5 intervjutips för att hjÀlpa utvecklare att landa sitt drömjobb

5 intervjutips för att hjÀlpa utvecklare att landa sitt drömjobb

Inte alla jobbintervjuer Àr lika. Ju mer specifik eller teknisk information en sökande mÄste behÀrska, desto mer intensivt blir de grillade innan de landar den högt betalda spelningen som passar perfekt för deras talang.

Det finns mÄnga tillÀmpliga tips för att hjÀlpa utvecklare att ansöka om den position de vill ha. Men ta inte mitt ord för det: Tech.Co fick en intervju med Tigran Sloyan, VD för CodeFights. Företaget Àr en kompetensbaserad rekryteringsplattform för utvecklare, sÄ Sloyan har den erfarenhet som behövs för att erbjuda nÄgra rÄd för den specifika biten av tekniker, den arbetssökande utvecklaren.

HÀr Àr fem intervjutips, alla direkt frÄn Sloyan, som hjÀlper utvecklare att landa sitt drömjobb.

1: Öva med riktiga intervjufrĂ„gor

“Som en bra utvecklare tĂ€nker du ofta” det hĂ€r Ă€r vad jag gör för att leva och jag Ă€r bra pĂ„ det “, sĂ„ det Ă€r frestande att gĂ„ in i en intervju utan mycket övning. Verkligheten Ă€r att intervjufrĂ„gor du möter i de flesta företag Ă€r vĂ€ldigt lĂ„ngt borta frĂ„n ditt dagliga jobb, sĂ„ se till att göra lite forskning och öva med riktiga frĂ„gor som visas i intervjuer. ”

CodeFights tillkĂ€nnagav ocksĂ„ lanseringen av sitt nya “Interview Practice Mode” för bara nĂ„gra timmar sedan, sĂ„ utvecklare som letar efter den typ av specifika tekniska frĂ„gor som Sloyan nĂ€mner hĂ€r kanske vill kolla in den nya resursen, som kan slĂ€ppa in dem pĂ„ de frĂ„gor som stĂ€lls av topp teknikföretag.

2: StÀll massor av frÄgor under intervjun

”Vissa ingenjörer tycker att stĂ€lla frĂ„gor Ă€r ett tecken pĂ„ dĂ„lig skicklighet eller bristande förstĂ„else. I verkligheten Ă€r det tvĂ€rtom. De flesta frĂ„gor under tekniska intervjuer Ă€r avsiktligt vaga och intervjuarens mĂ„l Ă€r att se om du kan stĂ€lla rĂ€tt frĂ„gor innan du dyker in. Det vĂ€rsta du kan göra under en teknisk intervju Ă€r att lösa nĂ„got som du inte blev ombedd att lösa. . SĂ„ stĂ€ll frĂ„gor tills du Ă€r helt sĂ€ker pĂ„ att du har alla detaljer. ”

3: Undersök företagets intervjuprocess

”AnvĂ€nd webbplatser som Glassdoor och ditt eget nĂ€tverk för att ta reda pĂ„ intervjuprocessen hos företaget. För vissa företag intervjuar du 4-5 personer pĂ„ plats och alla mĂ„ste sĂ€ga “ja” för att du ska bli anstĂ€lld. För andra intervjuar du fortfarande 4-5 personer, men alla Ă€r frĂ„n olika team, sĂ„ lĂ€nge man sĂ€ger “Ja”, dĂ„ Ă€r du inne. Att veta vad du har att göra med och vad tĂ€nkande Ă€r bakom kulisserna kommer att förbĂ€ttras drastiskt. dina chanser. ”

4: Ansök till sÄ mÄnga företag som möjligt

”Vissa kandidater gör misstaget att bara prata med ett fĂ„tal utvalda företag och försöka slĂ„ bulls-eye frĂ„n nĂ„gra fĂ„ skott. Det fungerar i teorin men i praktiken. I praktiken Ă€r det vĂ€ldigt svĂ„rt att förstĂ„ hur ett företag Ă€r och vad de arbetar utifrĂ„n. SĂ„ intervjuer Ă€r ocksĂ„ ett sĂ€tt för dig att intervjua företaget och se om det Ă€r nĂ„got du Ă€r redo att förbinda dig till. Utöver det Ă€r övning att göra fler intervjuer och nĂ€r du kommer till erbjudandesteget med flera erbjudanden kan du förhandla om det bĂ€sta kompensationspaketet. ”

5: Var mentalt förberedd för ett negativt resultat

”I slutet av dagen drivs intervjuer av mĂ€nniskor och mĂ€nniskor tenderar att vara ganska subjektiva. SĂ„ oavsett hur bra du Ă€r och hur mycket du förbereder dig, kommer de flesta av dina intervjuer att fĂ„ ett negativt resultat. Du mĂ„ste vara mentalt beredd pĂ„ det. Kandidater som Ă€r vana vid excellens under hela sitt liv tar det vĂ€ldigt personligt nĂ€r ett företag kommer tillbaka till dem med ett nej. Du mĂ„ste stĂ€lla dina förvĂ€ntningar direkt sĂ„ att du inte stĂ€ller dig upp för att bli besviken. ”

Jobbintervjuer Àr oundvikligen stressande, sÀrskilt nÀr dina fÀrdigheter Àr pÄ vÀg. Det Àr naturligt att vara nervös, men ju mer du förbereder dig, desto bÀttre utrustad blir du för att fÄ tag pÄ vad som helst som intervjuaren kastar Ät dig.

Bild: WOCinTech