5 gratisappar för iPhone och Android som faktiskt kommer att förÀndra ditt liv

5 gratisappar för iPhone och Android som faktiskt kommer att förÀndra ditt liv

NĂ€r det gĂ€ller att göra betydande positiva förĂ€ndringar i ditt liv finns det bara en sak som kan göra en anstrĂ€ngning till en framgĂ„ng: viljestyrka. Det enkla faktum Ă€r att inget viktigt nĂ„gonsin kommer att vara lĂ€tt, sĂ„ om du vill göra stora livsförbĂ€ttringar mĂ„ste du ha drivkraften för att initiera förĂ€ndring och beslutsamhet att hĂ„lla fast vid det. Lita pĂ„ mig, jag vet – jag har nyligen tappat 50 kg pĂ„ tre mĂ„nader och jag har tappat Ă€nnu mer sedan dess. Det krĂ€vde en enorm mĂ€ngd hĂ„rt arbete och fokus, och det betalade sig till slut.

Men jag hade hjĂ€lp. Även om det aldrig finns nĂ„gra genvĂ€gar som gör att du helt kan undvika att anstrĂ€nga dig, finns det definitivt verktyg som hjĂ€lper dig att utmĂ€rka dig och arbeta smartare istĂ€llet för bara hĂ„rdare. I den hĂ€r artikeln fokuserar vi pĂ„ tvĂ„ viktiga saker som mĂ€nniskor strĂ€var efter – att gĂ„ ner i vikt och spara pengar – och vi visar dig fem gratisappar för iPhone- och Android-enheter som har potential att hjĂ€lpa dig bokstavligen Ă€ndra ditt liv .

MISS INTE: iPhone 7: Allt vi vet hittills

Mynta

Oavsett om du tjÀnar 25 000 dollar per Är eller 250 000 dollar per Är Àr det aldrig lÀtt att spara pengar. Vi har alla rÀkningar att betala, vi har alla ovÀntade utgifter som dyker upp och vi vill alla koppla av och ha lite kul dÄ och dÄ. NÄgra av oss har ocksÄ gadgetmissbruk vi mÄste brottas med, men missbruk Àr ett annat djur helt.

Alla dessa saker kostar pengar (sÀrskilt prylar) och att hantera dina pengar Àr ingen lÀtt uppgift.

Mint Àr en gratis applikation för iOS, Android och webben som lÀnkar till alla dina konton för att först och frÀmst mÄla en tydlig bild av din ekonomi. Den ansluts till kontrollkonton, sparkonton, investeringskonton, kreditkort, IRA, inteckningskonton, auto-lÄnekonton, studielÄnskonton och sÄ vidare.

Som en sida, det lÄter skrÀmmande men Mint anvÀnder stark kryptering och det Àr vÀrt att notera att appen Àgs av Intuit.

NÀr du vÀl har en tydlig bild ger Mint dig ett brett utbud av verktyg som hjÀlper dig att skapa budgetar och analysera dina utgifter sÄ att du faktiskt kan hÄlla fast vid dessa budgetar. Det visar dig ocksÄ hur du kan spara pengar. Om du till exempel öppnar ett kreditkortskonto med en lÀgre rÀnta kan du spara hundratals om du har saldon, eller om du öppnar ett IRA-konto kan du skriva av en stor bit pengar nÀr du lÀmnar in dina skatter.

Naturligtvis kan Mint inte tvinga dig att hantera din ekonomi bÀttre och det Àr dÀr viljestyrkan kommer in. Appen kan ge dig verktyg som hjÀlper dig att lyckas men det Àr definitivt vÀrt att undersöka om du försöker spara pengar. Som en sida, kolla in det hÀr fantastiska livshacket om du vill ha ett snabbt och enkelt sÀtt (sÄ lÀnge du har viljestyrka) för att potentiellt spara nÄgra seriösa pengar.

Ladda ner Mint för iOS

Ladda ner Mint för Android

Ekollonar

Medan Mint Àr en fantastisk app som kan hjÀlpa dig att hantera din ekonomi och fatta bÀttre beslut, finns det ocksÄ mer fokuserade appar som kan hjÀlpa till. Ett exempel Àr ekollon. Konceptet bakom appen Àr tillrÀckligt enkelt, men i slutÀndan kan det fÄ stor inverkan.

NÀr du gör en betalning med ett kreditkort eller ett bankkort som Àr lÀnkat till ditt Acorns-konto avrundar tjÀnsten ditt köp upp till nÀsta jÀmna dollar och sÀtter in Àndringen pÄ ett investeringskonto. SÄ om du till exempel köper en kopp kaffe för 4,15 dollar tar appen 0,85 dollar och flyttar det till ett investeringskonto.

TÀnk pÄ det som den ultimata digitala spargrisen.

All den förÀndringen ökar med tiden och Acorns investerar den enligt en plan som du hjÀlper dig att bestÀmma. Du behöver dock inte veta nÄgot om att investera för att anvÀnda appen. En installationsprocess hjÀlper dig att bestÀmma hur aggressiv eller konservativ din portfölj ska vara och resten hÀnder bakom kulisserna.

