5 entreprenörer som driver det mexikanska start-ekosystemet

5 entreprenörer som driver det mexikanska start-ekosystemet

Medan tekniska knutpunkter som San Francisco och New York skryter med nÄgra av de mest innovativa hjÀrnorna i vÀrlden, rÀknar man ut andra tekniska ekosystem gör en ond tjÀnst för dig sjÀlv och entreprenörssamhÀllet. StÀder och lÀnder runt om i vÀrlden innoverar allt frÄn fintech till artificiell intelligens i strÀvan efter en mer tekniskt benÀgen vÀrld. Och pÄ Cinco de Mayo vÀnder det mexikanska startekosystemet mer Àn nÄgra huvuden.

Med ett antal faktorer som fungerar till din fördel, inklusive demografi, marknadspotential, starka, uppdragsdrivna entreprenörer, regleringsstöd och dess nÀrhet till USA, gör södra tredjedelen av Nordamerika sitt fall pÄ mer Àn ett sÀtt.

“Mexikos entreprenörs- och venture-ekosystem ökar snabbt och Ă€r mer sofistikerat Ă€n landets” framvĂ€xande marknad “-status antyder”, sĂ€ger Anna Diaz, produkt- och communitychef pĂ„ Draper Venture Network i ett Medium-inlĂ€gg.

Ett startekosystem behöver stöd frÄn stora aktörer och inflytelserika investerare för att lyckas. Och om du undrar vem som stÄr bakom Mexikos uppgÄng, ta en titt pÄ nÄgra av de pÄverkare som driver det mexikanska startekosystemet nedan:

Lucia Trochez Ardila, marknadschef pÄ Techstars

Som mentor pÄ Techstars har Lucia gjort det mexikanska startekosystemet bÀttre genom meningsfull kommunikation med potentiella entreprenörer och startande grundare. Som International Marketing Manager pÄ Techstars har hon arbetat hÄrt för att identifiera möjligheter som kan leda till utveckling av nya produkter och resurser i regionen.

Fernando Lelo de Larrea, Managing Partner pÄ ALL Venture Partners

Fernando tror att Mexiko för nÀrvarande Àr mogen för en entreprenörsboom, med en stor ungdomspopulation och en alltmer utbildningsfokuserad regering, den enorma inhemska marknaden med 115 miljoner invÄnare kan verkligen explodera. Och med sin expertis inom innovativa affÀrsmetoder kan hans riskkapitalföretag göra hela skillnaden i vÀrlden.

Ariel Poler, Angel Investor

Ariel Àr en entreprenör, mentor och Àngelinvesterare i allt frÄn webbanalys till mÀnsklig förstÀrkning. Han tror att den nya digitalt aktiva befolkningen kommer att bli den största drivkraften i Mexiko, och han strÀvar efter att möta deras behov med en mer online-metodik.

Jorge Rios, grundare av Bridgefy

Denna smÄföretagare anvÀnder sitt företag för att stödja andra nystartade företag genom att tillhandahÄlla programvara som kan sÀkerstÀlla att deras anvÀndare förblir engagerade utan internetanslutning. Hans tro pÄ landskunskapens uppfinningsrikedom Àr det som drivit hans företag för att göra betalningar, meddelanden, platsdelning och Äkturande appar anvÀndbara Àven nÀr mÀnniskor inte har tillgÄng till data.

Rodrigo Ramírez Organista, VD för Guadalajara Angel Investor Network (GAIN)

Att vara VD för ett ÀngelinvesterarnÀtverk ger dig mycket kraft i ett start-ekosystem. Denna investeringsfond i fröstadiet Àr inriktad pÄ startups för informationsteknik, mobil, hÀlso- och sjukvÄrd, green tech och sociala effekter. Han inser att investering i nystartade företag har blivit den nya heta trenden och hoppas att Mexiko kommer att se en explosion av riskkapital, liksom innovation, under de kommande Ären.

LÀs mer om det mexikanska startekosystemet hÀr pÄ Tech.Co

H / T GeekTime