4 startups Revolutionizing the Morning Coffee Experience

Cirka 2,25 miljarder koppar kaffe konsumeras varje dag runt om i vĂ€rlden. USA importerar 4 miljarder dollar i kaffe varje Ă„r frĂ„n frĂ€mst utvecklingslĂ€nder, och amerikaner konsumerar cirka 400 miljoner koppar kaffe per dag. Det finns cirka 24 000 oberoende kafĂ©er ströda över USA och försĂ€ljningen av specialkaffe ökar med cirka 20 procent per Ă„r för att fĂ„ en andel pĂ„ 8 procent av den inhemska marknaden – cirka 1,5 miljarder dollar per Ă„r.

Ditt morgonkaffe Ă€r sjĂ€lvklart en stor sak. Men vad Ă€r i horisonten? Finns det nĂ„gra stora genombrott? Eller förvandlas vi till att smutta pĂ„ samma gamla “svart med tvĂ„ krĂ€mer och ett socker” droppkaffe som vi har haft i Ă„rtionden? Tack vare en utvald grupp nystartade företag inom kaffebranschen kan vi vara pĂ„ vĂ€g mot en kafferevolution. LĂ„t oss titta pĂ„ nĂ„gra av de stora spelarna som Ă€r redo att pĂ„verka ditt morgonkaffe nedan:

Det har alltid funnits en viss koppling mellan kaffetillverkare och slutkonsumenten. Faktum Ă€r att det vanligtvis Ă€r upp till tolv olika enheter som Ă€r involverade i produktion av kaffe (odlare, kooperativ, avlastare, importörer, certifierare, rostare etc.) som tar sin del av kakan medan konsumenten tĂ„lmodigt vĂ€ntar pĂ„ ett enkelt rostat kaffe. böna. Och bönderna och odlarna fĂ„r ofta mycket lite betalt för sin produkt – Ă€ven om mĂ€rkesvaror för kaffe har en premie pĂ„ den öppna marknaden.

Ange VEGA Coffee, en prenumerationsbaserad tjÀnst som gör det möjligt för kaffedryckare att ta emot noggrant kurerat kaffe med ett ursprung som rostas av odlaren och skickas direkt till konsumenten. Detta sÀkerstÀller en mer rÀttvis upplevelse för odlarna och en rik smak och högkvalitativ produkt för kaffedrickare.

VitaCup K-koppar för kaffe

Cirka 30 procent av allt kaffe som konsumeras i USA varje dag bryggs med en ”K-kopp” eller en kaffebryggare, men VitaCup tog tillfĂ€llet i akt att dramatiskt förbĂ€ttra hĂ€lsofördelarna med en daglig kopp kaffe genom att infundera en mĂ€ngd olika vitaminer i sin egen blandning. Vitaminer som B1, B6 och D3 tillsĂ€tts till sina K-cup-kompatibla skida och ger ingen smak till blandningen. Deras skida Ă€r miljövĂ€nliga, biologiskt nedbrytbara, BPA-fria, och de anvĂ€nder fair-trade kaffe i sina revolutionerande K-koppar.

Fullt kompatibel med standardbryggningsmaskiner i Keurig-stil och utformad för att ge en vitalitetsförstÀrkning för varje morgonkaffedrickare, VitaCup Àr redo att skaka upp marknaden pÄ ett stort sÀtt.

En start som tar fenomenet “kaffe pĂ„ farten” till nya höjder Ă€r UNA. De hĂ€vdar att deras system Ă€r det “mest intelligenta sĂ€ttet att brygga kaffe och te överallt och nĂ€r som helst.”

Även om det inte finns nĂ„got sĂ€tt att kvantifiera deras intelligensnivĂ„ i förhĂ„llande till andra snabbkaffemaskiner pĂ„ marknaden, kommer dessa killar sĂ€kert att klassificeras som en störare i fĂ€ltet. Deras kaffebryggningssystem ser ut som en traditionell rese-tumlare, men Ă€r verkligen en fristĂ„ende bryggningsenhet – batteridriven och den kan till och med styras via smartphone. Det vĂ€rmer vatten nĂ€r du Ă€r pĂ„ sprĂ„ng, brygger kaffe sömlöst och Ă€r lĂ€tt att anvĂ€nda och rengöra.

FörestÀll dig livet före Uber. Om du behövde komma nÄgonstans och inte Àger en bil eller om en vÀn inte var nÀra till hands, vad skulle du göra? Ring en hytt och vÀnta en timme pÄ att en bil ska hÀmta dig? Teamet pÄ Clowder försöker vara Uber of Coffee, och deras affÀrsmodell Àr ganska enkel.

Clowder levererar ett varmt eller kallt morgonkaffe till ditt skrivbord, inga tips eller avgifter krĂ€vs pĂ„ bara 15 minuter – och allt börjar med bara 3,25 USD per drink. LĂ„nga rader i kafĂ©er Ă€r bana för upptagna pendlare, och tĂ€nk pĂ„ den förlorade produktiviteten man tĂ„l medan man vĂ€ntar i den traditionella ”nötkreatur” -linjen pĂ„ en upptagen kafĂ©. IstĂ€llet skapar startup Clowder hĂ€ngivna fans som helt enkelt har bĂ€ttre saker att göra Ă€n att vĂ€nta i kö. Just nu verkar de bara i NYC men har planer pĂ„ att expandera.