Ekollonar Àr ett smart och enkelt sÀtt att spara pengar. Och om du bestÀmmer dig för att du gillar tjÀnsten och vill flytta lite mer till ditt Acorns-konto kan du ocksÄ göra engÄngsinbetalningar eller till och med konfigurera en Äterkommande mÄnadsöverföring.

Ladda ner ekollonar för iOS

Ladda ner ekollonar för Android

MyFitnessPal och UA Record

Att vÀxla frÄn att spara pengar till att rÀdda ditt liv, det finns sÄ mÄnga trÀningsappar dÀr ute att det Àr nÀstan omöjligt att veta var man ska börja utan lite hjÀlp. Tur för dig, jag har provat dussintals pÄ dussintals av dem sÄ jag kan hjÀlpa dig att begrÀnsa dina alternativ.

Jag tillbringade lÀnge med att anvÀnda Jawbones UP-band och medföljande app. Den kombinationen fungerade faktiskt mycket bra för mig. Bandet spÄrar din aktivitet medan appen registrerar data och lÄter dig mata in trÀning samt varje mÄltid du Àter, sÄ att du kan spÄra dina kalorier.

Jag tycker fortfarande att Jawbones lösning Àr bra, Àven om företagets produkter inte Àr problemfria. Men jag har sedan dess bytt till Under Armours nya bÀrbara enhetslinje och dess mobilappar, och jag har inte tittat tillbaka.

UA Record Àr Under Armours fitnessnav. Det hÀmtar data frÄn UA: s egna bÀrbara enheter eller frÄn populÀra fitnessapparater frÄn tredje part som du kanske redan Àger frÄn företag som Fitbit, Withings och Jawbone. PÄ sÄ sÀtt sammanstÀlls all din aktivitet, trÀning, nÀring och sömndata pÄ ett stÀlle.

Som ett körsbÀr pÄ toppen anvÀnder UA Record IBM: s molnbaserade Watson-superdator för att ge insikter nÀr den analyserar dina data.

Medan UA Record fungerar som ditt nav behöver du en separat app för att hĂ„lla reda pĂ„ allt du Ă€ter. NĂ€r allt kommer omkring Ă€r viktminskning ett nummerspel sĂ„ mycket som det Ă€r nĂ„got annat – du mĂ„ste brĂ€nna mer kalorier Ă€n du konsumerar om du vill gĂ„ ner i vikt. MyFitnessPal Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n den bĂ€sta matspĂ„raren jag har stött pĂ„. Den har en enorm databas och det kan inte vara lĂ€ttare att anvĂ€nda.

Ladda ner UA Record för iOS

Ladda ner UA Record för Android

Ladda ner MyFitnessPal för iOS

Ladda ner MyFitnessPal för Android

MĂ„ltid

Sist men absolut inte minst, att gÄ ner i vikt och leva en hÀlsosammare livsstil innebÀr att man Àter smartare, inte bara Àter mindre.

Det finns gott om appar dÀr ute som ger anvÀndarna hjÀlp med att Àta och laga hÀlsosammare, men den jag nyligen har landat pÄ Àr en relativt ny app som heter Mealime.

NÀr det gÀller matlagning Àr jag och kommer troligen alltid att vara mycket lat. Visst Àr det kul att sÀtta ihop en detaljerad mÄltid dÄ och dÄ, men oftare har jag inte haft en lÄng dag och jag vill inte bry mig om ett recept som tar en timme att förbereda. Om du Àr som jag vÀljer du att bestÀlla eller gÄ ut pÄ en restaurang lÄngt innan du vÀljer att spendera 90 minuter pÄ att laga mat.

I de flesta fall Àr att Àta mat frÄn restauranger mycket mindre hÀlsosamt Àn att laga din egen mÄltid. Det Àr ocksÄ mycket billigare att laga mat sjÀlv och du försöker spara pengar, minns du?

Mealime Àr en gratis specialapp full av recept och den fokuserar recept som uppfyller tre viktiga kriterier: Mat som smakar gott, mat som Àr hÀlsosam och mat som Àr relativt lÀtt att laga.

Du börjar med att berÀtta för appen om du har allergier eller speciella kostbehov som den stÀndigt sÄ trendiga glutenfria kosten, och du kan ocksÄ ange mat som du inte gillar. Jag hatar till exempel lax sÄ jag riktade Mealime att aldrig ge mig nÄgra recept som innehÄller lax.

NÀr du vÀl Àr klar ger Mealime dig en handfull recept Ät gÄngen att vÀlja mellan. VÀlj de du gillar och appen skapar en avfallsfri inköpslista Ät dig. Det kunde verkligen inte vara enklare, och jag garanterar att du hittar en massa lÀckra mÄltider som inte alls Àr svÄra att förbereda.

Ladda ner Mealime för iOS

Ladda ner Mealime för Android

Uppdaterad med en ny lÀnk efter lanseringen av Mealimes Android-app den 31 maj.