5 frÄgor att stÀlla innan du lÀgger ut din kod utomlands

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

Om din start Àr bootstrapping, kommer du sannolikt att leta efter sÀtt att sÀnka kostnaderna utan att offra kvaliteten. Beroende pÄ vilken typ av verksamhet du anvÀnder kan det vara den bÀsta lösningen att anvÀnda en outsourcad utvecklingsteam för att fÄ din produkt byggd.

Emellertid kan outsourcade team bli en kÀlla till ovÀntade kostnader och ganska handfull om du inte vet hur du ska hantera dem ordentligt. Innan du lÀgger ut utomlands, se till att du har tagit upp dessa fem viktiga frÄgor.

Har du en plan?

Innan du gÄr in för att anstÀlla en frilans eller ett outsourcat team mÄste du ha en tydlig vision och mÄl i Ätanke. Ben Hood, strategichef för GogoApps, sa:

”Det Ă€r viktigt för företag som övervĂ€ger outsourcing att ha en plan för vad de behöver innan de letar efter outsourcad talang. Outsourcing kan vara det mest effektiva sĂ€ttet att snabbt bygga ett teknikteam eller att hjĂ€lpa till att förverkliga din vision. Men du mĂ„ste ta med den visionen och en plan för att uppnĂ„ den, annars riskerar du att slösa bort tid och pengar. ”

Är Team Design-Savvy?

Var sÀrskilt uppmÀrksam pÄ deras designfÀrdigheter nÀr du utvÀrderar team. Att ha ett team som kan integrera de senaste grÀnssnitstrenderna hjÀlper dig att skapa en mer anvÀndarvÀnlig upplevelse och kan pÄverka din resultat. Anthony Conti, CCO för Software Ops sa i en artikel av TechCos Adam Rowe:

”Den ökade anvĂ€ndningen av AI och bots kommer att förĂ€ndra anvĂ€ndningen av grĂ€nssnittsdesign till hyperanvĂ€ndning av interaktionsdesign. Mikrointeraktioner inom anvĂ€ndargrĂ€nssnittet blir en mycket fokuserad designstudie. Interaktionsdesign utvecklas mycket snabbt eftersom varumĂ€rken vill ha sina produkter / tjĂ€nster i meddelandefĂ€ltet. ”

Om dina outsourcare inte kan hÄlla jÀmna steg med de senaste nyheterna kan din app snabbt hamna bakom kurvan.

Specialiserar de sig i din bransch?

Ett team som har erfarenhet inom din bransch kan spara mycket huvudvÀrk under utvecklingsfasen, sÀrskilt om din produkt mÄste följa regler, sÀkerhet eller andra strikta krav.

“Om möjligt, hitta ett outsourcingföretag som redan har arbetat i din bransch, sĂ„ att de redan har en del av domĂ€nkunskapen,” sa Ben. “Det Ă€r inte alltid möjligt att hitta en exakt matchning, men genom att granska deras portfölj kan du fĂ„ inblick i hur din ansökan kan passa in i en del av det arbete de har gjort tidigare.”

Hur vÀl kommunicerar de?

Globalisering blir normen över undantaget, och ditt outsourcade team kan bo var som helst runt om i vĂ€rlden. Var de Ă€r spelar ingen roll, men hur bra de kommunicerar med dig gör det. Allt frĂ„n supportbiljetter och uppdateringar för att fĂ„ nya utvecklare till ditt projekt kan skapa potentiella kommunikationsbarriĂ€rer. För att sĂ€kerstĂ€lla sömlös kommunikation utomlands, se till att teamet har en kontaktperson som kan kommunicera flytande pĂ„ bĂ„da sprĂ„ken och att du tar dig tid att “fĂ„ det skriftligt.”

”Samarbetsplattformar i realtid som Slack, Google Hangouts och Skype gör det enkelt att ansluta till team halvvĂ€gs runt om i vĂ€rlden. Men för att sĂ€kerstĂ€lla att mĂ„l och instruktioner Ă€r vĂ€ldefinierade och förstĂ„s av alla, kanske du vill vara lite mer formell med viktig kommunikation, sĂ€ger Ben.

”Skicka till exempel ett e-postmeddelande om att godkĂ€nna en ny ingenjör eller utvidga projektets omfattning istĂ€llet för att bara diskutera det via en videochatt. Och Ă„tminstone nĂ€r du först arbetar med ett team kan det vara till hjĂ€lp att överkommunicera sĂ„ att alla kommer pĂ„ samma sida. ”

Kommer din kod att vara sÀker?

Alla koder som utvecklats för ditt företag Àr din kod. Innan du gör nÄgot outsourcingavtal, se till att du Àger all kod, förstÄr hur den skyddas och vet vem som har tillgÄng till den. LÄt alltid juridisk rÄdgivare se över alla kontrakt för att sÀkerstÀlla att din kod Àr skyddad innan du undertecknar.

”Immateriella rĂ€ttigheter Ă€r avgörande att förstĂ„ innan du börjar arbeta med outsourcingföretaget. Eftersom du betalar för utvecklingsarbetet bör du ha exklusiva rĂ€ttigheter att anvĂ€nda koden. Du borde veta exakt vad du fĂ„r frĂ„n utvecklarna, sĂ€ger Ben.

Om du Àr missnöjd med hur lÄng tid det tar för din produkt att utvecklas kan ett outsourcat team vara svaret pÄ att fÄ din produkt byggd och lanserad till ett överkomligt pris. Fyll i det hÀr formulÀret för att upptÀcka hur vi kan hjÀlpa dig att bygga din produkt snabbt med de resultat du vill ha.

Den hÀr artikeln presenteras i partnerskap med GogoApps. För att ta reda pÄ mer om att anstÀlla ett utvecklingsteam lÀs mer hÀr.