5 mÄste-ha tekniska enheter för att öka dina dagliga aktiviteter

5 mÄste-ha tekniska enheter för att öka dina dagliga aktiviteter

Vad du Àn gör mÄste ha ett syfte; en mening som varför vi gör det. I dagens vÀrld Àr produktivitet och effektivitet tvÄ begrepp som till synes alla mÄste uppvisa. Men för att verkligen nÄ en punkt med maximal produktivitet behöver du all hjÀlp du kan fÄ. Dina mÀnskliga anstrÀngningar kan bara fÄ dig sÄ lÄngt. Det Àr teknikens plats.

PÄ senare tid har det funnits en uppsjö av tekniska innovationer som har syftat till att hjÀlpa mÀnniskor att maximera sina dagliga aktiviteter och öka deras produktivitet. HÀr Àr en titt pÄ fem av vÄra bÀsta.

Musikspelare

Musik har ett speciellt sĂ€tt att öka prestanda och aktiviteter. Studier ger tillit till att mĂ€nniskor presterar lite bĂ€ttre nĂ€r de lyssnar pĂ„ nĂ„gra av sina favoritspĂ„r och lĂ„tar. Även om detta faktum inte gĂ€ller för alla, kommer en majoritet av mĂ€nniskorna (till exempel mig) bekvĂ€mt att intyga det faktum.

Musikspelare, förutom att hjÀlpa dig prestera optimalt, Àr ocksÄ fantastiska enheter för nÀr du kÀnner dig stressad eller trött. Musik Àr alltid ett fantastiskt sÀtt att koppla av och samla sig sjÀlv.

Idag finns det mÄnga plattformar och tjÀnster som lÄter dig ladda ner dina favoritspÄr. Medan vissa bara Àr vÀrdelösa och fyllda med annonser, andra ger dig i realtid, enkel Ätkomst till flera spÄr, bÄde gamla och nya, frÄn din favoritmusiker eller grupp. Allt du behöver Àr att hitta den perfekta nedladdaren för musik dÀr du kan fÄ dina lÄtar och din musikspelare kommer alltid att vara redo att spela dem.

Smartklockor

Smartwatches kombinerar bÀrbarhet med effektivitet. Dessa smÄ killar kan hantera uppgifter precis som din mobiltelefon, förutom nÄgra större uppgifter. Smartwatches Àr fantastiska för resor och med tanke pÄ att de har lÄngvariga batterier kan du anvÀnda dem under lÀngre tidsperioder.

NÀr du vÀljer en smartwatch bör du vara försiktig och ta hÀnsyn till nÄgra saker. En av de viktigaste faktorerna att tÀnka pÄ Àr kompatibilitet. I sjÀlva verket Àr inte alla smartklockor kompatibla med din mobiltelefon. Vissa Àr byggda för Android-enheter och Windows-drivna telefoner medan andra endast Àr gjorda för telefoner som körs pÄ Apples iOS. Det Àr dÀrför du bör utföra ett kompatibilitetstest innan du köper en smartklocka och se till att den fungerar bra med din telefon.

Fitness trackers

Om du utför jobb som Àr fysiskt krÀvande behöver du definitivt dessa. Dessa enheter spÄrar nÄgra specifika aspekter av din hÀlsa för att se till att du alltid har optimal hÀlsa. Varje gÄng en avvikelse registreras, kommer trackern att varna dig sÄ att du snabbt kan hitta en lösning pÄ ditt problem innan det eskalerar till nÄgot som Àr mer skadligt för din hÀlsa.

Appar, appar, appar

Appar Àr program som tjÀnar specifika funktioner pÄ din mobiltelefon, surfplatta eller dator. I grund och botten, utan appar, blir din telefon bara en vÀrdelös metallbit. Oavsett vad du gör finns det vissa appar som hjÀlper dig. Det finns dock ocksÄ nÄgra appar vars funktioner skÀr över alla fÀlt, som Evernote och Slack.

Med Evernote Ă€r allt du behöver göra att registrera dig och börja skriva. Du kan enkelt skriva ner allt du kĂ€nner eller nĂ„got som bara dyker upp i ditt huvud. Med sina utökade funktioner kan du lĂ€gga till röstanteckningar och till och med externa filer – bilder, PDF-filer eller mer.

Slack, Àven om det fungerar pÄ ett sÀtt som Evernote, har vissa avancerade anvÀndningsomrÄden. Du kan spara hela webbsidor pÄ din Slack-sida för att lÀsa senare och till och med kommunicera effektivt med de omkring dig; familj, teammedlemmar etc. Slack har synkronisering med sociala mediekanaler som Twitter, Facebook och Instagram, vilket ökar ditt utbud av kommunikation och tillgÀnglighet.

Hemassistenter

Har du nÄgonsin haft en lÄng dag dÀr allt du kÀnner för att komma hem Àr att hoppa i sÀngen, sova och inte oroa dig för nÄgot annat? Med hemassistenter kan du faktiskt göra just det. Hemassistenter som Google Home eller Amazon Echo har anslutningsfunktioner till nÄgra av enheterna i ditt hem, vilket gör att de kan hantera specifika uppgifter som att stÀlla in ditt larm, sÀtta pÄ din mikrovÄgsugn etc. Att arbeta hemma har aldrig varit enklare.