5 anvÀndbara tips för att hÄlla dina lÀsare engagerade

5 anvÀndbara tips för att hÄlla dina lÀsare engagerade

NÀr vi har gÄtt in i en helt ny era av snabb och tillgÀnglig information har medieplattformarna vi anvÀnder för att konsumera nyheter översvÀmmas av massor av artiklar. Bokstavligen tusentals per dag. Det har kommit sÄ lÄngt att vi inte ens kunde hÄlla jÀmna steg med informationsfloden som trÀffade vÄr tröskel om vi satt limmade pÄ vÄr stol och tillbringade varje vakna timme för att hÄlla jÀmna steg.

Men istÀllet för att anpassa vilken information vi fÄr, som vi gör, försöker vi ta in sÄ mÄnga artiklar som möjligt. Problemet Àr att vi tenderar att förlora vÄr uppmÀrksamhet och blÄsa igenom dem snabbare Àn en kolibri klappar med vingarna. Allt djup och nyans som författaren sÄ noggrant inkluderade gÄr helt obemÀrkt förbi. Ju lÀngre din artikel Àr, desto större Àr risken att du lÀser den till slut. Vi har blivit clickbait-finsmakare pÄ ett sÀtt, vilket Àr sÀrskilt deprimerande.

SĂ„ hur fĂ„r du folk att lĂ€sa en artikel Ă€nda till slutet? Ännu viktigare, hur gör du det utan att kompromissa med kvaliteten? Det finns nĂ„gra sĂ€tt du kan hĂ„lla lĂ€sarna i fĂ€ngelse innan du slĂ€pper dem tillbaka i vildmarken, utan att göra dina idĂ©er straffande skelett. HĂ€r Ă€r nĂ„gra tips du kan anvĂ€nda:

Ge ny information pÄ ett unikt sÀtt

Om du skriver en artikel som redan har skrivits, varför skulle nÄgon vilja lÀsa den? Det Àr alltid viktigt att ge en ny vinkel om ett populÀrt Àmne eller försöka hitta nÄgot nytt om det som ingen har skrivit om.

Jag vet, lÀttare sagt Àn gjort. Men det gÄr verkligen lÄngt för att hÄlla din publik vid kanten av sitt sÀte och vÀnta pÄ att ta reda pÄ nÄgot de inte hade kÀnt eller tÀnkt pÄ tidigare.

Fokusera pÄ din publik

Till skillnad frÄn Pokémon kan du inte fÄnga dem alla. Vissa mÀnniskor Àr helt enkelt inte intresserade av det material du lÀgger in i medieekosfÀren. Och det Àr OK.

Du mÄste börja med din kÀrnpublik och sedan försöka utvidga din potentiella publik dÀrifrÄn. Men kast inte för brett nÀt, annars nÄr du inte nÄgon.

Var Àrlig med dina rubriker

Ja, clickbait Àr attraktivt, men den attraktionen Àr flyktig. SÄ flyktigt faktiskt att din publik inte ens kommer att sÀtta bÄda fötterna i dörren förrÀn de vet att du kan lÀgga dina pengar dÀr din rubrik Àr. Och lÄt oss vara Àrliga, clickbait-artiklar kan nÀstan alltid inte.

Var sÀker pÄ att din rubrik kommer att matcha det du skriver. Det betyder inte att du inte kan ge det en liten glans, men det Àr en enorm skillnad mellan att ha en intressant rubrik och att dra i ett svart hÄl.

Bryt upp dina stycken

Det vÀrsta du kan göra Àr att placera allt du sÀger i ett högt stycke och förvÀnta dig att dina lÀsare hÄller koll pÄ det. Det Àr bara medelvÀrdet.

Det kan tyckas som en enkel sak, men vi försöker alltid att dela upp vÄra tankar och idéer och ett olycksbÄdande avsnitt hamnar bara som en grumling. Bryta isÀr. Det ser bÀttre ut och det flyter bÀttre. Det finns ingen anledning att inte göra det.

Grammatik Àr viktigt

Detta kan vara sjÀlvklart, men vi mÄste fortfarande hÄlla detta högst upp i vÄr mentala checklista. Om vÄr grammatik inte Àr pÄ plats kommer vÄra idéer att förlora mycket trovÀrdighet hos lÀsarna, oavsett hur vÀltaliga, informativa eller innovativa de Àr.