5 saker att veta om att Äteruppliva en döende app

5 saker att veta om att Äteruppliva en döende app

Med överflödet av appar vi har tillgĂ€ngliga pĂ„ marknaden Ă€r det inte konstigt att appar kommer och gĂ„r sĂ„ ofta som de gör. Men ibland kan Ă€ven de bĂ€sta apparna bli trenderna och vara i den djupa Ă€nden av sin livslĂ€ngd. Det spelar ingen roll om din app har genererat bra nedladdningsnummer ett tag efter lanseringen eller var DOA, trots ett bra koncept. Oroa dig dock inte – mĂ„nga appĂ€gare har kunnat Ă„teruppliva sin produkt med nĂ„gra av dessa fem viktiga strategier.

Starta en kostnadsfri kampanj

Det finns ett par taktiker för denna manöver.

Om du har en betald app, erbjuda den gratis under en begrÀnsad tid (sÀg 48 timmar) och marknadsför det specialerbjudandet vida.

Att anvĂ€nda denna taktik kan avsevĂ€rt öka trafiken och ge dig en tillströmning av nya kunder – trots allt Ă€lskar alla gratis saker.

Om du har en gratis app kan du göra en av dina betalda köp gratis i ett tag. Om du gĂ„r den hĂ€r vĂ€gen, kom ihĂ„g att inköpet i appen inte fĂ„r anvĂ€ndas. Allt som Ă€r prenumerationsbaserat kan inte göras gratis. Objekt som dina “ta bort annonser” skulle inte anvĂ€ndas.

NÀr du vÀl har fÄtt den stora ökningen av nedladdningar kan du gÄ vidare till andra strategier för att tjÀna pengar pÄ din app Ànnu mer.

Byt ut nyckelord

Om du har anvÀnt nyckelord med hög konkurrens i din optimeringsstrategi för appbutiken, försök istÀllet leta efter sÄdana med lÄg konkurrens. Att anvÀnda ett bra sökord kan hjÀlpa dig att skilja dig frÄn tÀvlingen, sÄ vÀlj med försiktighet.

Byt ut dina mönster

Allt frĂ„n din ikon till det faktiska anvĂ€ndargrĂ€nssnittet kan engagera en potentiell kund – eller inte. Ibland Ă€r den bĂ€sta lösningen helt enkelt att Ă€ndra nĂ„gra av dina bilder för att fĂ„ högsta intresse.

Om du kÀmpar med designidéer kan det vara en bra idé att fÄ lite hjÀlp frÄn en professionell app-skapande grupp.

Pitch din app till en utgivare

KÀmpar du fortfarande med att hitta lösningar för din döende app? Kanske Àr det dags att övervÀga att fÄ professionell hjÀlp. App-utgivare marknadsför för att försörja sig, sÄ att du kan fokusera pÄ vad du gör bÀst om marknadsföring inte Àr din starka kostym.

Att anvÀnda en apputgivare hjÀlper ocksÄ till att belysa vilka omrÄden du kan förbÀttra pÄ, eftersom Àven de mest erfarna appskaparna kan vara sÄrbara för att göra nÄgra stora misstag i marknadsföring dÄ och dÄ. Om du hittar en utgivare som vill bÀra och marknadsföra din app, kan den procentsats du betalar vara vÀl vÀrt det.

Prova Facebook-annonser

Denna taktik kan potentiellt vara den dyraste men kan ha en betydande inverkan pÄ att Äteruppliva din app. Detta krÀver ocksÄ den mest strategiska hur lÀnge annonserna kommer att köras, men resultaten kan vara vÀrda det. Att investera i dessa Faceobook-annonser kan skynda pÄ nedladdningar och öka din App- eller Play Store-ranking.

Du vill ocksÄ rikta in dig pÄ olika mÄlgrupper med dessa annonser och sedan köra analyserna för att se vilken publik som Àr mer mottaglig. Att rikta dig mot bÄde tidigare appanvÀndare och de som Àr anvÀndare av dina nÀrmaste konkurrenter kommer att leda dig till de bÀsta resultaten.

För att utveckla en strategi, undersök lite om vad som fungerar bÀst för dig innan du investerar tid och pengar.

Massor av appar försvinner i butikerna – appar som Ă€r riktigt bra. Din kan vara en av dessa. Genom att implementera dessa fem strategier kan du fĂ„ din app att leva upp igen och offentligt igen.