5 saker som anstÀllda med start-up Grundarambitioner behöver veta

5 saker som anstÀllda med start-up Grundarambitioner behöver veta

Om du Àr anstÀlld vid en start mÄste du drömma om dagen dÄ du Àntligen fÄr bygga din egen. Du kommer att kunna se skillnaden mellan att Àga ett företag och att arbeta för ett redan. För de flesta med stora ambitioner kan detta vara för mycket att hantera.

De bestÀmmer sig för att Àntligen gÄ ut och jaga sin dröm, men de inser att det inte Àr sÄ enkelt som det verkar. Lyckligtvis finns det nÄgra saker du kan göra för att förbereda dig för tuffa tider. Om du Àr en av de anstÀllda som vill ta sig loss kommer vi att prata om nÄgra saker du borde veta.

Skapa en fantastisk företagskultur

NÀr Jack Dorsey försökte bygga Twitter kom han till en viktig insikt. NÀr du försöker bygga en bra start mÄste det finnas en positiv kultur, vilket innebÀr att bli av med all negativitet.

Detta innebar att bli av med anstÀllda som han ansÄg superstjÀrnor eftersom de var för negativa. Du mÄste anstÀlla och sparka mÀnniskor, sÄ kom ihÄg att fÀrdigheter kommer i andra hand i en miljö som alla kommer att Àlska.

Det handlar inte om dig mer

Vi gillar alla att tro att vi arbetar för företagets bÀsta, men de anstÀllda kommer alltid att se upp för nummer ett. NÀr nÄgot gÄr rÀtt kommer de att ta kredit för det, men nÀr det gÄr fel kommer de att skylla pÄ nÄgon annan.

NÀr du vÀl har ansvaret för din egen start spelar det ingen roll vem som har fel, för du Àr ytterst ansvarig för alla. NÀr det gÄr bra mÄste du acceptera att du inte kunde ha gjort det pÄ egen hand.

Utbildning Àr fortfarande viktigt

Alla antar att du kan bygga ett stort företag utan utbildning eftersom Mark Zuckerberg och Bill Gates hoppade av college. Du behöver inte nödvÀndigtvis en högskoleexamen, men att utbilda dig sjÀlv varje dag Àr nÀstan nödvÀndigt.

FÄ NetSuite-certifieringar om du vill ha en mycket djupare förstÄelse för ditt nya företag. Tillbringa timmar med att göra din kodning perfekt Àven om du redan Àr bra. Glöm inte alla toppstartande grundare lÀser massor av böcker.

Ignorera andras framgÄng

Massor av nystartade företag i ditt lokala omrÄde kommer att bli framgÄngsrika lÄngt innan du nÄgonsin kommer att göra det. Det Àr nÄgot du tÀnker pÄ som anstÀlld, men det pÄverkar inte dig personligen eftersom du inte Àr knuten till nÄgonting.

En stor majoritet av grundarna verkar bry sig alltför mycket om andra företag. SÄvida de inte tÀvlar om dina kunder spelar det ingen roll hur de utvecklas. Att fokusera pÄ dem tar bara bort din satsning.

LĂ€r dig hur man samlar in pengar

Vet du att pengar som din start fortsÀtter att sÀtta in pÄ ditt bankkonto varje mÄnad? NÀr du har startat din egen start försvinner den och du mÄste byta ut den. Detta mÄste göras genom att samla in pengar.

Vissa företag kommer att vara lönsamma frÄn början, men i verkligheten mÄste du skaffa nÄgot. Om du vill skala upp snabbt mÄste du samla in massor, sÄ det Àr nÄgot du mÄste bli vÀldigt bra pÄ.

Ge det ditt bÀsta skott

Vad Àr det vÀrsta som kan hÀnda om du inte lyckas? Du mÄste hitta ett annat jobb, vilket bör vara enkelt om du Àr skicklig. Om du blir en av de lyckliga grundarna kommer alla dina drömmar att gÄ i uppfyllelse och livet kommer aldrig att bli detsamma igen.