5 omrÄden dÀr Bootstrapping Startups aldrig borde sÀnka kostnaderna

5 omrÄden dÀr Bootstrapping Startups aldrig borde sÀnka kostnaderna

Det finns mÄnga tvingande skÀl till att startups i ett tidigt skede Àgnar stor uppmÀrksamhet Ät sina utgifter. NÀr allt kommer omkring ger din förmÄga att spendera mindre pengar pÄ vissa saker mer kapital tillgÀngligt för tillvÀxt. Utöver detta Àr det en av nycklarna till framgÄng om du har planer pÄ att placera investerare i framtiden.

Det finns dock vissa omrÄden dÀr kostnadsbesparingar helt enkelt Àr en dÄlig idé. Om du sÀnker kostnaderna pÄ dessa fem omrÄden kan du orsaka framtida utgifter och huvudvÀrk. Det Àr bara inte vÀrt det.

UpprÀtta rÀttsliga skydd

FrÄn den tidpunkt dÄ du formulerar din affÀrsidé bör du vara intresserad av att genomföra det rÀttsliga skydd som du behöver. FrÄn att upprÀtta upphovsrÀtt och andra immateriella skydd till att införliva för att skydda företagets grundare frÄn ansvar för att upprÀtta partnerskap och anstÀllningsavtal, mÄste du fokusera pÄ det.

Om du dröjer med att fÄ bra juridisk rÄdgivning och se till att du Àr skyddad kan du spara pengar pÄ kort sikt. Men risken Àr bara inte vÀrt det. FörestÀll dig att bli stÀmd eftersom du drog dina fötter pÄ att införliva. TÀnk pÄ den negativa inverkan pÄ ditt företag om du blev störd eftersom du trodde att du helt enkelt kunde spendera pengar pÄ en patentadvokat.

Det finns nÄgra juridiska dokument som du kanske kan hantera pÄ egen hand. Det finns dock inget som kan ersÀtta rÄd frÄn en riktig advokat.

Produktion

Ta en stund att tÀnka pÄ Barbie Dolls. Medan Mattels officiellt varumÀrkessatta Barbie Doll-produkt och tillbehören som följer med den Àr ganska dyra, Àr de mycket mer eftertraktade Àn liknande dockor frÄn andra företag. Detta kan hÀnföras till flera faktorer. Marknadsföring Àr verkligen en av dem.

Den viktigaste anledningen till att Barbie-dockor Àr eftertraktade av barn och samlare, medan lÄgprisbutiker inte Àr det Àr kvalitet. Oavsett om du har en tillverkad produkt eller ett tekniskt erbjudande som en app, investerar du pengar och försÀkrar dig om att den produkt som gÄr ut pÄ marknaden Àr attraktiv, pÄlitlig och hÄllbar.

DatasÀkerhet

Dina datorsystem kommer att innehÄlla konfidentiell kommunikation, affÀrsplaner, kunddata och information om din affÀrsverksamhet. Du mÄste tÀnka pÄ datasÀkerhet frÄn dag ett. Det innebÀr att investera pengar i IT-sÀkerhet.

Du vill investera i sÀker betalningshantering sÄsom Rand. sÀkert webbhotell genom ett företag som Wizz Hosting, och granskning frÄn en ansedd sÀkerhetsspecialist. Det Àr ocksÄ en bra idé att investera i utbildning av anstÀllda för att identifiera nÀtfiske, socialteknik och förstÄ vikten av bra lösenordsskydd.

FörmÄner och ersÀttningar till anstÀllda

Om du vill anstÀlla och behÄlla den typ av talang som hjÀlper din start att vÀxa, kan du inte sÀnka kostnaderna nÀr det gÀller ersÀttning. Detta innebÀr att du betalar konkurrenskraftiga löner, erbjuder stora fördelar och ger ditt team en fantastisk arbetsmiljö.

Det Àr ocksÄ viktigt att fortsÀtta att belöna bra resultat med löneökningar och andra bonusar. TÀnk pÄ att 35 procent av de anstÀllda kommer att söka jobb nÄgon annanstans om de inte fÄr löneökning inom ett Är.

Hantera skatter och ekonomier

Att hantera dina skatter och hantera dina finanser Ă€r definitivt nĂ„got som bĂ€st lĂ€mnas till proffs. Det hĂ€r Ă€r ett omrĂ„de dĂ€r felberĂ€kning eller missförstĂ„nd av lagen kan vara mycket kostsamt. Även om du inte anstĂ€ller en ekonomi pĂ„ heltid, kan det vara en bra idĂ© att komma i kontakt med en som kan hjĂ€lpa dig att skapa din första ekonomiska plan och rekommendera en app för att hĂ„lla dina register raka.

Att sÀnka kostnaderna och hÄlla en stram budget Àr bra saker. Ju mer du kan göra det, desto mer kan du investera i tillvÀxt och forskning och utveckling. Kom bara ihÄg att det finns vissa omrÄden dÀr det gÄr mycket dyrt att Äka billigt pÄ lÄng sikt.