4 Startups för förnybar energi att titta pÄ 2017

4 Startups för förnybar energi att titta pÄ 2017

Företag generaliseras ofta felaktigt som kommersiella organisationer som bara söker vinst. Men i denna nya tid av entreprenörskap ökar startups inte bara för ekonomisk vinst utan ocksÄ för att förbÀttra de mindre lyckliga och planeten som helhet.

Bortsett frÄn sociala satsningar som har ökat stadigt under de senaste tio Ären, vinner företag som bedriver förnybar energi ocksÄ mark. Faktum Àr att rapporter tyder pÄ att solenergijobbet vÀxer tolv gÄnger mycket snabbare Àn den amerikanska ekonomin sjÀlv.

Även om dessa satsningar kanske inte vĂ€xer till miljarder dollar företag snart, drivs de mot det viktigaste mĂ„let för alla – att bevara framtiden för alla. Nedan följer nĂ„gra av de nystartade företag som leder avgiften mot en förnybar framtid:

Vissa utvecklingslÀnder Àr fortfarande starkt beroende av kol eller ved som matlagningsbrÀnsle. Detta har dock en enorm negativ inverkan pÄ skogar och skogsmarker, sÀrskilt med avsaknad av en strategi som möjliggör ett hÄllbart utnyttjande av dessa resurser.

HiGi Energy Ă€r en filippinsk baserad start som omvandlar vattenhyacint – en typ av vattenvĂ€xter som allmĂ€nt anses skadedjur – till matlagningsenergi. Som ett erkĂ€nnande av företagets uppfinningsrikhet tilldelades HiGi 2016 vid Global Entrepreneurship Summit i Silicon Valley.

Att leva i en teknologidriven vĂ€rld och införa hĂ„llbara energilösningar Ă€r verkligen en skrĂ€mmande utmaning. Medan alla Ă€r för upptagna med att utforska möjligheterna med IoT och bygga smarta hem, har Totem syn pĂ„ nĂ„got mycket större – smarta stĂ€der och ett renare sĂ€tt att driva dem.

För detta syftar Totem till att utveckla en revolutionerande produkt som innehÄller solenergi, energilagring, 4G, WiFi och laddning av elfordon i en enda infrastruktur. Medan företaget ursprungligen grundades 2015 nÄdde det inte den globala lanseringen förrÀn i november 2016. Den första totem-modellen Ä andra sidan kommer att slÀppas nÄgon gÄng i sommar.

Att installera vindkraftverk Àr en av de mest effektiva och utbredda strategierna för att tillhandahÄlla förnybar energi. Men pÄ grund av hinder för arbetskraft och byrÄkrati hindras anvÀndningen av vindkraft i utvecklingslÀnder.

Avant Garde Innovations, en start av förnybar energi i Indien, har en vision att göra fördelarna med förnybar vindkraft tillgÀnglig för genomsnittliga indiska invÄnare. Med turbiner som bara kostar sÄ mycket som en iPhone planerar företaget att avsluta beroendet av kraftnÀt och skapa mer sjÀlvförsörjande samhÀllen.

”SĂ„dana innovativa, hĂ„llbara och prisvĂ€rda lösningar som kan ta energiförmĂ„gan med förnybara kĂ€llor Ă€r timens behov”, sĂ€ger Sumit Porwal i en berĂ€ttelse om Avant Garde Innovations.

DAJIE

Genom att tillĂ€mpa koncept frĂ„n blockchain och IoT-teknologier i sjĂ€lvdrivna samhĂ€llen syftar DAJIE till att göra peer-to-peer-energidelning mer förnuftigt. I grund och botten fungerar det genom ett nĂ€tverk av noder i ett enda ”mikronĂ€t”, vilket gör det möjligt för anvĂ€ndare att utföra transaktioner med ren energi.

DAJIE, som stĂ„r för Distribuerat autonomt gemensamt internet och energi för alla, grundades i Italien redan 2015. Även om idĂ©n om öppen kĂ€llkoddelning lĂ„ter riktigt lovande, genomgĂ„r produkten fortfarande tester med hjĂ€lp av en mikronĂ€tpilot program vid universitetet i Rom.

LÀs mer om miljömedvetna startups hÀr pÄ Tech.Co