5 Fel pÄ marknadsföring av sociala medier du behöver undvika

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

Dessa dagar publicerar varumÀrken i alla former och storlekar aktivt pÄ sociala medier och försöker fÄ sin marknadens uppmÀrksamhet. Om du startar ett nytt varumÀrke eller företag mÄste du förbereda dig för att kÀmpa för en del av den sociala anvÀndarens vÀrdefulla surftid. Gör dig redo att anvÀnda ditt digitala utrymme pÄ rÀtt sÀtt.

Marknadsföring pÄ sociala medier gÄr mycket lÀngre Àn att dela foton, streama livevideor eller lÀgga upp nyheter. Till och med en kombination av lysande timing, insiktsfull kunskap och skarp humor kan inte alltid garantera framgÄng. SÄ om konkurrensen Àr hÄrd Àr noggrann planering nödvÀndig. HÀr Àr fem av de vanligaste missvisade marknadsföringsmetoderna pÄ sociala medier idag:

MissförstÄ din mÄlmarknad

Ta till exempel fallet med Duves marknadsföringsteam. De tyckte att det skulle vara en bra idé att be kvinnor vÀlja rÀtt form av tvÄlflaska som matchar deras kroppstyp. Kampanjen drog mycket flak frÄn anvÀndare av sociala medier. Dove missförstod sin marknad, eftersom den misslyckades med att övervÀga vad kvinnor inte vill ha: kategoriseras och mÀrks.

Samma sak gÀller i sociala medier marknadsföring. Att kÀnna till marknadens demografi innebÀr att du knappt kliar ytan pÄ din marknadsprofil. Det Àr nödvÀndigt att studera dina mÄlmarknadens principer och mÄl. Att förstÄ din marknad innebÀr att veta vad de vÀrdesÀtter och varför.

Dela falska nyheter

Det Ă€r tillrĂ€ckligt illa att internet full av falska rapporter och alternativa fakta, men vi lever i en vĂ€rld dĂ€r sociala medianvĂ€ndare Ă€r för lata för att verifiera riktigheten i en “chockerande” nyhet innan de sprids ut.

Om du mÄste dela nyheter och aktuella saker, gör det metodiskt. Kör lite forskning. Studera rykte för publikationen som ursprungligen publicerade berÀttelsen. Du kommer att förlora marknadens förtroende om de inte kan lita pÄ dig att sortera fakta frÄn fiktion.

Redundans

Dina Facebook-, Twitter-, Instagram-, Snapchat- och andra konton följs antagligen av samma lÀsare. SÄ istÀllet för att publicera samma sak över alla kanaler, tÀnk pÄ sÀtt att göra ditt inlÀgg unikt för varje plattform.

Vissa digitala rÄdgivare skulle till och med rekommendera att inte ha konton i alla sociala mediekanaler. För att din marknad ska vara nÀra dig bör du verkligen fokusera pÄ dem en social kanal Ät gÄngen.

ÖversvĂ€mning

Om det finns en utvecklingshistoria (sÀg att du reagerar pÄ en live-sÀndning eller en stor nyhet) skulle din serie av relevanta tweets och statusuppdateringar vara acceptabla i viss utstrÀckning. PÄ vanliga dagar, dock hÄlla sig till minst tre inlÀgg om dagen, med högst sex.

AnvĂ€ndare av sociala medier loggar vanligtvis in pĂ„ sina sociala konton runt brunch, lunch och middagstid. Det hĂ€r Ă€r bra tidpunkter för att lĂ€gga upp nya uppdateringar. Även om du bara publicerar tre objekt om dagen kommer din rĂ€ckvidd att vara tillrĂ€ckligt bra sĂ„ lĂ€nge du följer rĂ€tt schema för att publicera berĂ€ttelser.

DĂ„lig supportkommunikation

Att vara pÄ sociala medier betyder inte bara att du skulle marknadsföra ditt varumÀrke. Det betyder ocksÄ att du kommer att öppna din dörr för alla som kan lÀmna en kommentar pÄ din sida. Se till att du kan svara pÄ kommentarerna direkt.

Om du fÄr nÄgon form av klagomÄl pÄ din sida, se till att du kan ta itu med problemet pÄ ett lugnt och professionellt sÀtt. PÄ detta sÀtt kan andra anhÀngare se att du kan hantera problem pÄ ett professionellt och i rÀtt tid.

LÀs mer om marknadsföring av sociala medier pÄ TechCo