5 saker som din start mÄste göra efter att du startat en webbplats

5 saker som din start mÄste göra efter att du startat en webbplats

Du har lanserat din webbplats och uppstarten har nu sin överlÀgsna nÀrvaro för vÀrlden. Enligt den Ärliga BrightLocal Consumer Review Survey 2016 tar det mindre Àn tio recensioner innan konsumenterna bildar sig en Äsikt om ett visst varumÀrke. Om du hoppas kunna vÀxa din start och skapa ett gediget varumÀrke för ditt företag mÄste du gÄ tillbaka och se till att optimera din företagswebbplats nÀr det gÀller design, anvÀndarupplevelse och vÀrde.

Börja med att utföra pÄ dessa steg direkt för att maximera din webbplats:

Kontrollera din webbplats hastighet

Ingenting irriterar online-publiken mer Ă€n en lĂ„ngsam webbplats. Faktum Ă€r att 40 procent av din publik kommer förmodligen att lĂ€mna om din sida inte laddas pĂ„ tre sekunder eller mindre. Med det sagt, se till att din webbplats inte Ă€r beroende av resurstunga element som högupplösta videor. NĂ€r det gĂ€ller bilder, anvĂ€nd ett verktyg som Optimizilla för att minska filstorleken pĂ„ dina PNG- och JPEG-tillgĂ„ngar. Du kan ocksĂ„ anvĂ€nda Google PageSpeed ​​Insights för insikter och rekommendationer som hjĂ€lper dig att förbĂ€ttra din webbplats hastighet.

Installera plugins för social delning

Om du lyckas behaga din publik med ditt innehÄll, gör det enkelt för dem att sprida ordet genom att installera sociala delningsknappar. Om du anvÀnder ett större innehÄllshanteringssystem (CMS) som Wix, Squarespace eller WordPress anvÀnder du helt enkelt en mall som har inbyggda knappar för social delning. Du kan ocksÄ anvÀnda ett externt verktyg som Share-appen frÄn SumoMe för att lÀgga till ett anpassningsbart, flytande socialt mediafÀlt. NÀr du skapar din nÀrvaro pÄ sociala medier, prioritera de nÀtverk som din mÄlgrupp föredrar.

TillÀmpa SEO pÄ sidan

Du behöver inte nödvÀndigtvis spendera en förmögenhet pÄ en byrÄ för att göra din webbplats mer SEO-vÀnlig. De grundlÀggande sidtaktikerna kan göras sjÀlv, du behöver bara kÀnna till de bÀsta metoderna som att skapa hierarkiska webbadresser, lÀgga till metadata, ladda upp en XML-webbplatskarta och optimera för rÀtt sökord. Det Àr ocksÄ viktigt att undvika dÄlig praxis som nyckelordstoppning och att anvÀnda spunnet innehÄll av lÄg kvalitet.

Investera i proaktiv sÀkerhet

SĂ€kerhetsövertrĂ€delser Ă€r extremt dyra, Ă€ven för nystartade företag som har lite data och begrĂ€nsad synlighet online. Enligt statistik misslyckas 60 procent av de smĂ„ företagen inom sex mĂ„nader efter en cyberattack. Bortsett frĂ„n DDoS-attacker som kan leda till förlorade intĂ€kter kan lĂ€ckage av kunddata ocksĂ„ flĂ€cka ditt varumĂ€rkes rykte – vilket gör det svĂ„rt att fĂ„ nya kunders förtroende. För att skydda din webbplats under de tidiga stadierna investerar du i sĂ€kerhetstjĂ€nster som en brandvĂ€gg för webbapplikationer, SSL-kryptering och fjĂ€rrbackup.

Övervaka ditt webbhotell

Även om webbhotell Ă€r en viktig faktor som pĂ„verkar webbplatsens laddningshastighet, sĂ€kerhet och driftstid, kan en ny webbplats med mycket lite trafik fortfarande fungera bra med en delad vĂ€rd. Kom bara ihĂ„g att uppgradera din vĂ€rdplan nĂ€r din webbplats börjar generera tung trafik. Jag rekommenderar att du anvĂ€nder CDN för bĂ€ttre slutanvĂ€ndarupplevelse. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att övervaka om ditt webbhotell kan leva upp till sina löften.

Även om du arbetar med ett veteranutvecklingsteam byggs inte en framgĂ„ngsrik webbplats över natten. För att skapa en solid online-nĂ€rvaro mĂ„ste du stĂ€ndigt identifiera brister och söka förbĂ€ttringar. Lycka till!!

LÀs mer om att optimera din startwebbplats hÀr pÄ Tech.Co.