5 sÀtt att fÄ mager pÄ företag du vill arbeta för

5 sÀtt att fÄ mager pÄ företag du vill arbeta för

En ledande kandidat för en jobböppning satt över bordet frĂ„n anstĂ€llningschefen och nĂ„gra andra teammedlemmar. Hennes CV sĂ„g bra ut, hennes personliga brev var vĂ€lskrivet och felfritt, och hennes lönespektrum matchade vad företaget ville betala. Intervjun hade gĂ„tt bra tills anstĂ€llningschefen sa: “BerĂ€tta för mig vad vĂ„rt företag gör.”

Hon sĂ„g förvĂ„nad ut. “NĂ„got med Internet”, sa hon Ă€ntligen.

Intervjun avslutades hjĂ€rtligt, men teamet gick med pĂ„ att kandidaten diskvalificerade sig sjĂ€lv genom att inte veta nĂ„gonting om vad de sĂ„lde. Det var inte svĂ„rt att ta reda pĂ„ – de var ett helt lanserat online B2C-företag, för himlens skull, inte CIA. De ville inte ha nĂ„gon sĂ„ upprörd i sitt lag.

Kanske förvirrade frĂ„gan henne. Varför skulle de frĂ„ga mig vad de gjorde? Vet de inte? Men det Ă€r viktigt innan du nĂ€rmar dig en intervju att se till att du vet svaret i detalj. Att göra dina lĂ€xor pĂ„ ett företag visar att du Ă€r förlovad. Det Ă€r ditt första tillfĂ€lle att bevisa vad du förmodligen sa i ditt personliga brev – saker om att dyka in i projekt och svettas detaljerna. Och att lĂ€ra sig dessa detaljer hjĂ€lper dig att identifiera de möjligheter du verkligen vill gĂ„ efter.

1: Företagets webbplats

GĂ„ bortom de uppenbara fakta om vad de gör och vem som driver platsen. Du kan sluta mycket om företagets prioriteringar och företagskultur. Är texten luftig och avslappnad eller styv och formell? Vem visas pĂ„ bilder? Finns det en blandning av kön, etniciteter och Ă„ldrar, eller mestadels mĂ€nniskor som ser ut som du (eller inte som du)? Vilka andra befattningar Ă€r öppna? Vilken typ av press fĂ„r företaget? Vilka vĂ€lgörenhets- eller samhĂ€llsaktiviteter stöder de?

Om företagets webbplats inte avslöjar mycket om sitt ledarskapsteam, nyheter, meritlista eller kultur, anser att det Àr en stor röd flagga.

2: LinkedIn

LinkedIn-anslutningar kan vara din bÀsta informationskÀlla, sÀrskilt för företag i ett tidigt skede som kanske inte har mycket webbnÀrvaro. Vem kÀnner du vem som arbetar dÀr eller kÀnner grundarna eller investerarna? Vad Àr personer associerade med att företaget lÀgger upp eller delar frÄn sina LinkedIn-konton? Vilka grupper tillhör de? En varm hand-off frÄn en vÀn kan leda till en konversation om vad som hÀnder med en start, vem som Àr inblandad och vad företagets utsikter Àr.

3: Public Records

Offentliga företag Àr en bit tÄrta att undersöka genom nyhetsbevakning och avslöjanden som lÀmnas in till US Securities and Exchange Commission. En Google-sökning pÄ tickersymbolen för ett offentligt företag kommer att visa sammanfattningssidor pÄ Google Finance, Yahoo Finance och MSN Money, med nyheter, analytikerbetyg, SEC-arkivering och aktiekurshistorik.

SEC: s Edgar-databas Àr utformad för investerare, men anvÀndbar för alla som grÀver i ett företag. Offentliga företag mÄste rapportera kvartals- och Ärsresultat, och mÄnga har kvartalsvisa inkomstsamtal dÀr chefer talar om sina resultat och frÄgas av aktieanalytikerna som följer sina branscher. Inspelningen av det senaste inkomstsamtalet (vanligtvis finns pÄ företagets sida med investerarrelationer) kan vara mycket upplysande.

Om ditt mĂ„lföretag Ă€r privatĂ€gt men har lĂ€mnat in för offentliggörande, Ă€r blankett S-1 – IPO-prospektet – en guldgruva. I avsnittet “Riskfaktorer” mĂ„ste ledningen avslöja framtida investerare alla sĂ€tt som företag X kan tanka. AnvĂ€nd S-1 för att ta reda pĂ„ ekonomiska resultat, vilka nyckelchefer och sĂ€ljande aktieĂ€gare Ă€r, och hur de beskriver företagets resultat och marknaden för sina produkter.

4: Sociala medier och sökning

Börja med LinkedIn, men sluta inte dÀr. Att lÀsa företagets Facebook-, Instagram- och Twitter-flöden, liksom de av dess bÀsta chefer och din förvÀntade positions anstÀllningschef, ger dig en aning om vad de tÀnker pÄ och vad deras stil Àr. Se vad som sÀgs om företaget online, inklusive de mindre smickrande historierna som kanske inte publiceras pÄ deras företagsnyhetssida.

5: Granska webbplatser

Precis som Yelp-betyg mĂ„ste arbetsplatsrecensioner tas med ett saltkorn – vissa företag uppmuntrar (OK, bestickning) sina medarbetare att skriva glödande femstjĂ€rniga recensioner, Ă€ven om missnöjda tidigare anstĂ€llda beskriver platsen som ett steg ovanför en sibirisk saltgruva. .

ÄndĂ„ Ă€r online grepp och skvaller rĂ€ttvist spel. Glassdoor Ă€r marknadsledande, men webbplatser som Vault, Kununu, Indeed och GreatPlaceToWork.com kan ocksĂ„ ha information om företag du undersöker.

Det Àr inte förföljd att undersöka de platser och mÀnniskor som kommer att pÄverka din framtid. Ju mer du vet om ett företag innan du sÀtts pÄ plats i en anstÀllningsintervju, desto bÀttre position kommer du att svara som en chef och inte en hjort i strÄlkastarna.