader och naturligtvis bli av med de fruktade kontrakten. För leverantörer som fortfarande erbjuder kontrakt diskonteras telefoner i de flesta fall och subventioneras genom planen, vilket innebÀr att de lÄses.

Beroende pÄ policyn för trÄdlösa leverantörer och varför du vill lÄsa upp den kan det hÀr vara svÄrt. Företag som T-Mobile erbjöd tidigare ett stort kontantöverföringsincitament för att tÀcka ÄterstÄende kostnader för telefonplanen, men eftersom fler företag gÄr bort frÄn kontrakt har de gÄtt vidare till andra metoder som att erbjuda obegrÀnsad data. Om den nya obegrÀnsade planen ser tilltalande ut, se bara till att ditt nuvarande kontrakt redan Àr klart innan du byter.

LĂ€ttare att byta ut / reparera din telefon

Om du har en smartphone Àr chansen att din skÀrm antingen har knÀckt eller krossats tills den var oanvÀndbar. Oavsett om du gÄr till Apple, telefontillverkaren eller en sÀljare frÄn tredje part, kommer du att ha nÄgon form av vÀntetid. Genom att lÄta telefonen redan vara upplÄst betyder det att du helt enkelt kan slÄ SIM-kortet i en sÀkerhetskopia eller tillfÀllig telefon, överföra din tjÀnst till den och ladda din kompatibla sÀkerhetskopia av iOS eller Android (du sÀkerhetskopierade det, eller hur? ).

Bonus: AnvÀnd en tjÀnst för att lÄsa upp

I USA krÀver FCC att alla större trÄdlösa operatörer lÄser upp mobiltelefoner. detta Àr dock helt baserat pÄ företagets policy. För vissa Àr det inte möjligt att lÄsa upp din telefon om du befinner dig inom din kontraktsperiod eller har ett konto som inte har god status. Det Àr dÀr leverantörer som sim-unlock.net sparkar in, eftersom de erbjuder billiga alternativ för att lÄsa upp din telefon ÀndÄ, och det kommer inte att skada telefonens hÄrdvara eller programvara.

”VĂ„r process Ă€r helt automatisk, sĂ„ vĂ€ntetiden för att lĂ„sa upp telefonen Ă€r kortast, och vi kan ocksĂ„ kĂ€nna igen IMEI för att hitta telefonmodellen om du lĂ€gger i sökfĂ€ltet IMEI-nummer (som behövs för att lĂ„sa upp telefonen). Det kommer dĂ„ att kĂ€nna igen din telefonmodell, varumĂ€rke och föreslĂ„ den bĂ€sta upplĂ„sningslösningen, sĂ€ger Jacek Brodalka, VD för sim-unlock.net.

I de flesta fall Àr upplÄsningstjÀnsten ocksÄ strömlinjeformad och tar bara cirka 24 timmar. Sedan de öppnade dörrarna för sex Är sedan har sim-unlock.net lÄst upp nÀra 1 miljon telefoner. Med vissa trÄdlösa leverantörer som vi har testat kan de ta upp till flera dagar och inte ens berÀtta om de lÄste upp den.

Detta innehÄll har sponsrats av sim-unlock.net, med inkludering frÄn deras team. Separat oberoende forskning avslutades ocksÄ om detta Àmne.