5 Google Lunar XPRIZE-företag som skjuter för mÄnen

5 Google Lunar XPRIZE-företag som skjuter för mÄnen

För decennier sedan var det att drömma till varje regering pÄ planeten att gÄ till mÄnen. Men efter nÄgra Star Wars-filmer och för mÄnga glöd-i-mörk-takdekorationer föll vÀrlden ur kÀrleken pÄ den hÀr planetens nÀrmaste himmelkropp. Lyckligtvis har ett antal företag tagit upp manteln av rymdutforskare och kommer att bli de första privata företagen som nÄr mÄnen. Det vill sÀga om de gör det före Googles deadline.

Om du inte har hört, Google Lunar XPRIZE Konkurrensen har stÀllt fem internationella företag mot varandra i hopp om att stimulera till ett rymdlopp som kommer att ge positiva affÀrsstrÀvanden. Kolla in företagen nedan:

Denna ideella organisation har sĂ€krat en position pĂ„ en SpaceX Falcon 9-raket. Deras mĂ„l Ă€r att fĂ„ en pedagogisk inverkan och skapa en “Apollo-effekt” för nĂ€sta generation i Israel.

Teammedlem Interorbital Systems kommer att fungera som lanseringsleverantör och anvÀnder en NEPTUNE 8-raket för att bÀra en mÄnlandare och en rover till MÄnens yta. Synergy Moon bestÄr av upp individer frÄn över 15 lÀnder, med ett uppdrag att göra bemannade omloppsresor, personliga satellitlanseringar och solsystemutforskning kostnadseffektiva och tillgÀngliga.

Detta företag tecknade ett kommersiellt lanseringsavtal ombord pÄ Indian Space Research Organisations Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV). TeamIndus rymdfarkoster Àr utformade för att bygga inuti PSLV-nÀsan och kommer att starta frÄn Satish Dhawan Space Center i Sriharikota.

Detta företag tecknade ett rideshare-avtal om att TeamIndus ska bĂ€ra sin fyrhjuliga rover till mĂ„nen. Hakutos ultimata mĂ„l Ă€r att utforska hĂ„l som tros vara grottor eller “takfönster” i underliggande lavarör, för första gĂ„ngen i historien, vilket kan leda till viktiga vetenskapliga upptĂ€ckter och eventuellt identifiera lĂ„ngsiktiga livsmiljöer för att skydda mĂ€nniskor frĂ„n MĂ„nens fientliga miljö.

Företaget tecknade ett lanseringsavtal med flera uppdrag med Rocket Lab USA för tre mÄnuppdrag Är 2020. Deras direktiv Àr att öppna upp MÄnens stora resurser för mÀnskligheten och skapa nya vÀgar för kommersiella rymdaktiviteter bortom jordens omlopp.

Kolla in en eldprat med Naveen Jain, grundare av Moon Express, som Àgde rum pÄ Tech.Cos Ärliga konferens, Förnya! och fira.