5 saker att tÀnka pÄ nÀr du förbinder ditt företag till socialt gott

5 saker att tÀnka pÄ nÀr du förbinder ditt företag till socialt gott

NÀr ordentligt genomförda kommunicerar orsaksmarknadsföringskampanjer inte bara ditt varumÀrkes budskap utan de pÄverkar ocksÄ försÀljningen. Enligt en nyligen genomförd studie av Unilever köper 33 procent av konsumenterna faktiskt frÄn varumÀrken som gör sociala eller miljömÀssiga fördelar. Studier visar ocksÄ att nÀr pris och kvalitet Àr lika Àr det mer troligt att konsumenter köper produkter som stöder en sak framför produkter som inte Àr det. Vissa kommer att gÄ sÄ lÄngt som att byta till ett nytt varumÀrke kopplat till en sak de stöder.

Att vara en bra företagsmedborgare Àr lika viktigt som att leverera de bÀsta produkterna och tjÀnsterna pÄ marknaden. Det Àr dÀrför det Àr viktigt att tjÀna allmÀnhetens bÀsta genom att investera i program och partnerskap som förbÀttrar social rÀttvisa. Som sagt, sÄ attraktivt som orsaksmarknadsföring kan verka, Àr det en kÀnslig process att genomföra en orsaksmarknadsföringskampanj. Utforma försiktigt din marknadsföringsstrategi med följande steg:

Undersöka

Innan du bestÀmmer dig för att ingÄ ett partnerskap med en sak Àr det viktigt att du Àr sÄ informerad som möjligt om vad orsaken Àr och vad den stÄr för. Ta reda pÄ vad kapacitet och begrÀnsningar Àr och vilka synergier som kan göra ett partnerskap till ömsesidig nytta.

StÀll frÄgor för att se till att orsaken och ditt varumÀrke Àr kompatibla. Se ocksÄ till att veterinÀr alla organisationer som du samarbetar med. Be om deras finansiella register, eller leta upp dem pÄ GuideStar.org för att se till att du samarbetar med en legitim sak.

KÀnn ditt varumÀrke

SÄ viktigt som det Àr att veta vem du samarbetar med, Àr det Ànnu viktigare att vara tydlig om vad ditt varumÀrke stÄr för och hur det relaterar till din sakpartner.

Att ha en tydlig förstÄelse för vad ditt varumÀrke representerar och dina konsumenters förvÀntningar kommer att gÄ lÄngt för att skapa ett partnerskap som fungerar bra för bÄde dig och din sakpartner.

Gör det till ett lagarbete

NÀr du startar en orsaksmarknadsföringskampanj bör partnerskapet mellan ditt varumÀrke och din sakpartner kÀnnas pÄ alla nivÄer i din organisation. Se till att dina anstÀllda och ditt team stöder partnerskapet och Àr engagerade i att hjÀlpa bÄda parter att nÄ sina mÄl.

Uppsatta mÄl

Att samarbeta med en sak Àr ett lÄngsiktigt Ätagande. BÄda partnerna mÄste faststÀlla en hanterbar plan för din kampanj tillsammans och komma överens om viktiga milstolpar och leveranser.

Försöker du öka medvetenheten om dina produkter eller tjÀnster? Försöker du sÀlja fler varor? Försöker du förbÀttra din image? Oavsett vad dina mÄl Àr, se till att mÀta hur framgÄngsrika dina anstrÀngningar har varit.

LÀgg ditt hjÀrta i det

Förutom anpassningen mellan ditt varumÀrke och dina konsumenter mÄste orsaken du tar dig vara nÀra och kÀr i ditt hjÀrta. Om din organisation inte helt stöder den sak du anpassar dig till, kommer allt arbete du lÀgger in att vara för inte.

VÄr Program för företagens sociala ansvar investerar i skalbara och sjÀlvbÀrande program som anvÀnder innovation för att möta nÄgra av samhÀllets största utmaningar. VÄra sociala investeringsprogram fokuserar pÄ tre omrÄden dÀr vi tror att vi kan tillföra mest vÀrde och fÄ en betydande och bestÄende effekt.

LÀs mer om socialt bra hÀr pÄ Tech.co