5 företagare delar rÄd om att bygga team

6 acceleratorer att se upp för 2017

Att bygga rÀtt team kan skapa eller bryta en start och att hitta rÀtt personer som passar företagskulturen Àr ocksÄ en prioritet. NÀr allt kommer omkring, om du inte har ett kvalificerat team av motiverade medarbetare för att utveckla, sÀlja, marknadsföra och sÄ smÄningom njuta av ditt företags Àra, kommer du att ha dÄlig tid.

Vi bad fem grundare om rÄd för att bygga det bÀsta teamet för deras företag. Kolla in vad de hade att sÀga och se till att dina startteam skjuter pÄ alla cylindrar:

Hyra snabbt, eld snabbt

Att bygga ett team Ă€r förmodligen det svĂ„raste du kommer att göra. NĂ€r vi anstĂ€llde mĂ€nniskor försökte vi tĂ€nka pĂ„ vilka fĂ€rdigheter och tidigare erfarenheter skulle vara bra. För det mesta gjorde vi fel, men vi höll inte nĂ„gon pĂ„ lĂ€nge, det fungerade inte. Vi hörde en gĂ„ng frasen ”hyra snabbt, skjuta snabbt”, och vi stĂ„r vid den.

– Nathan Rothstein, grundare och president för Project Repat

Varit dÀr gjort det

Försöker verkligen hitta mÀnniskor som förstÄr startlivet, och helst sÄdana som har levt det tidigare. Startups har sina upp-och nedgÄngar och medan mÄnga sÀger att de Àr redo för det, sÄ fort de gÄr, lÀmnar de som inte klarar av press och stress. Jag har sett detta hÀnda ett par gÄnger dÀr företag jag har gÄtt igenom nÄgra grova flÀckar och oundvikligen slutar vissa mÀnniskor sluta eftersom de inte kan hantera det. Att hitta teammedlemmar som personligen har levt startlivet tidigare Àr en enorm bonus.

– Scott Ferriera, verkstĂ€llande partner, cmdR Consulting

Hitta mÀnniskor som bryr sig

Hitta smarta mÀnniskor som bryr sig om produkten. Det viktigaste du kan göra tidigt Àr att bygga ett team av mÀnniskor som rör sig snabbt, arbetar hÄrt och verkligen bryr sig. Din produkt kommer alltid att förÀndras och dina tidiga teammedlemmar kommer att ha en enorm inverkan pÄ utformningen av den. VÄrt team anvÀnder vÄr produkt personligen dagligen och detta har hjÀlpt oss att bygga en fantastisk produkt.

– Yunha Kim, grundare av Enkel vana

Positiv pÄverkan

Julie, vĂ„r programvaruarkitekt, letar efter vad hon kallar kraftmultiplikatorer. GrundfrĂ„gan Ă€r: “Kan personen pĂ„verka positivt utöver hans / hennes biljettuppsĂ€ttning?” Kraftmultiplikatorer fĂ„r alla att se bra ut, inte bara sig sjĂ€lva.

– Zachary Watson, VD för HoneyCo

Kvalitet rÀknas

Att bygga ett team Àr den viktigaste komponenten för att bygga ett företag. Ett starkt team kan göra ett medelmÄttigt företag framgÄngsrikt, och ett svagt team kan förstöra ett fantastiskt företag. NÀr du investerar i ett kraftfullt team flyter den kvaliteten till kunder och investerare.

– Tom Rose, grundare och skapare av Testiv

LÀs mer rÄd för startups som bygger team pÄ Tech.Co.