5 sÀtt Galaxy S8 Àr bÀttre Àn iPhone 7

Ny Galaxy S9-video och praktiska foton lÀcker ut nÄgra timmar före Samsungs stora evenemang

Med bara tre dagar kvar innan Galaxy S8 och Galaxy S8 + slÀpps officiellt, har surren kring Samsungs nÀsta generations flaggskeppstelefoner nÄtt nya höjder. Jag publicerade min fördjupade Galaxy S8-recension tidigare pÄ tisdag, och jag gjorde mina kÀnslor helt tydliga: Samsungs nya Galaxy S8 och S8 + Àr de bÀsta Android-telefonerna genom tiderna. NÀr det gÀller hÄrdvara och design Àr de de bÀsta smartphones, period. Det stÀmde, Samsung lyckades dra ut det otÀnkbara och out-design Apple för första gÄngen nÄgonsin.

För en djupdykning i Samsungs nya Galaxy S8 och Galaxy S8 +, var noga med att kolla in BGRs fullstÀndiga recension. I det hÀr kompletterande inlÀgget kommer vi att tÀcka fem viktiga sÀtt att Galaxy S8 Àr bÀttre Àn iPhone 7.

Display Design

SkÀrmen Àr uppenbarligen en av de viktigaste komponenterna i vilken smartphone som helst eftersom den fortfarande Àr det primÀra sÀttet att visa innehÄll och interagera med innehÄll. Och nÀr det gÀller Galaxy S8 och Galaxy S8 + Àr skÀrmen showens stjÀrna pÄ sÄ mÄnga sÀtt.

FrĂ„n och med telefonens design har Samsung lyckats öka förhĂ„llandet mellan skĂ€rm och kropp pĂ„ sina nya telefoner till imponerande 83%. Det kan jĂ€mföras med ett förhĂ„llande mellan skĂ€rm och kropp pĂ„ bara 66% pĂ„ iPhone 7 och iPhone 7 Plus. Är dessa förhĂ„llanden verkligen sĂ„ viktiga? Du kommer inte att kunna uppskatta det förrĂ€n du upplever det sjĂ€lv, men svaret Ă€r ja.

Bortsett frÄn att se mycket bÀttre ut, Àr anvÀndarupplevelsen pÄ Galaxy S8 sÄ mycket mer uppslukande Àn pÄ iPhone 7. Det kÀnns som att du hÄller innehÄll i handen, inte en telefon. Apples kommande nya iPhone 8 förvÀntas anta en liknande design som Àr nÀstan hela skÀrmen men tills dess har Galaxy S8 överhanden pÄ ett stort sÀtt.

SkÀrmkvalitet

Detta kommer inte att bli sÄ mycket överraskande för alla som nÄgonsin har anvÀnt en Samsung-flaggskeppstelefon tidigare, men Galaxy S8s skÀrmfördel strÀcker sig lÄngt bortom design. NÀr det gÀller skÀrmkvalitet har Galaxy S8 och S8 + ingen lika.

Samsungs Super AMOLED-skĂ€rmar pĂ„ Galaxy S8 och Galaxy S8 + Ă€r helt enkelt fantastiska. De har bĂ„da samma QHD + -upplösning sĂ„ 5,8-tums skĂ€rmen pĂ„ den mindre Galaxy S8-modellen har faktiskt bĂ€ttre pixeldensitet Ă€n den större 6,2-tumsskĂ€rmen pĂ„ Galaxy S8 +. Skillnaden Ă€r ganska stor pĂ„ papper – 570 ppi vs. 529 ppi – men jag tvivlar pĂ„ att Ă€ven nĂ„gon med 20/20 syn skulle kunna mĂ€rka nĂ„gon skillnad pