5 sÀtt att bygga ditt personliga varumÀrke pÄ Facebook

5 sÀtt att bygga ditt personliga varumÀrke pÄ Facebook

Även om det finns mĂ„nga sĂ€tt att bygga ditt personliga varumĂ€rke online Ă€r ett av de bĂ€sta sĂ€tten att göra det genom marknadsföring pĂ„ Facebook. FrĂ„n och med nu har Facebook mer Ă€n 1 miljard aktiva dagliga anvĂ€ndare. Det Ă€r sĂ€kert att sĂ€ga att mĂ€nniskorna du försöker nĂ„ Ă€r en del av den gruppen. Det rapporterades ocksĂ„ 2015 att ungefĂ€r en fjĂ€rdedel av alla sociala medier hĂ€nvisningar kom frĂ„n Facebook.

HÀr Àr nÄgra av de bÀsta sÀtten att bygga ditt personliga varumÀrke med hjÀlp av Facebook.

Var en helgkrigare

En BuzzSumo-studie erbjöd digitala marknadsförare nÄgra överraskande resultat: Statusuppdateringar fÄr mest engagemang nÀr de publiceras pÄ helgerna. Enligt forskningen Àr söndagen den bÀsta dagen att lÀgga upp, med 401,75 interaktioner. Det följs av lördag, med 365,3 interaktioner.

Anledningen Ă€r inte sĂ„ svĂ„r att se: MĂ€nniskor har mer ledig tid pĂ„ helgerna och Ă€gnar en hel del av den tiden till sociala medier. Men hela “bĂ€sta tiden att posta Ă€r inte nĂ€r du tror att det Ă€r” slutar inte dĂ€r. BuzzSumo fann ocksĂ„ att uppdateringar publicerade mellan 21:00 och 23:00 ocksĂ„ fĂ„r stort engagemang.

Jag har sett liknande trender frÄn min egen erfarenhet av kunder. Generellt Àr mÄndag och tisdag de lÄngsammaste dagarna i veckan för innehÄllsmarknadsföring pÄ Facebook. Ju senare det kommer pÄ veckan, desto mer tar det upp. PÄ helgen toppar Àntligen engagemanget.

NÀr vi tittade pÄ fem klientkonton sÄg vi i genomsnitt 26 procent mer Facebook-trafik pÄ söndagen i motsats till mÄndagen.

Kurerat innehÄll som hjÀlper andra

Det Àr inte troligt att du kommer att kunna komma med en mÀngd vÀrdefull information för ditt nÀtverk helt sjÀlv. Ibland mÄste du dela andras stora arbete. För det behöver du en innehÄlls curator.

Plocka upp verktyg som Feedly, Content Gems och Pocket. AnvÀnd dem för att hjÀlpa dig att hitta innehÄll som mÀnniskor tycker Àr vÀrdefulla.

Glöm inte heller att anvÀnda Twitter-listor frÄn mediekÀllor, eftersom det hÀr Àr ett bra sÀtt att hitta nyheter. Ett av de bÀsta sÀtten att skapa delbart innehÄll Àr att vara den första i ditt utrymme som publicerar nyheter som inte har blivit virala Àn. NÀr det gÀller att marknadsföra ditt personliga varumÀrke pÄ Facebook behöver du antingen nyheter eller unikt kvalitetsinnehÄll som du sjÀlv har skapat.

AnvÀnd Visuals

En av de största framgÄngarna i informationsÄldern Àr att det har blivit otroligt enkelt att dela foton och bilder online. De flesta pÄ vÄr byrÄ anvÀnder Canva, eller de skapar anpassade mönster i Photoshop.

Om du Àr intresserad av att marknadsföra ditt personliga varumÀrke pÄ Facebook, se till att du delar massor av bilder. Till skillnad frÄn enkla textuppdateringar ger de sannolikt större engagemang.

AnvÀnd rubriker som uppmÀrksammar uppmÀrksamhet

NĂ€r du delar en lĂ€nk pĂ„ Facebook har du möjlighet att “sĂ€ga nĂ„got” om lĂ€nken. MĂ„nga lĂ€mnar fĂ€ltet tomt och tĂ€nker att innehĂ„llets rubrik sĂ€ger allt som behöver sĂ€gas.

Det Àr helt enkelt inte fallet: du Àr mer benÀgna att öka engagemanget om du skriver nÄgot som tilltalar dina vÀnner och anhÀngares aptit, Àven om lÀnken redan har en kraftfull rubrik.

Hoppa inte över de smÄ sakerna

Det finns mycket att veta om att marknadsföra ett personligt varumÀrke pÄ Facebook. Av personlig erfarenhet har jag sett de flesta mÀnniskor hoppa över de hÀr nÀsta punkterna, Àven om de spelar roll.

Skapa en Facebook-sida för artist, band eller offentlig person. Det hÀr Àr de typer av sidor du behöver för ett personligt varumÀrke.

Fyll i din sida helt sÄ att den rankas bra pÄ Google. Du vill att din Facebook-sida ska rankas nÀr folk söker efter dig. Detta leder till mer trafik och fler som gillar din sida organiskt. SÄ se till att fylla i den sÄ fullstÀndigt som möjligt.

AnvĂ€nd ditt namn som ditt anvĂ€ndarnamn och webbadress. AnvĂ€nd inte ditt företagsnamn. Detta gör dig mer upptĂ€ckbar pĂ„ Facebook och Google. Om nĂ„gon redan har tagit ditt namn, lĂ€gg till i din mellersta initial eller lĂ€gg till en “tjĂ€nsteman” i slutet (dvs. JohnLincolnOfficial).

Uppdatera din sida minst nÄgra gÄnger i veckan. Om din sida blir förÄldrad riskerar du att förlora gemenskapsstöd och gillanden. Du vill ocksÄ hÄlla koll pÄ interaktionen, eftersom den bygger pÄ sig sjÀlv.

Kör “sidliknande” -annonser för att snabbt utveckla din gemenskap. Det hĂ€r Ă€r ett misstag som nĂ€stan alla förstagĂ„ngare gör. Du bör investera minst nĂ„gra hundra dollar för att starta dina framsteg. NĂ€r du har fĂ„tt nĂ„gra tusen likes kan du minska utgifterna.

Kör Facebook-marknadsförda inlÀgg runt varje uppdatering. Om du inte kör Facebook-marknadsförda inlÀgg kommer du att ha betydligt mindre interaktion. Se till att spendera $ 5 till $ 50 pÄ varje inlÀgg.

FöreslÄ din sida till vÀnner. NÀr du kommer igÄng kommer det snabbt att rekommendera din sida till vÀnner.

KorsfrÀmja. LÀnk till din Facebook-sida pÄ din webbplats, blogg, nyhetsbrev via e-post etc.

Att bygga ett personligt Facebook-varumÀrke kommer inte att ske över en natt, men om du följer dessa steg kommer du sÄ smÄningom att skapa en marknadsföringskanal som Àr vÀl vÀrt det för ditt företag.

LÀs mer om att öka ditt personliga varumÀrke pÄ TechCo