5 sÀtt att fÄ ditt varumÀrke att berÀtta en historia pÄ sociala medier

5 sÀtt att fÄ ditt varumÀrke att berÀtta en historia pÄ sociala medier

NÀr varumÀrkesberÀttelse görs pÄ rÀtt sÀtt kan marknadsförare bygga personlighet och associera kÀnslor med ett varumÀrke för att skapa en personlig koppling till konsumenten. Förekomsten av sociala medier idag har drivit intresset för att utnyttja konvergensen av innehÄllsskapande och programmatisk reklam för att berÀtta historien bakom ett varumÀrke.

Som medgrundare och president för SpÄra marknadsföringsgruppJag har hjÀlpt olika varumÀrken att umgÄs med sin historia med starka visuella berÀttelser och integrering av levande upplevelser för att bygga engagerade samhÀllen. HÀr Àr fem tips för att skapa din sociala varumÀrkesberÀttelse och förhoppningsvis inspirera ditt samhÀlle att undersöka ditt företag.

AnvÀnd kraftfulla, personliga bilder

Det sÀgs ofta att bra offentliga talare tar sin publik med pÄ en resa och lÀmnar dem motiverade och inspirerade. Att utnyttja fotograferingens kraft för att ta konsumenten genom en visuell resa Àr ett av de mest kraftfulla sÀtten att berÀtta din varumÀrkeshistoria pÄ alla sociala plattformar.

Kom ihÄg att anvÀnda originalbilder. BerÀttande Àr mest effektivt nÀr den Àr personlig. Stockbilder kommer aldrig att göra din varumÀrkesberÀttelse rÀttvisa. Gör investeringen och skapa originalbilder som berÀttar din exakta röst.

Se ocksÄ till att anvÀnda social plattformsspecifik visuell taktik. Med antalet sociala plattformar som konsumenter anvÀnder idag Àr det sÀkert att sÀga att en storlek inte passar alla. Instagram-profilnÀt, handlingen att ta en enstaka bild och dela den som ett rutnÀt med flera trasiga bilder för att skapa en stor bild nÀr de visas i huvudanvÀndarprofilen, kan fungera bra pÄ Instagram men förlorar sin effektivitet pÄ Twitter och Snapchat. KÀnn din gemenskap och anvÀnd de bÀsta bilderna som fungerar inom de olika sociala plattformarnas ramar.

AnvÀnd syftadrivna hashtags

Eftersom de Ă€r pĂ„ byrĂ„ns sida vill kunderna sammanfatta hela sitt varumĂ€rkesetos med en hashtagg. Unicorn-hashtags – enkla förutsĂ€ttningar som konsumenten omedelbart kan förstĂ„ och ansluta till varumĂ€rket – Ă€r fĂ„ och lĂ„ngt ifrĂ„n.

AnvÀnd hashtags som ett sÀtt att korrelera och förbÀttra din varumÀrkesberÀttelse tillsammans med de utökade konsumentkapitlen och plotvridningarna. Hashtaggen borde inte vara din varumÀrkesberÀttelse.

StÀrka gemenskapen

En av de mest populĂ€ra berĂ€ttelsestrukturerna kallas “monomyten”, Ă€ven kĂ€nd som “hjĂ€ltens resa.” I monomyter kallas hjĂ€ltar för att lĂ€mna sitt hem och ge sig ut pĂ„ en resa till en okĂ€nd plats. Efter att ha övervunnit en rĂ€ttegĂ„ng Ă„tervĂ€nder de hem med nyvunnen visdom eller en belöning som de kan dela med och i slutĂ€ndan hjĂ€lpa sitt samhĂ€lle.

Sociala medier och kraften i anvÀndargenererat innehÄll ger marknadsförare den unika möjligheten att lÄta konsumenten avsluta monomytan. VarumÀrkets resa in i det okÀnda kan öppnas och slutföras av konsumenten i hans eller hennes egna ord och bilder.

Taktiskt kan vi göra detta pÄ tvÄ sÀtt. Det första Àr innehÄllet pÄ massorna. Genom att utnyttja bilder frÄn massor kan du visa pelarna i varumÀrkesberÀttelsen genom konsumentens lins och i sin tur ta med varumÀrkesberÀttelsen i den verkliga vÀrlden. Du kan ocksÄ anvÀnda socialt lyssnande. Genom att anvÀnda sociala verktyg kan du identifiera och lyssna pÄ dina varumÀrkesföresprÄkare och samarbeta med dem en-mot-en för att förstÀrka historien utanför din rÀckvidd.

Var inte för nisch

De största berÀttelserna Àr de som Àr breda och relaterade till en bred grupp mÀnniskor. De bÀsta TV-programmen i historien övertrÀffade alla sina specifika Àmnen och fÄngade ett ögonblick i vÄr kultur. StjÀrnornas krig, till exempel, Àr en legendarisk boxjuggernaut eftersom den berÀttar en historia som konsumenten lÀtt förstÄr.

De bĂ€sta berĂ€ttelserna Ă€r relaterade till den genomsnittliga personen. Att berĂ€tta din varumĂ€rkesberĂ€ttelse pĂ„ socialt betyder att du mĂ„ste vara unik men Ă€ndĂ„ uppnĂ„ av den genomsnittliga anvĂ€ndaren av sociala medier. Om hela din historia bara Ă€r för den ena procenten pĂ„ socialt, Ă€r det inte en historia – det Ă€r bara ett kapitel.

Var större Àn din berÀttelse

BerÀttande pÄ sociala medier drivs i slutÀndan av ord. Oavsett om vi vill inspirera, motivera eller galvanisera konsumenten och samhÀllet, kommer kopian som vi anvÀnder antingen som fristÄende text eller som bildtext till vÄr grafik att diktera varumÀrkesberÀttelsen.

New Balance, en av vĂ„ra byrĂ„klienter, lanserade nyligen sin kampanj “Always In Beta” som berĂ€ttade sin varumĂ€rkeshistoria om att vara i ett stĂ€ndigt förbĂ€ttringsarbete – att det inte finns nĂ„gon mĂ„llinje för vad som Ă€r möjligt och att du alltid kan förbĂ€ttra med beslutsamhet. New Balance har tagit sin “Always in Beta” -varumĂ€rke till social genom att skapa originalinnehĂ„ll som visuellt talar om sitt prestationsarv, men med ord som Ă€r bredare Ă€n skor och klĂ€der. Detta har gjort det möjligt att bli mer Ă€n bara ett skomĂ€rke utan att gĂ„ in pĂ„ konsumentens personliga historia.

Stora varumĂ€rken litar pĂ„ berĂ€ttelser för att definiera sina varumĂ€rken. Med ett samhĂ€lle som drivs av sociala medier och en “alltid pĂ„” -mentalitet mĂ„ste dagens varumĂ€rkesresa börja, bygga ut och utvidgas till socialt. NĂ€rma dig din berĂ€ttande med en Ă€kta men Ă€ndĂ„ bredare lins Ă€n ditt varumĂ€rkesspecifika filter, och du ger din konsument den sociala auktoriteten att göra din varumĂ€rkesberĂ€ttelse till sin personliga folksaga.

LÀs mer om berÀttande om sociala medier hÀr pÄ Tech.Co