4 tips för att starta ett företag med Crowdfunding

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

För nystartade företag Ă€r en av de mest utmanande aspekterna för att verkligen fĂ„ bollen att rulla tillrĂ€ckligt med kapital för att öppna dörrarna och börja vinna kunder. Ventureföretag vill att du ska bevisa dragkraft – eller fĂ„ nĂ„gra kunder – för att bevisa att ditt koncept verkligen Ă€r en potentiell hit. Men för vissa kanske du behöver det kapitalet för att helt enkelt öppna dörrarna och vinna dina första kunder. Det Ă€r som kycklingen och Ă€gget: vad kommer först? Kunderna eller finansieringen för att fĂ„ dessa kunder?

LĂ„t inte denna kamp hindra dig frĂ„n att öppna dina dörrar – följ dessa enkla rĂ„d för att fĂ„ bĂ„de dragkraft och finansiering för ditt projekt genom crowdfunding.

JÀmför en mÀngd olika Crowdfunding-plattformar

Gör inte bara en Google-sökning och vÀlj en. En crowdfunding-kampanj representerar den första, stora offentliga introduktionen av ditt företag eller varumÀrke till vÀrlden. Du mÄste först se till att publiken du presenterar för Àr din mÄldemografiska för att fÄ potentiella investeringar. Om en webbplats Àr inriktad pÄ produktlanseringar och du Àr ett serviceföretag kommer du att stöta pÄ onödiga svÄrigheter att skaffa det nödvÀndiga kapitalet.

För att bÀst mÀta framgÄngen med ett potentiellt crowdfunding-erbjudande, kontakta teamet bakom crowdfunding-plattformen. StÀll frÄgor via e-post och lÀs deras kunniga resurser tillgÀngliga online. Du skulle bli förvÄnad över hur mycket information som finns för dem som Àr villiga att göra due diligence.

Utveckla det perfekta sötningsmedlet

För att fĂ„ dragkraft pĂ„ en crowdfunding-plattform mĂ„ste du erbjuda dina investerare nĂ„got konkret. Oavsett om det Ă€r en stressavlastningsboll med ditt företags logotyp eller ett rabatterat pris pĂ„ den första produktrundan som ditt företag producerar, behöver investeraren nĂ„got i gengĂ€ld för sin investering. NĂ€r allt kommer omkring gör de en enorm risk. Vissa crowdfunding-webbplatser erbjuder inte ens eget kapital i ditt företag. Om en “investerare” inte har potential att se sin “investering” vĂ€xa nĂ€r ditt företag blomstrar, Ă€r det du verkligen har att göra med en kund före försĂ€ljning. Var inte rĂ€dd för att förvandla investeringsnivĂ„n till en pre-sales pitch!

Fokusera pÄ ditt lag

Ditt lags berÀttelse kommer att bli en av de viktigaste aspekterna av din tonhöjd. NÀr allt kommer omkring kan vem som helst skapa en ny produkt och sÀtta den pÄ marknaden. Vad gör ditt team av grundare speciellt och unikt? Har du övervunnit nÄgra otroliga hinder i ditt liv? Har du en bakgrund som ökar sannolikheten för framtida framgÄng?

Ta dig tid att utveckla en riktig berÀttelse om din resa och hur ditt team hamnade pÄ en crowdfunding-webbplats. FÄ professionella bilder tagna och marknadsför dig sjÀlv som nÀsta stora sak. Vem skulle inte vilja stödja nÀsta Steve Jobs?

Den perfekta produkten

Om du utvecklar en produkt till salu mÄste du ha gjort din forskning redan för att veta vad marknaden letar efter. Om potentiella investerare inte kÀnner att det hÀr Àr en produkt som de desperat behöver, kommer att övertyga dem om att andra kommer att kÀnna att det Àr en uppförsbacke. Ta av dig handskarna, gör din forskning och kasta den perfekta produkten för att fylla ett befintligt behov pÄ marknaden. förhoppningsvis Àr det ett behov som dina potentiella investerare har sjÀlva.