5 appar för dina barn att lÀra sig ett nytt sprÄk

Enligt Center for Applied Linguistics finns det mÄnga fördelar med att lÀra ditt barn ett annat sprÄk. Studier tyder pÄ att de som lÀr sig ett andra sprÄk tenderar att vara bÀttre pÄ att lösa komplexa problem och tÀnka kreativt. Och Àven om du inte personligen Àr engagerad i att se till att din femÄring lÀr sig flytande finska, kan trÀning av ordförrÄd och grammatik frÄn ett annat sprÄk faktiskt hjÀlpa ditt barn att lÀra sig engelska principer och ge dem ett försprÄng pÄ de frÀmmande sprÄkkurserna de Jag tar gymnasiet och gymnasiet.

Men att öva ett nytt sprĂ„k kan ocksĂ„ vara ganska trĂ„kigt, sĂ€rskilt för barn med kort uppmĂ€rksamhet. Lösningen? Gör det roligt. Vi har samlat fem olika appar som erbjuder spel och berĂ€ttelser för att göra sprĂ„kinlĂ€rningen mer spĂ€nnande. Du kanske till och med tycker att ditt barn vill anvĂ€nda sin fritid för att “leka” med dessa underhĂ„llande appar.

Denna ordförrÄdsapp Àr perfekt för att lÀra spanska ord till barn i Äldrarna 3-6. Det Àr ljust och fÀrgstarkt och har en serie matchande spel som fokuserar pÄ barnvÀnliga Àmnen som leksaker och karnevaler. Appen kan ocksÄ hjÀlpa barn att utveckla sina engelska lÀsfÀrdigheter nÀr de trÀnar spansktalande.

Den hÀr helt nya appen för att lÀra barn mandarin har redan fÄtt utmÀrkt press. Den levereras med över 500 videor och ett interaktivt spelcenter. Videorna har barnprogram pÄ bÄde engelska och mandarin, samt en lÄng serie klassrumsvideor för att instruera barn. Spelen i spelcentret passar perfekt med videorna för att se till att barn fÄr praktisk trÀning.

Denna ordförrĂ„dsapp hjĂ€lper till att lĂ€ra barn tyska. Den Ă€r utformad med tanke pĂ„ smĂ„barn och bygger mest pĂ„ bilder för att lĂ€ra ut nya ord. Barn har chansen att granska olika scener och sedan vĂ€lja ut föremĂ„l efter att ha hört deras namn pĂ„ tyska. Appen har Ă€ven valfria ”utvĂ€ndiga” och ”jul” -utvidgningar.

Gus on the Go Stories-appen sÀtter en unik twist pÄ sprÄkinlÀrning. Barnen Àr nedsÀnkta i en serie interaktiva berÀttelser nÀr de lÀr sig ordförrÄd och uttal. Varje berÀttelse Àr en bekant fabel eller saga, men med nÄgra roliga dumma vÀndningar för att underhÄlla barn. Appen kommer pÄ spanska, grekiska, hebreiska och franska och tilltalar en rad olika Äldrar.

Även om det Ă€r ganska grundlĂ€ggande i sin funktionalitet, levererar denna franska-undervisningsapp helt sitt löfte om kul. De sex olika spelen fokuserar pĂ„ stavning, uttal och ordförrĂ„d. Spelen Ă€r mycket engagerande och lĂ€tta för barn i Ă„ldrarna 3-10 att hĂ€mta pĂ„. Som en extra bonus Ă€r det ocksĂ„ gratis.

LÀs mer om mobilappar hÀr pÄ Tech.Co