4 Vanliga aspekter av bloggning

4 Vanliga aspekter av bloggning

Din start behöver en blogg. Om du tittar pĂ„ de mest framgĂ„ngsrika startups kommer du att mĂ€rka ett mönster – alla investerar effektivt i innehĂ„llsmarknadsföring och fĂ„ngar leads via sina bloggar.

VĂ€rldswebben Ă€r dock redan kraftigt mĂ€ttad med innehĂ„ll. Över 2 miljoner blogginlĂ€gg publiceras dagligen, vilket innebĂ€r att du har en ganska stor konkurrens dĂ€r ute. Vem som helst kan starta en blogg en blogg idag – det Ă€r enkelt. Men inte alla kan skapa en massivt populĂ€r resurs som genererar försĂ€ljning och leads för ditt företag dygnet runt.

NÀr det gÀller bloggning har de flesta startups nÄgot överskattade förvÀntningar och ofta förbises följande vÀsentligheter.

Blogga handlar om din publik, inte ditt företag

Ett av de vÀrsta misstag som nybörjare publicerar Àr att vara alldeles sjÀlvgiven. Ja, du har startat din blogg med syfte att berÀtta vÀrlden om din fantastiska produkt. Nej, att prata om det hela tiden kommer inte att öka din försÀljning drastiskt.

Om du vill fĂ„ faktiska resultat frĂ„n din marknadsföring av innehĂ„ll, fokusera pĂ„ att leverera vĂ€rde till dina lĂ€sare – utbilda dem, inspirera dem, berĂ€tta för dem hur du kan lösa deras vĂ€rsta problem. Att prata om dig och din upplevelse Ă€r bra, men bara nĂ€r det gĂ€ller att illustrera nĂ„gra poĂ€ng för dina lĂ€sare och lĂ€gga till personlighet i dina inlĂ€gg.

Innan du skriver din nÀsta berÀttelse, frÄga dig sjÀlv den hÀr enkla frÄgan: Vad finns det för mina lÀsare?

Publicera dagligen stÄr inte för bÀttre resultat

Är du sĂ€ker pĂ„ att lĂ€sarna kommer att kĂ€nna sig glada nĂ€r ett nytt meddelande om inlĂ€gg landar i deras inkorg?

Är du sĂ€ker pĂ„ att du kan producera episkt innehĂ„ll dagligen och frĂ€mja det dĂ€r? Har du verkligen dessa budgetar och resurser?

Visst, det Ă€r enkelt att skapa en bit pĂ„ 300 ord. Det tar max 30 min till en timme. Att skapa ett blogginlĂ€gg som lockar massor av sociala aktier, trafik och lĂ€nkar tar lite mer Ă€n det – 20 till 30 timmar som de bĂ€sta bloggarna sĂ€ger.

Glömmer bort den tekniska sidan av bloggning

Ur teknisk synvinkel Ă€r det bara lite enklare att hĂ„lla en populĂ€r blogg Ă€n en onlinetjĂ€nst i full skala. Du mĂ„ste vara uppmĂ€rksam pĂ„ sĂ€kerhetsfrĂ„gorna, sĂ€rskilt nĂ€r det gĂ€ller plugins; schemalĂ€gg regelbundna webbplatsuppdateringar och testa din bloggs hastighet och anvĂ€ndbarhet. Sist, men inte minst – se till att du anvĂ€nder en pĂ„litlig vĂ€rdleverantör, t.ex. hanterad hosting av Hostgator som kan hantera en massiv trafikökning nĂ€r en av dina inlĂ€gg blir viral; hĂ€r Ă€r nĂ„gra tips för att fĂ„ det att hĂ€nda.

Sikta för brett med dina Àmnen

NÀr de flesta börjar blogga vill de tÀcka allt i ett enda inlÀgg, och siktar pÄ stora Àmnen som:

“Hur man startar en framgĂ„ngsrik start”; ”BĂ€sta praxis för smĂ„företag”; och ”Hur man gör sökmotoroptimering”.

SÄdana Àmnen Àr alldeles för allmÀnna och du kommer inte att kunna tÀcka dem ordentligt. Det finns bara för mÄnga nyanser och detaljer som du sannolikt kommer att utelÀmna, vilket innebÀr att ditt innehÄll kommer att lÄta fluffigt.

Bli istÀllet riktigt specifik. Dina idéer borde inte existera i ett vakuum. TÀnk pÄ dem som en del av den stora innehÄllsplanen som tjÀnar dina företagsmÄl. Ta itu med de mycket specifika problem som dina anvÀndare har, utbilda din publik och erbjud praktiska lösningar pÄ deras största problem om du vill fÄ din blogg att fungera för ditt företag.