5 saker som tekniska företagare bör göra istÀllet för kodning

5 saker som tekniska företagare bör göra istÀllet för kodning

Det finns ett vanligt tanketÄg genom den tekniska startvÀrlden: Entreprenörer tror att lÀra sig att koda kommer att öka deras trovÀrdighet, ge dem en djupare förstÄelse för sina företag och förvandla deras förmÄga att leda sina trupper. MÄnga kommer att springa till Codecademy, ta nÄgra kurser och förvÀnta dig att kunna skriva en företagsapp. Detta kan jÀmföras med att ta nÄgra gitarrlektioner och utmana Jimmy Page till en face-off; det kommer inte att sluta bra för dig.

Även om förstĂ„else av kod sĂ€kert kan vara till hjĂ€lp, Ă€r det lĂ„ngt ifrĂ„n att vara en kritisk skicklighet för de flesta tekniska företagare. Om du har minst en utvecklare och du fortfarande kodar ignorerar du ditt huvudansvar. Det Ă€r dĂ€rför jag gĂ„r emot spannmĂ„len hĂ€r och avskrĂ€cker teknikentreprenörer frĂ„n att lĂ€ra sig att koda. Det finns mycket viktigare saker du bör göra med din tid.

Varför ledare inte borde lÀra sig att koda

Om du börjar sjĂ€lv, finns det en del fördelar med att lĂ€ra sig att koda. De flesta företagare Ă€r bra idĂ©mĂ€nniskor. Att veta hur man faktiskt implementerar idĂ©er kan skilja dig frĂ„n den oĂ€ndliga raden av mĂ€nniskor som hoppas kunna skapa “nĂ€sta Facebook”.

Men sĂ„ snart du anstĂ€ller en enda skicklig ingenjör Ă€r oavsett kodningsförmĂ„ga du inte lĂ€ngre nödvĂ€ndig. En solid ingenjör kunde implementera mer pĂ„ tvĂ„ veckor Ă€n du kunde pĂ„ sex mĂ„nader – och det skulle sannolikt vara mer robust och skalbart.

Varje minut du tillbringar i skyttegravarna för att lÀra dig ett programmeringssprÄk frÄn grunden Àr det dags att dina kunder ignoreras, din marknadsföring genomförs inte och ditt företag kör utan riktning.

Du Ă€r ledare – fokusera pĂ„ företagets övergripande vision. LĂ€mna koden till de kompetenta, karriĂ€rinriktade kodarna.

IstÀllet för att slösa bort tid pÄ att skaffa dig fÀrdigheter som ditt lag redan har, bör du coacha och vÀgleda ditt team mot stjÀrnan. Dessa fem ÄtgÀrder kommer att ge ditt varumÀrke mycket mer vÀrde Àn att lÀra din dator en för-loop-operation för att frÄga ditt namn och upprepa det tillbaka till dig:

1. Utarbeta ett specialdokument

Även om du kan koda Ă€r det viktigt att ta dig tid att tĂ€nka igenom och kartlĂ€gga faktiska kundbehov, anvĂ€ndarflöden och interaktioner för att skapa ett framgĂ„ngsrikt företag. Att ha en mer detaljerad produktplan med detaljer kommer inte bara att förbĂ€ttra ditt företag, utan det kommer ocksĂ„ att hjĂ€lpa till mycket i produktutveckling (liksom att anstĂ€lla stor talang).

2. UtvÀrdera kunder

Det viktigaste som en ledare kan ta med sig till teamet Ă€r en tydlig förstĂ„else för kundernas och marknadens behov. Även om de flesta ledare förmodligen skulle hĂ€vda att de hade en bra förstĂ„else för sina mĂ„lkunder, Ă€r det sĂ€llsynt att hitta en som faktiskt lĂ€gger tillrĂ€ckligt med tid pĂ„ att studera och interagera med dem. Om du inte förstĂ„r situationerna, berĂ€ttelserna och anvĂ€ndarna av din produkt, vad (eller vem) designar du ens den för? Vem som helst kan utgöra en mĂ„lkund, men riktiga mĂ€nniskor i den verkliga vĂ€rlden agerar sĂ€llan hur du tror att de kommer att göra.

3. Rekrytera verkliga mjukvaruutvecklare

Om du skulle spendera ett Är pÄ att lÀra dig grunden för datorprogrammering, kommer du troligen att fÄ en skit juniorkodare (du) som inte har nÄgon verklig förstÄelse för vad de gör. IstÀllet bör du anstÀlla en erfaren ingenjör, placera din tydligt utvecklade syn i hans hÀnder och be honom att sÀtta pedalen pÄ metallen. Nu det dÀr Àr en vinnande formel.

4. SĂ€lj din produkt

FörsÀljning Àr livsnerven för alla företag. Utan dem har du ingenting. SÄ gÄ ut och kasta din produkt till kunderna och bedöm sedan den efterföljande feedbackslingan. Dessa tidiga platser kommer att lÀra dig en enorm mÀngd om din mÄlgrupps behov och önskemÄl. TÀnk dig hur anvÀndbar den hÀr informationen kommer att vara nÀr du trÀnar dina första försÀljningsanstÀllningar!

5. Pitch to Investors

NĂ€stan varje företag nĂ„r en punkt dĂ€r det behöver extern finansiering för att vĂ€xa utöver att vara ett experiment. Om detta Ă€r vĂ€gen du ska gĂ„, mĂ„ste du – som företagets ansikte – kunna tala övertygande till potentiella investerare. Detta krĂ€ver mycket övning, men det Ă€r ditt jobb att vĂ€cka intresse för ditt projekt och fĂ„ folk att skriva pĂ„ den streckade linjen.

Kodning Àr en vÀrdefull fÀrdighet, men det Àr definitivt inte en nödvÀndig en för en ledare bara för att det Àr ett teknikbaserat företag. Att leda ett företag Àr en fÀrdighet i sig, och ingen förvÀntar sig att en VD ska förstÄ hur man kodar mer Àn att en mjukvaruutvecklare förvÀntas veta hur man ska driva ett framgÄngsrikt företag. HÄll dig i stÀllet till dina styrkor och hyra all-star kodare för att göra din vision till verklighet.