4 tips för att fÄ det största smÀllet

4 tips för att fÄ det största smÀllet

Försöker du bli av med din iPhone 7 innan du fÄr den senaste modellen? Du har gott om alternativ för att bli av med en iPhone som du planerar att uppgradera till den senaste versionen: Handla den direkt till Apple, sÀlj den till Amazon, sÀlj den till en ÄterförsÀljare, sÀlj den till en ÄterförsÀljare eller gÄ helt enkelt till Craigslist och hantera processen sjÀlv. Du kan ta en djupare titt pÄ dina alternativ i denna grundfÀrg, men en ny intervjuad har gÄtt framÄt för att föreslÄ nÄgra tidigare undervÀrderade tips.

HÀr Àr TestMs vd, Eden Cohen, med nÄgra av de bÀsta tipsen om vad som ska göras för att sÀlja din smartphone pÄ sekundÀrmarknaden.

De stora tre

Alla dessa olika platser för ÄterförsÀljning av iPhones kan vara övervÀldigande. Finns det bÀsta alternativet?

”NĂ€r det Ă€r dags att sĂ€lja gamla smartphones finns det i allmĂ€nhet tre huvudmarknader: Amazon, Craigslist och eBay. Även om det kan verka som en bra idĂ© att ta upp din mobiloperatörs erbjudande att handla i, fĂ„r du i allmĂ€nhet upp till 50 procent mindre moolah för din telefon pĂ„ det sĂ€ttet. Listning pĂ„ dessa webbplatser som Craigslist hjĂ€lper till att hĂ€mta toppdollar, men det kan ta lite lĂ€ngre tid att hitta en intresserad köpare. ”

Och om du gÄr för Craigslist finns det ett par sÀtt att se till att du sÀljer sÄ snabbt som möjligt. Kontrollera först att du fÄr mycket data i din lista.

Dela Àr omtÀnksam

“NĂ€r man sĂ€ljer en telefon pĂ„ en sekundĂ€r marknadsplats”, sĂ€ger Cohen, “Ă€r det oerhört viktigt att ge köparna sĂ„ mycket information som möjligt: ​​modell, specifikationer, fĂ€rg, lagring och skick spelar alla en stor roll för hur mycket du kommer att bli kunna fĂ„ för din gamla enhet. Mer detaljer gör att potentiella köpare kĂ€nner sig sĂ€kra nĂ€r de gör ett köp. mer information gör köparen sĂ€krare nĂ€r det gĂ€ller att köpa telefonen frĂ„n dig. ”

Tipset Ă€r vettigt för mig, eftersom den tekniska nörd som kryssar Craigslist för en billig telefon – iPhone 7 eller annat – Ă€r definitivt den typ som tycker om att lĂ€sa sĂ„ mĂ„nga specifikationer som möjligt.

Snap massor av bilder

Som ytterligare bekrÀftelse pÄ att vi lever i en alltmer visuell vÀrld föreslog en bit rÄd att gÄ till sÄ mÄnga foton av hög kvalitet som möjligt.

“Förutom detaljer kommer riktiga bilder av din telefon frĂ„n alla vinklar att dramatiskt förbĂ€ttra dina chanser att sĂ€lja din enhet snabbt”, konstaterar Cohen.

Skaffa ett rapportkort

Naturligtvis skulle ingen VD-intervju vara komplett utan att de pÄpekade hur bra deras egen tjÀnst Àr. HÀr Àr vad Cohen hade att sÀga om TestM.

“Slutligen, medan du tillhandahĂ„ller detaljer och bilder hjĂ€lper dig att sĂ€lja din telefon, vad du verkligen behöver för att tjĂ€na de största pengarna för din enhet Ă€r att ge potentiella köpare sinnesro att de fĂ„r en fungerande telefon. För det, anvĂ€nd TestM. PĂ„ mindre Ă€n fem minuter kommer appen att köra mer Ă€n 20 diagnostikprov pĂ„ din telefon och generera en rapport som omedelbart kan delas med köpare, sĂ„ att all programvara och hĂ„rdvara Ă€r i perfekt skick. ”

Tiden att sÀlja en iPhone 7 kommer aldrig att bli bÀttre. Oavsett om du gÄr för rapportalternativet eller inte, se till att börja snappa foton och spela in information för att göra att telefonbestÀllningen gÄr igenom mycket snabbare.

LÀs mer om Apples framsteg pÄ iPhone pÄ TechCo