5 sÀtt att skaffa kapital pÄ en liten marknad

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

I den konkurrensutsatta vÀrlden av insamling finns det en myt om att det Àr svÄrare att samla in pengar pÄ mindre marknader. De flesta grundare tror att du mÄste vara pÄ kusten för att starta ditt företag. Efter flera Ärs investering och insamling pÄ en liten marknad tror jag inte att det Àr sant och det Àr hÀr.

Den senaste sommaren avslutade Techstars Retail sitt första program med Target i Minneapolis. Twin Cities har visserligen inte varit kĂ€nt som en hotbed för riskkapital – men det förĂ€ndras snabbt. Efter bara nĂ„gra mĂ„nader har vĂ„ra företag redan samlat in nĂ€stan 15 miljoner dollar, med ytterligare 5 till 10 miljoner dollar snart.

Det hÀr var ingen lust. Vi lade fram en uppsÀttning riktlinjer som vÄra startups följde för att fÄ dragkraft för insamling pÄ mindre marknader. Om du vill skaffa kapital pÄ en mindre marknad gör du sÄ hÀr:

FĂ„ lokal support

Oavsett hur liten, lokalt stöd gÄr lÄngt. LÀr kÀnna alla investerare i din region. Ta reda pÄ vem som har investerat i lokala företag, vilka grundare Àr frÄn din stad och vilka startups som har kommit frÄn din marknad. Om du vill ha större investerare mÄste du först visa att du har lokalt stöd. Det Àr bra signalering.

GĂ„ till VC

Om de nĂ€rmaste investerarna inte finns bredvid, gĂ„ pĂ„ ett plan och skapa skĂ€l att besöka. Gör dina lĂ€xor och be om en remiss först. GĂ„ pĂ„ ett plan, visa upp och nĂ€tverk. Du kan inte vara passiv – du mĂ„ste vara aggressiv och gĂ„ till dĂ€r VC: erna Ă€r. Sedan, nĂ€r du fĂ„r dessa möten, lyser ljuset över din stad.

GĂ„ med i en accelerator som inte finns i din geografi

Utnyttja finansieringskĂ€llor som annars inte skulle kunna nĂ„s. Ta med dem till dig. Detta ger dig en “blank effekt” för att utnyttja din lokala marknad nĂ€r du Ă„tervĂ€nder. Kolla in Techstars-program – vi har nu över 20 acceleratorer i över 16 stĂ€der över hela vĂ€rlden, inklusive mindre marknader som Austin, Boulder, Kansas City, Atlanta, etc.

FörstÄ var ditt företag passar

FörstÄ var ditt företag passar in i det större tekniska ekosystemet. Vem andra gör detsamma? Hur Àr du annorlunda? Var Àr din möjlighet? Var Àr ingenjörstalangen? Vad Àr levnadskostnaden? KÀnn din marknad bÀttre Àn nÄgon annan. FÄ sedan information om varför ditt företag kan och kommer att trivas i ditt land.

Skapa ett bra företag med fantastiska mÀnniskor

Det lÄter kliché men det kan helt enkelt inte överdrivas nÀr det gÀller kapital. DÄliga företag eller dÄliga grundare kommer att ha problem med att samla in pengar. Förbered dig och omge dig med ett fantastiskt team. Du mÄste vara pÄ toppen av ditt spel pÄ alla sÀtt för att övertyga andra att tro pÄ vad du gör tillrÀckligt för att investera i dig.

LÄt inte folk berÀtta att du mÄste flytta till kusten för att bygga en framgÄngsrik start. Techstars tror att stora företagare finns överallt och vi bygger ett globalt ekosystem för att stödja dig. GÄ med!