5 enkla knep för att hÄlla din bokföring i linje

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

Bokföring Àr inte allas starka punkt, men som grundare kommer du att behöva lÀra dig nödvÀndiga fÀrdigheter för att ditt företag ska fungera smidigt. Vi frÄgade fem företagare hur de hÄller sin ekonomi organiserad för sitt företag och privatliv.

AnvÀnda OnlinetjÀnster

Jag har konton för min personliga redovisning och mitt företag pÄ Mint.com. Det lÄter dig lÀgga till alla kontanter, krediter, lÄn och investeringar och automatiskt specificera och kategorisera för att enkelt ladda ner till Excel för ytterligare analyser. Du kan lÀgga till anteckningar, filtrera, mÀrka om osv. Det gör det enkelt att lÀsa, lÀmna ut till revisorn och sparar tid nÀr du försöker ta reda pÄ nÄgra ekonomiska frÄgor.

– Jessica Baker frĂ„n Justerade tecken

StÀdning varje vecka

Även om det kan vara svĂ„rt, kan du hĂ„lla ett veckoschema för att granska transaktioner för att komma ihĂ„g orsaken till ett köp för snabbare kategorisering, vilket gör ditt liv enklare mot Ă„rsskiftet och kvartalsgranskningarna. För företag anvĂ€nder jag QuickBooks online för att spĂ„ra flera kontroller och spara konton. Du kan enkelt ge företagsledare och din revisor tillgĂ„ng till att köra rapporter.

– O. Liam Wright av Sann interaktion

Separata affÀrer och personliga

Det bÀsta rÄdet jag kan ge vem som helst Àr att hÄlla reda pÄ varje enskilt köp du gör med ens en vag koppling till ditt företag. HÄll ocksÄ dina personliga och företagskonton separata nÀr det Àr möjligt. Jag har sett för mÄnga företagare vars ekonomi Àr en förvirrande röra bara för att de köper middag och matvaror med sitt företagskonto.

– Steven Buchwald frĂ„n Buchwald & Associates

AnvÀnda olika konton

Jag har ett separat kreditkort för mina personliga och företagsinköp. Online-köp lÄter dig vanligtvis vÀlja betalningsalternativ sÄ att jag kan vÀlja det kreditkort som det ska Äterspegla. Detta gör att jag kan undvika att placera fel köp i fel kategori.

– Ajmal Salem frĂ„n Suprex-lĂ€rande

AnstÀlla en revisor

Vi har en revisor som kontrollerar vÄra böcker, kreditkortsinköp, checkar, EFT och automatiska betalningar nÄgra gÄnger i mÄnaden. PÄ det sÀttet har vi alltid en andra uppsÀttning ögon utanför företaget som tittar över vÄra siffror för att se till att inget Àr fel.

– Ben Walker frĂ„n TransOutsourcing

LÀs fler tips om hur du hanterar dina dagliga arbetsuppgifter pÄ Tech.Co

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected].co

Young Entrepreneur Council (YEC) Àr en enda inbjudande organisation som bestÄr av vÀrldens mest lovande unga entreprenörer. YEC-medlemmar genererar miljarder dollar i intÀkter och har skapat tiotusentals jobb.