5 fÀrdigheter för framgÄngsrika företagare

5 fÀrdigheter för framgÄngsrika företagare

Entreprenörer kommer alla frÄn olika bakgrunder och de har olika uppsÀttningar fÀrdigheter. Men du kommer ocksÄ att upptÀcka att varje företagare har ett antal gemensamma drag. Det hÀr Àr attributen som gör att de kan bli framgÄngshistorier och (inte en av de 90 procent som misslyckas).

Kommunikation

Du kanske tror att eftersom du Àr den enda personen i ditt företag som du inte behöver oroa dig för kommunikation. Men du mÄste fortfarande behÄlla tydliga kommunikationslinjer med dina kunder. Du mÄste alltid hÄlla dem uppdaterade om utvecklingssituationen.

Om du har personal kan brist pÄ kommunikation leda till förlust av produktivitet. Du mÄste gÄ ut ur ditt sÀtt att kommunicera och se till att alla fÄr hela historien. Det betyder inte att du mÄste vara utÄtriktad och karismatisk. Det betyder bara att du mÄste vara omtÀnksam.

SjÀlvstartare

Har du problem med att gÄ ut ur sÀngen pÄ morgonen? Har du problem med personlig utveckling utan uppmaning?

DÄ kommer du förmodligen inte att ha en lÄng och framgÄngsrik karriÀr som företagare. Om du inte gÄr till jobbet idag hÀnder absolut ingenting. Om du saknar en vecka kommer ingen att bry sig. Du kan ta ett ledigt Är och ÀndÄ kommer ingenting att hÀnda.

Det beror pÄ att du Àr chefen och ingen kommer att tillrÀttavisa dig för att du kom in sent. Men ditt företag kommer att drabbas om du saknar förmÄgan att börja dagen utan nÄgon inmatning frÄn nÄgon annan. Att bli din egen chef innebÀr stora ansvarsomrÄden. Du mÄste ta dem tillsammans med förmÄnerna.

En elev

Det enda du alltid kommer att upptÀcka hos en entreprenör Àr att de alltid lÀr sig nya lektioner. De Àr aldrig nöjda med sin nuvarande uppsÀttning fÀrdigheter. Detta gÀller Àven senare i livet dÀr du kanske tar in mÀnniskor som Àr mer erfarna Àn dig sjÀlv för att göra nÄgot.

Men du bör alltid vara expert i din bransch. Om en ny innovation dyker upp borde du veta om den. Det Àr viktigt att du alltid Àr medveten om vad som hÀnder inom ditt omrÄde. Du borde alltid lÀra dig och alltid studera. Gör inte det minsta för att komma ikapp.

De bÀsta entreprenörerna Àr alltid i framkant pÄ sina omrÄden.

Branding Masters

Ditt varumÀrke Àr det som gör dig framgÄngsrik. Branding Àr ett ord som alltid kastas runt, med fÄ mÀnniskor som verkligen förstÄr vad det betyder. Branding Àr viktigt eftersom det Àr den typ av saker som kommer att avgöra om du kommer att bli en framgÄng.

Varje entreprenör Àr en mÀstare inom sitt omrÄde eftersom de kunde mÀrka sina produkter och tjÀnster. De kunde skapa ett konsekvent meddelande över flera plattformar och det meddelandet var nÄgot folk faktiskt ville höra. Det hÀr Àr inte ett omrÄde dÀr du kan anstÀlla nÄgon annan för att göra det Ät dig.

Öppensinnad

Det finns mÄnga scenarier dÀr ett öppet sinne kan komma till nytta. Ett av dessa omrÄden Àr att kunna lyssna pÄ dina underordnade och ta andra synpunkter. Det betyder inte att du saknar ryggben. Det betyder att du Àr öppen för förÀndring och att du inte kommer att hÄlla fast vid ett gammalt sÀtt att göra saker helt enkelt av stolthet.

Det gÀller ocksÄ att ha ett öppet sinne för resten av din bransch. Du mÄste kunna svÀlja ditt ego dÄ och dÄ och erkÀnna att en konkurrent kan ha nÄgot överlÀgset dig. Det Àr nÄgot du kan lÀra dig av. Men nÄgon som inte Àr utesluten för det hÀr livet kan skratta och fortsÀtta pÄ sin valda vÀg ÀndÄ.