5 bÀsta appar att anvÀnda för personlig investering

Det brukade vara svÄrt att vara enskild investerare och fatta egna beslut om handel pÄ aktiemarknaden. Anledningen? MÀklarna och fondförvaltarna gör detta för att försörja sig varje dag, och de har alltid haft mer information och mer forskning till hands.

Teknik har förÀndrat allt detta. Nu finns samma information och forskning tillgÀnglig för den lilla enskilda investeraren, sÄ att mycket bÀttre handelsbeslut kan fattas. Verktyg och appar lÄter nu den lilla killen bedriva forskning, stÀlla in klockor och varningar, göra undersökningar och bli en smartare investerare som enkelt kan göra affÀrer.

Som företagare Àr du upptagen. Du anvÀnder antagligen en app eller tvÄ för dina personliga finansbehov. Och om du investerar kan du ha överlÀmnat det till ett mÀklarhus eller stora fondförvaltare. Du betalar höga avgifter och hoppas pÄ det bÀsta. Nu kan du dock hoppa över allt detta. HÀr Àr de 5 bÀsta apparna just nu för att ta kontroll över dina egna investeringar.

1. Bullsboard

bullsboard

Bullsboard Àr ett fantastiskt allsidigt verktyg med funktioner som mÄnga andra appar inte har:

Undersökning: med den hÀr funktionen kan du göra din egen forskning. Du stÀller in filter och sedan börjar aktierna visas med detaljerna. Med ett svep kan du lÀgga till ett lager i din bevakningslista eller bara hoppa över det för tillfÀllet. Du fÄr en detaljerad historik och aktuellt pris. Om du Àr lite nervös för att stÀlla in dina egna filter har Bullboard fördesignade sÄdana som du kan vÀlja baserat pÄ dina allmÀnna parametrar.

KÀnsla: Detta verktyg ger gedigen utbildning och lÄter dig planera nÀr du tittar igenom dina aktieinnehav. I slutÀndan vÀljer du att köpa, sÀlja eller hÄlla. Om du vÀljer att köpa eller hÄlla kan du stÀlla in varningar för prisÀndringar. Med tiden kommer du att se mönster dyka upp och du kan sedan utvÀrdera om dessa trender Àr lönsamma eller inte.

Portfölj, bevakningslistor, varningar: du kan stÀlla in sÄ mÄnga portföljer eller övervakningslistor som du vill. Och du kan lÀgga till obegrÀnsade varningar ocksÄ. Du fÄr din information i realtid sÄ att du snabbt kan fatta beslut.

2. Robinhood

Robinhood-app

Den största dragningen för den hÀr appen Àr att dina affÀrer Àr gratis. Om du har tillrÀckligt med pengar för att köpa en aktie Àr du berÀttigad att anvÀnda den hÀr appen. Du kan ocksÄ stÀlla in varningar för köp och försÀljning, eftersom din portfölj hÄlls direkt i appen. Du kommer att fÄ kurser i realtid, och varje aktie har ett dagligt, mÄnatligt och förra Äret diagram för dig att studera. Just nu Àr Robinhood öppet för amerikanska och kinesiska investerare, men det planeras att expandera.

3. FörbÀttring

förbÀttringsapp-webbplats-skÀrmdump

Om din tid verkligen Àr dyrbar och begrÀnsad kan den hÀr appen vara för dig. NÀr du har fyllt i frÄgeformulÀret anvÀnder verktyget nÄgra sofistikerade program och kommer med en blandning av medel baserat pÄ dina parametrar. Det kommer att hantera hela din portfölj, och dess avgifter varierar frÄn 0,15% till 0,35%, baserat pÄ storleken pÄ din portfölj. Traditionella företag och mÀklare tar 1% + per Är.

Det andra stora med förbÀttring Àr att du kan ringa och prata med en levande person om du vill ha rÄd eller ha frÄgor.

4. Wealthfront

rikedom

Du behöver $ 500 och en önskan att fÄ din portfölj fullt hanterad via den hÀr appen. Precis som med Betterment mÄste du fylla i ett frÄgeformulÀr. Men till skillnad frÄn förbÀttring ger den hÀr appen inga rekommendationer. Du kommer automatiskt att registreras i en av 20 fonder baserat pÄ din riskaptit och dina indexpreferenser. Att hantera dina investeringar Àr gratis upp till $ 10.000 och det tillkommer en avgift pÄ 0,25% per Är efter det. Du fÄr prestationsinformation i realtid och kan alltid byta medel om du vill. Wealthfront hanterar nu 3,5 miljarder dollar i enskilda tillgÄngar, sÄ du Àr i ett bra företag.

5. Baton Investing

Batong

Batoninvesting Àr lite som Wealthfront men har ett inbÀddat lagerplockningssystem som utvecklades av en datavetare, John Reese, vid MIT. Baserat pÄ din risktolerans och andra faktorer kommer den hÀr appen att vÀlja aktier för dig. För en avgift pÄ $ 19 / mÄnad fÄr du uppdateringar och meddelanden i realtid nÀr priserna Àndras eller nÄr en nivÄ som du vill köpa eller sÀlja. Reese hÀvdar att han har uppnÄtt en avkastning pÄ 485% sedan 2003.

Den traditionella finansiella investeringsindustrin störs kraftigt av vad den kallar ”robo-adviseurs”, de typer av appar som listas hĂ€r. Förmedlingshusens och finansiella rĂ„dgivares dagar Ă€r troligen rĂ€knade, dĂ„ tusentals entreprenörer gĂ„r in i investeringsvĂ€rlden och inser att de har tillgĂ„ng till forskning, rĂ„dgivning och billigare handel pĂ„ egen hand.