5 sÀtt att sÀnka IT-kostnaderna utan att pÄverka prestanda

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

De flesta beslutsfattare i stora och smÄ företag lÀgger ökad tonvikt pÄ IT idag. TyvÀrr, med detta förbÀttrade fokus kommer ofta stigande kostnader, nÄgot mindre företag har problem med att hantera. Men tÀnk om nÄgon sa till dig att du skulle kunna sÀnka IT-kostnaderna utan negativa effekter i nÄgot omrÄde?

Det finns alltid en viss grad av att ge och ta i affĂ€rer. Om du spenderar pengar eller anvĂ€nder tid i ett omrĂ„de betyder det vanligtvis att du hĂ„ller tillbaka i ett annat omrĂ„de. Men sĂ„ Ă€r inte alltid fallet. Bara för att du bestĂ€mmer dig för att skala tillbaka i ett omrĂ„de – som teknik – betyder inte att du mĂ„ste kompromissa med prestanda. Det Ă€r möjligt att spara pengar och samtidigt vara effektiv och produktiv.

Nyckeln till att sÀnka kostnaderna utan att kompromissa Àr att ha en strategi. Du behöver en plan som gör att du kan njuta av det bÀsta av tvÄ vÀrldar. HÀr Àr nÄgra förslag att tÀnka pÄ:

Köp begagnad hÄrdvara

Teknik utvecklas ganska snabbt – och du vill inte bli kvar – men det Ă€r i allmĂ€nhet inget fel med att köpa en försiktigt anvĂ€nd version av förra Ă„rets modell. SĂ„ lĂ€nge du köper frĂ„n en pĂ„litlig leverantör som stĂ„r vid sina produkter hamnar du pĂ„ den vinnande sidan av affĂ€ren fler gĂ„nger Ă€n inte.

Som ett exempel sĂ€ljer BrightStar Systems begagnade sĂ€ndtagare, routrar och switchar – bakom ett Ă„rs garantier – som kostar betydligt mindre Ă€n helt nya alternativ. Eftersom det hĂ€r Ă€r mĂ€rkesvaror behöver du inte oroa dig för att prestanda Ă€r ett problem. I slutet av dagen sparar du pengar eftersom du Ă€r villig att avstĂ„ frĂ„n de senaste utgĂ„vorna i nĂ„gra mĂ„nader eller Ă„r.

Byt till molnprogramvara

Den största fördelen med att anvÀnda molnlösningar Àr att de Àr skalbara. Du kan investera och avyttra som du tycker passar genom Ären. Detta hindrar dig frÄn att begÄ för mycket av dina resurser vid ett givet tillfÀlle.

Det finns ocksÄ nÄgot att sÀga för att anvÀnda gratis programvara nÀr det Àr möjligt. Det finns sÄ mÄnga gratis lösningar tillgÀngliga online att du kanske kan ta bort nÄgra av dina prenumerationer och spara lite pengar, samtidigt som du faktiskt förbÀttrar prestanda i processen.

Uppmuntra arbetspolitiken

Det kan ha verkat opraktiskt för bara nÄgra Är sedan, men fjÀrrarbete anses vara en bÀsta praxis pÄ dagens marknad. MillennialanstÀllda krÀver inte bara flexibilitet, men företagets kostnadsbesparingar kan vara betydande nÀr de samlas över dussintals eller hundratals anstÀllda.

TĂ€nk pĂ„ det. NĂ€r du anstĂ€ller en avlĂ€gsen anstĂ€lld – i motsats till nĂ„gon som kommer in pĂ„ kontoret varje morgon – minskar du ditt behov av kontorsutrymme, förnödenheter, utrustning, nĂ€tverksbandbredd, datorer och mer. Besparingarna har potential att vara enorma.

Prioritera bÀttre utbildning

NÀr man tittar pÄ IT vill alla fokusera pÄ investeringar i hÄrdvara och programvara. det Àr enkelt att placera en specifik prislapp pÄ dessa utgifter. Men du bör ocksÄ ta hÀnsyn till hur du anvÀnder den teknik du betalar för.

Om du bara kopplar in den och plöjer framÄt optimerar du förmodligen inte effektiviteten. Genom att prioritera slutanvÀndarutbildning kan du fÄ ut mer av dina tekniska investeringar och fÄ bÀttre prestanda.

Ta kostnadsstyrning pÄ allvar

Hur hanterar du IT-kostnader? Om du anvĂ€nder en enkel formel som tar förra Ă„rets utgifter och lĂ€gger till “X” -procent, Ă€r du lat och ineffektiv. Du behöver en kostnadshanteringsplan som Ă€r praktisk och hĂ„llbar.

“Bygg finansiella system som skapar mer transparens kring” bra “kostnader, de som Ă€r förknippade med differentierande möjligheter och dispenserbara” dĂ„liga “kostnader, som utnyttjar din kultur för att öka medvetenheten om skillnaden, sĂ€ger strategikonsult Paul Leinwand. “Koppla nĂ€ra din budgeteringsprocess med din strategiska planeringsprocess för att sĂ€kerstĂ€lla att differentierande möjligheter fortsĂ€tter att fĂ„ oproportionerliga investeringar, medan andra kostnader hanteras tĂ€tt.”

Prioriterar du prestanda?

Att sÀnka kostnader lÄter bra pÄ papper, men du mÄste se bortom dollartecken nÀr det gÀller att hantera ditt företags och varumÀrkes lÄngsiktiga hÀlsa. Om du sÀnker kostnaderna pÄ bekostnad av prestanda, vad gör du egentligen? Du utför en avvÀgning som kommer att skada ditt företag mer Àn att hjÀlpa det.

Den goda nyheten Àr att det Àr möjligt att sÀnka IT-kostnaderna utan att skada ditt företags resultat. Det finns verkligen en kÀnslig balans, men rÀtt strategi kan hjÀlpa dig att hitta harmoni.

LÀs fler starttips och tricks pÄ TechCo