5 saker att inkludera i din hissplats

5 saker att inkludera i din hissplats

Litet meddelande. Stor pÄverkan. Det Àr kort sagt vad hissens tonhöjd handlar om.

En hisshöjd Àr en kort sÀljhöjning som du mÄste kunna leverera inom en hissresa. TÀnk pÄ en ballparkfigur var som helst mellan 10 sekunder och en minut.

För entreprenörer, marknadsföringspersonal, produktmarknadsförare eller andra som vill vinna en investerare Àr en hissplats en livlina.

Eftersom den levereras muntligt och utan stöd frÄn presentationer eller produktbroschyrer, mÄste du leverera den med en panache som fÄr lyssnarens uppmÀrksamhet.

Slutresultatet av en hissplats Àr inte alltid att fÄ en serie medel, men kanske för att sÀkra ett möte dÀr du kan ta det framÄt.

SÄ, en hissplats Àr startlinjen, vilket bÀttre Àr bra om du vill att ditt företag ska starta.

Det finns 5 viktiga komponenter som utgör en perfekt hisshöjd. LÄt oss dyka in.

Problemet

Vilket kundproblem eller smÀrtomrÄde försöker du lösa? Detta utgör kÀrnan i din hisslÀngd. Destillera ditt kundproblem i bestÀmda termer sÄ att din lyssnare kan identifiera det direkt.

Till exempel: SmÄ och medelstora företag med terabyte data kan inte fÄ rÀtt data snabbt.

HÀr har du beskrivit din mÄlmarknad: smÄ och medelstora företag, det exakta utbudet av transaktioner och utmaningen.

Se till att avstÄ frÄn att anvÀnda generiska fraser som vissa företag, marknaden, stora volymer etc. Var specifik och sÀtt fingret pÄ problemet.

Din lösning

Din lösning mÄste direkt konfrontera kundens smÀrtomrÄde. Du kan sÀga i tvÄ eller tre fraser eller anvÀnda punktpunkter för att beskriva dess arbetsflöde.

Det kommer att se ut nÄgot: ett molnbaserat program som knakar realtidsdata.

Det tydliga lösningsuttalandet hjÀlper lyssnaren att förstÄ hur du planerar att ta itu med din mÄlmarknads utmaning. Som i det hÀr exemplet, en molnbaserad lösning, vilket innebÀr att den kan fungera var som helst, pÄ vilken enhet som helst och lÀtt kan skalas.

Om du slÄr till nÄgon som har branschbakgrund Àr de sÀker pÄ att de Àr pÄ samma sida som du.

Den undermÄliga marknaden

Varje hisshöjd mÄste ange den mÄlmarknad som den försöker rikta in sig pÄ. Du kan ge nÄgra tips om din mÄlmarknad genom att prata om regionen dÀr den finns, antalet anvÀndare eller den genomsnittliga branschutgiften.

Du mÄste kvantifiera din marknad som för nÀrvarande Àr underskattad i bestÀmda termer. Nu Àr denna siffra inte nödvÀndigtvis nÄgot som Àr korrekt. PoÀngen Àr att fÄ lyssnaren att fÄ en uppfattning om en stor marknad som din produkt / tjÀnst försöker utnyttja.

Till exempel finns det en miljon plus smÄföretag i Amerika som anvÀnder förÄldrad programvara för dataanalys.

Denna kvantifiering av marknadsföringen hjÀlper investeraren att storleka din nuvarande och framtida affÀrspotential. Det gör det ocksÄ lÀtt för dem att göra en snabb matematik över hur mycket avkastning deras investering kan hÀmta om de alls vÀljer att investera.

Sean Rosensteel sĂ€ger i sin Forbes-artikel att “Genom att leda med resultat först och branschspecifika sist kan vi hĂ„lla deras uppmĂ€rksamhet och tjĂ€na tid att förklara vad vi gör pĂ„ ett unikt sĂ€tt.”

Befintliga lösningar / konkurrens

Du mÄste ge en indikation pÄ att du redan har bedömt tÀvlingen och tagit upp problemen pÄ ett annat sÀtt. Det hÀr Àr nÄgra frÄgor som din investerare behöver veta i en hisshöjd.

Hur mÄnga konkurrenter erbjuder redan samma eller nÄgot liknande i erbjudanden? Finns det en befintlig lösning som din affÀrsidé planerar att förbÀttra eller improvisera? Hur tÀnker du skilja din produkt / tjÀnst frÄn dem alla? Hur kommer du att se till att kunder vÀljer dig som val Àn nÄgonting annat?

Kan ocksÄ hjÀlpa investeraren att förstÄ de resurser du har och hur de kommer att ge mÄlmarknaden en unik försÀljningsfördel.

Inkomstmodell

Din intÀktsmodell Àr nyckeln till att spika hissens tonhöjd. Oavsett hur bra din produkt Àr, i slutet av dagen, skulle alla investerare vilja veta hur mycket vinster ditt företag kan generera.

Var noga med att inte kasta in procent och fÄ din lyssnare att kÀnna sig förvirrad. Det skulle vara bÀttre att vara mer specifik och nÀmna nÄgra siffror i dollar eller en specifik valuta. Du kan skapa den perfekta tonhöjden genom att svara pÄ frÄgor som:

Hur kommer ditt företag att tjĂ€na pengar? Är det ett freemium, abonnemang, medlemskap eller betala som du anvĂ€nder modell? Hur kommer företaget att kanalisera pengar som samlas in frĂ„n kunderna tillbaka till sin kassa?

Öva, öva, öva

Dwilight Peters rekommenderar att du testar din tonhöjd flera gÄnger innan du gÄr live med investor honchos. Presentera din hissplats för flera personer och samla in feedback.

Titta pÄ ditt tekniska samhÀlle som till och med kan ha tÀvlingar för bÀsta hissplats. Delta i dem, samla feedback om din tonhöjd och skulptera tonhöjden till perfektion.

NĂ€r du vĂ€l har skapat den perfekta hissplatsen Ă€r du bokstavligen redo att presentera den var som helst, inte bara i en hiss utan ocksĂ„ i en informell samling. Som Richard Branson sĂ€ger, “TrĂ€na inte din hissbana, öv din backe var som helst.”

LÀs mer om att utveckla det ultimata pitch deck pÄ TechCo