5 saker du behöver göra nu för att öka din SEO

5 saker du behöver göra nu för att öka din SEO

Sökmotoroptimering Àr ett stÀndigt förÀnderligt omrÄde. Medan SEO började som ett marknadsföringsspel har det blivit ett utvecklarspel 2017. Med maskininlÀrning och algoritmer som blir mer komplexa, Àr SEO definitivt mer tekniskt Àn nÄgon av oss kunde ha trott. Som tidigare webbutvecklare under mÄnga Är vÀlkomnar jag denna förÀndring till det mer tekniska omrÄdet, men nackdelen Àr att den utesluter andra som inte Àr sÄ tekniskt orienterade.

Med detta sagt finns det praktiska saker du kan göra för att öka din SEO utan att bli utvecklare:

Leverera ett bra anvÀndargrÀnssnitt (UI)

Under lĂ„ng tid har anvĂ€ndargrĂ€nssnitt fĂ„tt baksĂ€tet nĂ€r det gĂ€ller SEO. Eftersom Googles nu berömda “Mobile-geddon” kör UI gĂ€rna hagelgevĂ€r i vilken progressiv SEO-strategi som helst.

Att testa ditt anvÀndargrÀnssnitt Àr lika enkelt som att titta pÄ din mobilwebbplats. Till exempel gillar ingen popup-fönster som blockerar din webbplats pÄ en mobil enhet eller nÄgon webbplats som Àr svÄr att anvÀnda. Allt som gör anvÀndarupplevelsen bÀttre hjÀlper din Google-ranking och ökar din SEO.

“Jag kĂ€nner behovet, behovet av hastighet”

Tom Cruise kan ha haft ett ”behov av hastighet” 1986s Top Gun, men din webbplats behöver det Ă€nnu mer 2017. Program som Google AMP framhĂ€ver att ju snabbare en webbplats laddas, desto bĂ€ttre behandlas sökresultaten.

Oavsett om det bara gör att din webbplats körs snabbare eller till och med implementerar AMP sjÀlv (vilket enkelt kan göras med ett WordPress-plugin), finns det ingen ursÀkt för att inte efterstrÀva ditt eget behov av hastighet. Om du inte lÀngre anvÀnder Hubspot eller det coola nya analyspaketet, bli av med det. Allt vi ber om att webblÀsaren ska Äterge lÀmnar anvÀndare hÀngande och vÀntar. Ju mer vi ber vÄra anvÀndare att vÀnta, desto mindre kommer de att göra.

Omfattande analys

FörstÄelig och enkel analys Àr nyckeln till att förstÄ hur din webbplats presterar. Data fÄr vÀrlden att gÄ runt, sÄ se till att ha analys för att spÄra webbplatsproblem eller sÀtt du kan göra saker bÀttre pÄ.

Ett bra sÀtt att hÄlla viktiga intressenter nöjda Àr att ge dem tillgÄng till rÀtt smÀltbara och lÀttanvÀnda data. Det finns en marknadsplats för estetiskt tilltalande och mycket funktionella instrumentpaneler och andra anpassade rapporter som Àr förbyggda och som lÀtt kan anpassas med nÄgra justeringar.

Ett bra analysprogram kan vara som en hund: en persons bÀsta vÀn men en som inte behöver tas för att gÄ. HuvudfrÄgan jag ser organisationer hanterar Àr analysförlamning. Vi har all denna information, men vad gör vi med den? VÀlj bara tre eller fyra nyckelmÄtt och mÀt samma över tid, till exempel tid pÄ plats, konverteringar eller total organisk trafik till webbplatsen. Om du vill att nyckelord ska optimera en viss sida för en viss sak, övervaka sedan den specifika sidans organiska trafik över tiden.

InstÀllning av sociala medier

Det Àr ingen mening att ha en webbplats om ingen vet var den ska hittas. Det Àr hÀr det Àr viktigt att stÀlla in sociala medier. Eftersom sociala plattformar som Facebook, Snapchat, Twitter och andra blir viktigare för mÀnniskor Àr det lika viktigt att ha en viktig nÀrvaro pÄ sociala medier. HÄll din sociala medial finjusterad sÄ att den inkluderar regelbundna uppdateringar och kundengagemang sÄ att dina kunder inte bara vet att du existerar utan ocksÄ vad du hÄller pÄ med och var du hittar dig ocksÄ.

Om du inte Àr i cannabisindustrin, lÄt inte grÀset vÀxa under dina fötter. Sprid dina sociala medier bland plattformarna och hÄll koll pÄ alla nya eller nya plattformar. PÄ det hÀr sÀttet, om till exempel Facebook gör en förÀndring som kramar din stil, vill du inte börja om frÄn början med nÀsta plattform och förlora intÀkter under tiden. Konstant tuning Àr konstant innovation.

Var sÀkrare

Med det nuvarande Vita huset som nyligen undertecknade en lag som tillÄter Internetleverantörer att samla in och sÀlja dina surfdata, bör integritet och sÀkerhet pÄ internet vara högst uppe i ditt sinne mer Àn nÄgonsin. Vad har det med SEO att göra? Det bÀsta brottet Àr ett bra försvar.

Google varnar nu mÀnniskor för att webbplatser de besöker inte Àr sÀkra. Medan Google inte har kommit ut och lovat att straffa webbplatsens sökresultat för att de inte Àr sÀkra, kan det tÀnkas att den dagen kan vara i horisonten. Google vill inte returnera resultat som inte kan lita pÄ, och SSL Àr det enklaste sÀttet att bygga det förtroendet. Om du inte redan anvÀnder det, gÄ till ett SSL-certifikat nu för att se till att din webbplats inte sitter i straffrutan.

Alla dessa strategier och mycket mer finns i min nyligen slÀppta bok SEO-slagfÀltet: vinnande strategier för sökmarknadsföringsprogram, tillgÀnglig pÄ Amazon.com, Barnes & Noble och OReilly.com.