5 sÀtt du kan frÀmja en mer produktiv avlÀgsen arbetsmiljö

5 sÀtt du kan frÀmja en mer produktiv avlÀgsen arbetsmiljö

PĂ„ Acceleration Partners, vi Ă€r en del av denna trend. Hundra procent av vĂ„ra anstĂ€llda utnyttjar vĂ„r flexibla arbetsmiljö och arbetar pĂ„ distans hemifrĂ„n eller pĂ„ alternativa kontorslokaler – var de Ă€n Ă€r mest produktiva. VĂ„ra anstĂ€llda tycker att detta arrangemang Ă€r sĂ„ tillfredsstĂ€llande att vĂ„rt företag hamnade pĂ„ plats Ă„tta pĂ„ Great Place to Work 2016-listan över de 50 bĂ€sta arbetsplatserna för flexibilitet.

Som grundare och verkstÀllande direktör har jag tacklat ett antal utmaningar som ligger i att fÄ ett distribuerat team att frodas, frÄn att upprÀtthÄlla balans mellan arbete och privatliv till att förbÀttra kommunikationen. Genom att odla en miljö som lÀgger stor vikt vid bÄde ansvarsskyldighet och integration i arbetslivet har vi lockat motiverade medarbetare som arbetar hÄrt samtidigt som de omfattar den flexibilitet företaget erbjuder, och vi har utvecklat dessa bÀsta metoder för att övervinna de vanliga utmaningarna virtuella team stÄr inför :

Hyr anstÀllda som Àr lÀmpade att arbeta praktiskt taget

VÄrt företag har lÀrt sig att identifiera mÀnniskor som trivs i avlÀgsna miljöer utifrÄn deras personligheter, behov och livsstadier. MÄnga mÀnniskor Àr inte lÀmpliga för fjÀrrarbete, till exempel nyutexaminerade och de som behöver de sociala fördelarna med kontorsinstÀllningar.

Under vĂ„ra anstĂ€llningssökningar genomför potentiella anstĂ€llda ett litet test- eller testprojekt sĂ„ att vi kan avgöra hur bra de följer instruktionerna, stĂ€ller frĂ„gor och i allmĂ€nhet presterar i avlĂ€gsna miljöer. Vi anvĂ€nder ocksĂ„ telefon- och videokonferenser för jobbintervjuer och möter alla potentiella anstĂ€llda personligen, oavsett roll. Även om vi arbetar pĂ„ distans bygger vi vĂ„rt team som om vi Ă€r pĂ„ kontoret varje dag. För att spara tid för alla bör potentiella anstĂ€llda se till att de kan vara produktiva i den typen av miljö.

Kom nÀra och personligt med tekniska verktyg

AnstÀllda som chattar i 15 minuter med kollegor kan fÄ 20 procent högre prestanda. Företag anvÀnder ofta sÄdana resultat som en motivering för att avskrÀcka fjÀrrarbete. Men med sÄ mÄnga verktyg som Àr tillgÀngliga för att hjÀlpa mÀnniskor att ansluta, finns det ingen anledning att brist pÄ ansiktstid bör förringa en fjÀrrstyrka. Videokommunikationsappar som Skype och Zoom hjÀlper personalen att fÄ en-till-en-tid med medarbetare och kunder var de Àn Àr.

För att stödja informationsutbyte och uppmuntra kommunikation anvĂ€nder vĂ„ra anstĂ€llda verktyg – frĂ„n Asana till Basecamp Project Management-programvara. Kom ihĂ„g att frĂ€mja personliga och professionella vinster skapar starka band bland oss ​​trots vĂ„r brist pĂ„ daglig personlig interaktion.

HÄll informationen flödande

Hela vÄr personal delar information som ekonomi, förfrÄgningar om förslag och verksamhetsutveckling varannan vecka sÄ att alla förstÄr företagets inriktning.

Dessa samtal hjÀlper till att frÀmja förtroende mellan anstÀllda, eftersom de kan skicka anonyma frÄgor och förslag genom ovanstÄende verktyg. Om nÄgon frÄga som tas upp dÀr skulle intressera den större gruppen lÀggs den till pÄ agendan för att stÀnga feedback-slingan.

Fokus pÄ kultur och kÀrnvÀrden

Hela vÄrt företag skapade vÄrt kulturdÀck tillsammans, som en avlÀgsen grupp, genom att samla in feedback frÄn anstÀllda frÄn tidigare undersökningar för att sÀkerstÀlla att dÀcks innehÄll stÀmmer överens med vÄr organisationsidentitet. DÀck beskriver vÄra kÀrnvÀrden, önskat uppförande, metoder för att stödja varandra och taktik för att leverera klassens bÀsta resultat.

Varje kvartal bestĂ€mmer vi individuella och företagsmĂ„l som vi kallar ”stenar”. Detta gör att vi kan gĂ„ mot Ă„rliga mĂ„l i mindre steg och hĂ„lla personal ansvarig för att leverera resultat. Vi stĂ€ller in personalincheckningar för att granska kĂ€rnansvar, professionell och personlig utveckling och nya ”stenar” för det kommande kvartalet.

Prioritera professionell utveckling

Att skapa professionella utvecklingsmöjligheter praktiskt taget kan vara svÄrt, och inlÀrningskomponenten kan vara en kamp. DÀrför erbjuder vi utbildning för medarbetarutveckling pÄ alla nivÄer och vi erbjuder tvÄ applikationsbaserade medarbetarutvecklingsprogram: ett för medarbetare och chefer, ett för seniorchefer och styrelseledamöter.

Detta förhindrar avlĂ€gsna arbetstagare frĂ„n att missa möjligheter till ytterligare professionell tillvĂ€xt. Även om det inte Ă€r lika enkelt att slutföra utbildningen som att gĂ„ till en session nere i korridoren, lönar det sig nĂ€r företag Ă„tar sig att ge gott om möjligheter för professionella program.

Ett pÄgÄende arbete

Även med alla dessa processer pĂ„ plats och otroliga verktyg till vĂ„rt förfogande arbetar vi kontinuerligt med att skapa en effektiv virtuell arbetsmiljö. Även om vi alla vill ha personliga kontakter med vĂ„ra kollegor kan det vara utmanande att fĂ„ det att hĂ€nda frĂ„n olika platser.

Samtidigt kan fjÀrrarbete innebÀra mycket fÀrre distraktioner, vilket leder till en inneboende produktivitetsstöt och en lyckligare arbetskraft. Eftersom det sista du vill Àr att förlora en anstÀlld bara för att de behöver mer balans mellan arbete och privatliv.

LÀs mer om fjÀrrarbete hÀr pÄ Tech.Co