5 sÀtt att göra din helpdesk smidigare

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

En framgÄngsrik helpdesk Àr inte sÄ lÀtt att skapa som du kanske tror. Det verkar som om du har alla konventioner med en bra helpdeskstruktur kommer saker att gÄ smidigt pÄ egen hand. Det finns dock ofta problem med dina biljetter eller kunder som inte tÀcks av den vanliga strukturen. NÀr det intrÀffar kan en mÀngd olika helpdeskverktyg utjÀmna kinksna.

Att vÀlja rÀtt programvara för din helpdesk Àr en kÀnslig process. Ytan forskning pÄ olika helpdesk verktyg kommer att resultera i listor över produkter som hÀvdar att de Àr bÀttre bÀst. Det Àr svÄrt att veta vilken som talar sanningen. De flesta servicedeskprogramvaror kommer att vara relativt lika med nÄgra viktiga utmÀrkande funktioner. Tricket Àr att hitta rÀtt supportverktyg för din specifika organisation.

Arbeta bakÄt för att hitta dina bÀsta lösningar och upptÀck vad du vill att dina kunder ska uppleva och hur de kommer att interagera med ditt supportteam och lÄta dem göra sitt bÀsta arbete

Gör sedan en lista över viktiga och icke-vÀsentliga funktioner. Prioritera din lista och fÄ sÄ mÄnga du kan för din budget. HjÀlpdiskverktygen du rekryterar bör Ätminstone erbjuda:

Skalbarhet Dokumentations- och rapporteringsfunktioner Tillförlitlighet Artiklar om sjÀlvbetjÀning En bÀttre kundupplevelse

NÀr du undersöker dina kriterier för bra helpdesk-programvara, övervÀga den hÀr listan med verktyg:

Programvara för fjÀrrsupport

Att behöva ringa helpdesk Àr redan frustrerande för kunderna, men det blir en Ànnu större huvudvÀrk om du inte kan lösa sina problem via telefon. FörmÄgan att fjÀrrstyra system gör att du kan hantera de flesta problem snabbt och effektivt.

Om du investerar i bra fjÀrrsupportprogramvara kan du fjÀrrstyra skrivbord, sÀkert komma Ät datorer utanför brandvÀggar, utföra administrationsuppgifter pÄ distans och fullt ut stödja slutanvÀndare. FjÀrrsupportprogramvaran frÄn Dameware Àr ett populÀrt val eftersom den har en integrerad helpdeskintegration. Varje effektiv helpdesk bör ha ett sÄdant fjÀrrstödverktyg i sin arsenal.

Dokumentationsverktyg

De flesta biljettjÀnster inkluderar dokumentation inom, men om den inte gör det, eller om din biljettjÀnst inte tillhandahÄller en adekvat dokumentationsapplikation, finns det ytterligare alternativ. Dokumentation Àr viktigt för att bÄde fylla i en biljett effektivt och tillhandahÄlla vÀrdefulla anteckningar för framtida service.

Ett dokumentationsverktyg behöver inte vara komplext eller specifikt inriktat pÄ IT-dokumentation. Verktyg som MarkdownPad, Dropbox Paper och SimpleMDE lÄter dig ta anteckningar och lagra dem i molnet. Alla i ditt tekniska team kan enkelt komma Ät dem, och det kan underlÀtta smidigare kundservice.

E-postsystem

En inkorg som Àr sÀrskilt inriktad pÄ ditt team Àr avgörande för en vÀl fungerande helpdesk. Ett vanligt e-postkonto skulle vara ineffektivt, eftersom en enda person skulle behöva svara och tilldela varje e-postbegÀran. E-postmeddelanden skulle gÄ vilse, helpdesk-biljetter skulle saktas ner avsevÀrt och detta system Àr mycket kÀnsligt för sÀkerhetsövertrÀdelser.

En teaminkorg med ett verktyg som Groove Àr mycket effektivare. Med detta plugin kommer alla e-postmeddelanden att levereras till en plats och helpdeskbiljetter kan tilldelas lika till varje anstÀlld. Du kan anpassa programmet sÄ att det skickar e-post under vissa tider eller slutar skicka e-post till vissa personer medan de Àr pÄ semester.

Kunskapsbaser och forum

En kunskapsbas dÀr kunder kan hitta sina egna svar löser mycket frustration. Med hjÀlp av informationsinsamlingen under dokumentationen av helpdeskbiljetter kan du svara pÄ vanliga frÄgor pÄ forum, videor och blogginlÀgg innan dina kunder stÀller dem.

NÄgra av de mest populÀra frÄgorna inkluderar prissÀttning, tjÀnster, funktioner, frekventa problem och kontaktinformation. Inkludera ett anvÀndbart sökfÀlt som hjÀlper kunderna att hitta det de letar efter innan de kontaktar dig pÄ annat sÀtt. Fyll sedan din kunskapsbas med anvÀndbara tips, videor, bilder och innehÄll för att tillgodose deras behov.

Biljettservice

Biljettsystem fungerar som ett allt-i-ett-mjukvarusystem för servicebiljetter. Det gör hantering av helpdeskförfrÄgningar oÀndligt enklare samtidigt som det ökar kundnöjdheten. Du kan tilldela helpdeskbiljetter, dokumentera processer, spÄra tid, göra anteckningar för uppföljning och göra hela processen mer effektiv.

NÀr du arbetar med att integrera olika IT-verktyg i helpdesk ser du förbÀttrad kundkvarhÄllande, bÀttre varumÀrkesimage, sparade pengar, bÀttre support, mer nöjda kunder och en lyckligare IT-personal.

LÀs mer om att förbÀttra din kundservice pÄ TechCo