5 kulturella skillnader att tÀnka pÄ nÀr man gör affÀrer i Storbritannien

5 kulturella skillnader att tÀnka pÄ nÀr man gör affÀrer i Storbritannien

Trots vÄr anmÀrkningsvÀrda historia visar det sig att Storbritannien och USA faktiskt Àr helt annorlunda. Medan vi delar ett gemensamt sprÄk och ett gemensamt arv Àr skillnaderna i företagskultur tillrÀckliga för att spÄra en bra idé. Detta Àr nÄgot som ofta förbises, sÀrskilt i lÀnder som verkar vara ganska lika, som USA och Storbritannien.

Om du inte Àr försiktig kan en kulturell faux pas leda till besvÀrliga interaktioner. Du kommer inte alltid att inse förrÀn efter evenemanget att du kunde ha hanterat det bÀttre. Och i affÀrer rÀknas varje interaktion. HÀr Àr nÄgra sÀtt att undvika sÄdana obehag:

Effusiv entusiasm

För en britt som anlĂ€nder till USA för första gĂ„ngen kan amerikanernas naturliga kĂ€nsla av entusiasm och spĂ€nning vara svĂ„rt att slĂ„ ihop huvudet först. NĂ€r nĂ„gon tecknar med en entusiastisk “Ha en trevlig dag”, menar de verkligen det?

Vad du snabbt lĂ€r dig Ă€r att entusiasm och spĂ€nning fungerar som ett socialt smörjmedel i USA pĂ„ ett sĂ€tt som de inte gör i Storbritannien. DĂ€r nĂ„gon i Storbritannien med en glad humör kan betraktas med viss misstanke (”Vad har han att vara sĂ„ glad över?”), AnvĂ€nder amerikaner sin positiva uppförande som ett bra sĂ€tt att fĂ„ affĂ€rer gjort.

Spela upp prestationer

För britter som har vuxit upp med offentliga skolidealer om stoicism kan amerikanernas vilja att prata om sig sjĂ€lva och deras prestationer pĂ„ ett direkt sĂ€tt verka lite skakande först. Även om det tydligt finns en grĂ€ns mellan utsmyckning och regelbunden förfalskning Ă€r amerikanerna i allmĂ€nhet bekvĂ€mare att prata om sina professionella prestationer Ă€n britter.

De flesta britter kommer att motverka de flesta komplimanger med en sjĂ€lvutslĂ„ende anmĂ€rkning, (”Jag var precis pĂ„ rĂ€tt plats vid rĂ€tt tidpunkt”). Detta kan bokstavligen tas av en amerikansk kollega, som Ă€r benĂ€gen att öka.

Exceptionellt fokus

I USA stÄr ditt arbetsliv för en stor del av din personliga och professionella identitet. En amerikans Twitter-bio kommer nÀstan alltid att innehÄlla en hÀnvisning till deras arbetsplats och familjeliv.

En ny studie visade att amerikaner arbetar 25 procent fler timmar Àn européer. Det finns utan tvekan nÄgra ekonomiska skÀl till detta: skatter tenderar att vara lÀgre i USA och utbudet av inkomster bredare. En del av skillnaden Àr dock kulturell.

Varje dag lÀgger hundratals amerikaner till hashtaggen #nevernotworking pÄ sociala medier, en sorts ödmjuk brag som Àr avsedd att förmedla nÄgons beundransvÀrda arbetsetik. Detta Äterspeglar den amerikanska tendensen att prenumerera pÄ idén att nyckeln till lycka Àr bunden till det arbete vi gör.

Vikten av Àrlighet

FrÄga alla briter vad som gör Storbritannien sÄ brittiskt, och de kommer sannolikt att sÀga nÄgot om tolerans, rÀttsstatsprincipen och uppförande. Tillbaka pÄ 1900-talet var en grundlig förstÄelse av reglerna för artigt uppförande avgörande för social rörlighet. Dagens BuzzFeed skulle ha varit mÀttad med topp 10 guider till etikett och bra beteende.

I vĂ„r vĂ€rld med 140 tecken, Facebook och “Skickat frĂ„n min iPhone” har etikettreglerna lossnat nĂ„got, men uppförande, Ă„tminstone i Storbritannien, spelar fortfarande en hel del.

Hur framgÄng ser ut

För britterna betyder arv och anseende för ett företag mycket. De förvÀntar sig att deras företag ska hÄlla lÀnge och tenderar att lita mer pÄ dem om de redan har funnits lÀnge. För nya företag prioriterar britter lönsamhet och stabilitet framför tillvÀxt.

Detta leder till ett visst obehag i Storbritannien om den amerikanska modellen att investera kraftigt för att bygga en försvarbar tillgĂ„ng. TĂ€nk pĂ„ hur mycket Amazon har investerat i sina tidiga dagar för att bygga en “vallgrav” som dess konkurrenter skulle tycka ogenomtrĂ€ngliga.

Det Àr svÄrt att argumentera för att den amerikanska modellen inte lyckas. NÀr allt kommer omkring, företag som Facebook, Amazon, Netflix och Google bland de stora framgÄngshistorierna i nÀringslivet. Lyckligtvis börjar affÀrskulturen i Storbritannien och Europa förÀndras för att Äterspegla detta, vilket skapar ett mer gemensamt förhÄllande mellan de tvÄ lÀnderna.