5 sÀtt att sÀkra ditt företags lösenord

7 senaste hack som konsumenterna har sprungit ut

Dessa dagar verkar det som om du inte kan göra nÄgonting online utan att ha ett lösenord. Med hackare som riktar sig mot fler smÄföretag Àr det viktigt för dig att hantera dina lösenord effektivt eftersom du bara Àr ett hack bort frÄn att ditt företag kan förstöras.

En strategi du kan anvÀnda Àr att anvÀnda en sÀker lösenordshanterare som hjÀlper dig att hantera och skydda dina lösenord i ditt företag. Medan de flesta lösenordshanterare kostar pengar, erbjuder de vanligtvis ocksÄ gratisversioner som tÀcker minst en enhet.

HÀr Àr fem tips för hantering av lösenordshantering vid din start

Ha en sÀker plats att lagra alla dina konton

Du mÄste ha en sÀker plats för att du ska kunna behÄlla alla dina konton sÄ att företaget kontrollerar din inloggningsinformation snarare Àn bara en individ. MÄnga företag anvÀnder ett kalkylark med öppen kÀllkod som alla kan komma Ät.

En lösenordshanterare kommer dock att vara ett överlÀgset val för att lagra alla dina lösenord och inloggningsinformation eftersom det kommer att hÄlla allt i ett valv och sedan uppdatera alla dina anstÀlldas enheter automatiskt om ett lösenord Àndras.

HÄll dina lösenord lÄnga

En av de vanligaste rÄd om lösenordsskydd Àr att göra dina lösenord sÄ komplexa som möjligt. Det Àr inte dÄligt rÄd, men ett bÀttre rÄd skulle vara att se till att dina lösenord Àr lÄnga.

De flesta lösenord Àr bara tio tecken lÄnga eller mindre, men helst bör dina lösenord vara femton tecken eller lÀngre. Att ha ett lÀngre lösenord i alla smÄ bokstÀver skulle faktiskt vara att föredra framför ett mycket kortare lösenord som bestÄr av stora och smÄ bokstÀver, siffror och symboler.

LÀgg inte ihop dina specialkaraktÀrer

Om du bestÀmmer dig för att inkludera specialtecken i ditt lösenord skulle du inte rekommendera att hÄlla dem alla tillsammans. HÄll dina bokstÀver, symboler och siffror Ätskilda och spridda över lösenordet.

En vanligt förekommande taktik Àr att mÀnniskor ska lÀgga stora bokstÀver i början av sina lösenord och sedan sÀtta siffror och symboler mot slutet. Detta Àr en dÄlig taktik att anvÀnda, eftersom det betyder att lösenordet blir mycket lÀttare att rÀkna ut och att lÀgga till specialtecken i slutet kan faktiskt vara helt vÀrdelöst.

Glöm inte nÄgra falska konton du kan ha

MÄnga nystartade företag kommer att vara beroende av personalens anvÀndarnamn och lösenord, men de kommer ocksÄ att anvÀnda ansiktskonton som de anvÀnder för demos, testning eller ifyllning av formulÀr flera gÄnger under flera konton.

NĂ€r du hanterar dina lösenord mĂ„ste du se till att du inte glömmer bort lösenord och inloggningsinformation för eventuella falska konton. Återigen kan ett lösenordshanteringsverktyg hjĂ€lpa dig hĂ€r eftersom de kommer med en automatisk fyllningsfunktion som drastiskt sparar dig i tid.

StÀll in ett schema för att Àndra lösenord

Sist men inte minst fÄr vi veta att vi ska byta lösenord ofta som en enkel sÀkerhetsmetod och pÄ papper som faktiskt kan verka som det smarta att göra. Men i verkligheten Àr det faktiskt inte det smartaste att byta lösenord upprepade gÄnger.

Att Àndra dina lösenord en gÄng i mÄnaden Àr inte ens det bÀsta sÀttet att vidta, och du bör inte heller tvinga dina anstÀllda att byta lösenord ofta.

NÀr du stÀller in lösenordspolicyerna för ditt företag skulle du vara mycket bÀttre med att stÀlla in ett lÄngt lösenord med de strategier som just diskuterats ovan, snarare Àn att krÀva att dina anstÀllda byter lösenord varje vecka eller mÄnad. Detta avskrÀcker scheman som dina anstÀllda kan anvÀnda, som att bara Àndra numret i slutet av sitt befintliga lösenord.

Kom ihÄg att varje konto du anvÀnder för ditt företag mÄste ha sÀkra inloggningsuppgifter. TÀnk pÄ det som samma sak som att lÀgga till lÄs pÄ dina dörrar.

Att investera i ett lösenordshanteringsverktyg kan vara en av de allra bÀsta tidiga investeringarna du gör för din startverksamhet, eftersom du kommer att ha lugn och ro att veta att dina viktiga filer och information hÄlls sÀkra.

LÀs mer om att skydda ditt företag frÄn hackare pÄ TechCo