5 naturlÀkemedel för att lugna dina slitna nerver

Att uppleva symtom pÄ Ängest kan vara en vanlig del av din dag pÄ grund av alla stressfaktorer i ditt liv. Oavsett om det Àr sömnsvÄrigheter, ett oroligt sinne, förlust av fokus, ökad hjÀrtfrekvens eller en förÀndring i temperament, kan dessa förÀndringar komma i vÀgen för jobbprestanda och livskvalitet om de fortsÀtter.

För att avhjÀlpa dessa livsförÀndrande symtom Àr hÀr fem naturlÀkemedel som hjÀlper dig att lugna dina slitna nerver.

Kamomillte

Denna naturliga ört innehÄller tvÄ kemikalier som hjÀlper till att lugna nervsystemet och lugna hjÀrnan: apigenin och luteolin. Enligt en forskningsstudie utförd av University of Pennsylvania var kamomillte förknippad med en minskning av symtom pÄ Ängest och de som diagnostiserats med mild till mÄttlig AllmÀn Ängestsyndrom. Annan forskning har ocksÄ visat att kamomillte ocksÄ kan bidra till att öka immunförsvaret, och ingenting bekÀmpar stress bÀttre Àn att vara frisk.

Lavendelolja

Doften av lavendel finns i mÄnga skönhetsprodukter och hemmedicinska produkter, Àven i mat. Historiskt har denna eteriska olja associerats med att rena och lugna kropp och ande. Enligt University of Maryland Medical Center:

”Forskning har bekrĂ€ftat att lavendel ger lĂ€tt lugnande, lugnande och lugnande effekter nĂ€r doften inandas. Det finns ocksĂ„ vetenskapliga bevis för att aromaterapi med lavendel kan sakta ner nervsystemet, förbĂ€ttra sömnkvaliteten, frĂ€mja avslappning och lyfta humör hos mĂ€nniskor som har svĂ„rt att sova. ”

Denna aromaterapi kan anvĂ€ndas genom en spray i ett rum eller pĂ„ en kudde innan du lĂ€gger dig. Studier har ocksĂ„ visat att genom att fĂ„ en “massage med eteriska oljor, sĂ€rskilt lavendel, kan det leda till förbĂ€ttrad sömnkvalitet, mer stabilt humör, bĂ€ttre koncentration och minskad Ă„ngest.”

GĂ„ ut

Medan överdriven sol exponering kan ge sin egen nivÄ av problem, kan fÄ lite D-vitamin vara till nytta för din hÀlsa och sÀnka Ängest. Att vara pÄ ett kontor hela dagen kan leda till en minskad nivÄ av D-vitamin som kan göra mÀnniskor trötta och trötta. Genom att gÄ ut i 15 minuter om dagen kan det öka ditt humör, ge dig en paus och hjÀlpa till att lindra lite stress.

Äta rent

IstÀllet för att ta tag i den sockerkakan och skrÀpmat pÄ sen eftermiddag, försök att undvika mat med raffinerat socker eftersom du kommer att uppleva en dramatisk svÀngning i energi och hormoner, inklusive adrenalin och kortisol, kan börja skjuta och lÀgga till din Ängest och pÄfrestning. Försök skÀra ner godisarna och ta tag i nÄgot hÀlsosammare. Forskning har visat ett samband mellan sockerintag och Ängest. Enligt en artikel i Psychology Today:

”I en 2009-studie var det mer sannolikt att rĂ„ttor som matades med sackaros jĂ€mfört med honung med hög antioxidant var mer benĂ€gna. Medan kostförĂ€ndringar ensamma inte kan bota Ă„ngest kan de minimera symtomen, öka energi och förbĂ€ttra kroppens förmĂ„ga att hantera stress. ”

amazon mÄltidssatser

Lugna din mage

NĂ€r du Ă€r stressad kommer din mage troligen att prata med dig och fĂ„ dig att bli illamĂ„ende eller orolig. Beroende pĂ„ vilken nivĂ„ av stress du sĂ€tter igenom din kropp kan din gastrointestinala spĂ„r pĂ„skynda eller sakta ner matsmĂ€ltningen. För att Ă„terstĂ€lla lite balans i magen sa forskare frĂ„n University of Maryland Medical Center att pepparmynta kunde vara det anvĂ€nds för att lugna magbesvĂ€r eller för att hjĂ€lpa matsmĂ€ltningen. “Det har en lugnande och bedövande effekt och anvĂ€nds ofta för att behandla huvudvĂ€rk, hudirritation, illamĂ„ende, diarrĂ©, menstruationskramper, flatulens och Ă„ngest i samband med depression.”

LÀs mer om att vara en frisk entreprenör pÄ TechCo