5 förutsägelser för framtiden för digital marknadsföring

5 förutsägelser för framtiden för digital marknadsföring

Digital marknadsföring är en ständigt skiftande process. Med ökningen och implementeringen av innovativ teknik har digital marknadsföring blivit bättre dagligen. Men med alla dessa förändringar försöker moderna företag ständigt hålla jämna steg med det skiftande mediet för att locka potentiella kunder.

Om du vill ligga före paketet när det gäller digital marknadsföring måste du göra välinformerade förutsägelser. Kolla in dessa fem förutsägelser för framtiden för digital marknadsföring som företag kan förvänta sig inom en snar framtid:

Anpassade webbplatser för unika kunder

Anpassning har blivit en integrerad del av kvalitetsmarknadsföring. Snart kommer webbplatsägare att konfigurera sina sidor på ett sätt som kommer att skräddarsys specifikt för vissa användare. Dessa helt personliga webbplatser kan helt förändra hur människor interagerar med internet.

Dessa webbplatser kommer att övervaka flera faktorer om en besökare, som de tidigare webbsidor en besökare har varit på, kakor och tid på sådana sidor. Alla dessa faktorer kommer att användas för att få besökaren att hitta den exakta sak han / hon letar efter. Webbplatser som Facebook, YouTube och Google använder redan personalisering, så denna förutsägelse är inte för långt borta.

Kostnad ökar

Nuvarande digitala marknadsföringskostnader är ganska låga jämfört med andra former av traditionell marknadsföring som TV-annonser, vilket kan kosta flera tusen dollar om du har tur. Men med sociala medieplattformar som Facebook, Pinterest och Twitter är kostnaderna för digital marknadsföring närmare gratis än någonting annat.

Allt detta kommer att förändras i framtiden, eftersom fler och fler företag börjar anamma begreppet digital marknadsföring. En stor andel av årtusenden, cirka 84 procent, hävdar att de inte litar på traditionell reklam och det kan vara skiftet som företagen behöver vända sig till digital marknadsföring, vilket i slutändan kommer att öka kostnaderna.

Mer video

De flesta digitala marknadsföringsplattformar online har tagit emot videoannonser för att öka effektiviteten i reklamkampanjer online. Denna trend kommer sannolikt att öka eftersom video förväntas helt dominera marknadsföringsvärlden om några korta år.

Medan video har blivit en integrerad del av marknadsföringsstrategier över hela landet kommer framtiden att bli ett videoparadis, fyllt med rörliga annonser som är interaktiva, korta och otroligt underhållande.

Lmarknadsföringsbaserad marknadsföring

√Ėkningen av platsbaserad reklam har varit en sp√§nnande resa f√∂r nystartade f√∂retag. N√§stan varje app som laddas ner ber om platsbeh√∂righeter och detta av √§dla sk√§l. M√•nga fler f√∂retag och varum√§rken b√∂rjar f√∂rb√§ttra kraften i sina reklaminsatser och platsfokuserade kampanjer √§r n√§sta p√• listan.

Framtida digital marknadsföring kommer säkert att bli platsbaserad eftersom tekniken förbättras och gör det möjligt för företag att använda fyrar för att verkligen engagera sina kunder på språng.

Går mobil

Antalet personer som använder smartphones för att köpa och engagera har ökat enormt de senaste åren. Digitala marknadsförare, i sin strävan att nå så många människor som möjligt, kommer att skapa sätt att specifikt rikta in sig på användare av dessa enheter. Från mobiloptimering till on-the-go-appar som är utformade för mobil, kommer smarttelefonrevolutionen att slå på digital marknadsföring mer än något annat område.