4 veteranÀgda startups som rör sig i Tampa Bay

Efter att ha tjÀnat i militÀren ÄtervÀnder veteraner ofta i entreprenörsscenen för att fortsÀtta hjÀlpa detta land att vÀxa. Faktum Àr att nio procent av alla företag i landet Àr veteranÀgda, vilket representerar nÀstan sex miljoner anstÀllda och 1,2 biljoner dollar i försÀljningskvitton. Med innovativa idéer, oövertrÀffad körning och en gemensam mentalitet gör dessa veteraner de perfekta startgrundarna, varför vi ville sÀtta nÄgra av dem i rampljuset.

Vid den hÀr veckans Tampa Bay Startup Week drivs av Chase for Business, det finns ett helt spÄr tillÀgnad veteranentreprenörskap. Det Àr en viktig publik med tanke pÄ att det finns 400 000 levande veteraner i regionen, enligt Tampa Bay Veterans Alliance.

Om du Àr intresserad av att lÀra dig om nÄgra intressanta veteranbaserade företag, ta en titt pÄ nÄgra av dem nedan och leta upp deras företag i Florida-omrÄdet:

Riktningskommandot

Grundat av Ed Dort, erbjuder detta Directional Command avancerad teknik och mjukvara som en tjÀnst för elverksindustrin. Specifikt hjÀlper de verktyg och entreprenörer som Àger och hanterar verktygspoler genom att tillhandahÄlla SaaS-produkter för att hjÀlpa dem att hantera alla tillgÄngar och enheter som Àr anslutna till stolparna, uppfylla eller övertrÀffa kraven i NESC, tillhandahÄlla lagerhantering, genomföra fÀltrevisioner och mer.

Scytale Group

Scytale Group LLC Àr ett innovationsföretag grundat av före detta amerikanska flygvapenofficer Gabriel Saffold som överbryggar klyftan mellan forskning och produktutveckling inom energiomvandlingsteknik. Företaget Àr mindre Àn ett Är gammalt och grundades efter utvecklingen av en ny teknik för att effektivt fÄnga spillvÀrme och omvandla den till anvÀndbar el. De tror att övergÄngen till förnybar energi Àr rÀtt och oundviklig. För att pÄskynda övergÄngen skapar de produkter för att fÄnga mer energi och slösa mindre.

American Freedom Distillery

American Freedom Distillery (AFD) kommer snart att producera nÄgra av de finaste spritdryckerna i landet. AFD startades 2016 av en grupp specialoperationssoldater som utplacerades över hela vÀrlden och hade den sÀllsynta möjligheten att ta nÄgra av de bÀsta andarna varje land hade att erbjuda. Hantverksbommen gör det möjligt att ta med alla dessa distinkta recept och upplevelser till Warehouse / Arts District of St Pete genom att anvÀnda de finaste lokala ingredienserna för att skapa unika, handgjorda, hantverkare av högsta kvalitet.

RESIDENT Magazine

Grundat av Stephanie Costolo, Àr detta företag speciellt utformat för att fÄ gemenskap att fÄnga lÀsarens uppmÀrksamhet och erbjuder mycket redaktionellt innehÄll i deras samhÀlle. Den hyperlokala publikationen innehÄller information om mÀnniskorna som bor och arbetar i omrÄdet samt belyser samhÀllshÀndelser och hÀndelser.

jaga efter affÀrerDen hÀr artikeln Àr en del av en Startup Week-innehÄllsserie som CHASE for BUSINESS ger dig. Startup Week Àr firandet av företagare i stÀder runt om i vÀrlden. CHASE for BUSINESS Àr allt ett företag behöver pÄ ett stÀlle, frÄn expertrÄd till vÀrdefulla produkter och tjÀnster. Hitta affÀrsnyheter, berÀttelser, insikter och experttips pÄ ett och samma stÀlle pÄ Chase.com/forbusiness. LÀs resten av vÄr Startup Week-serie.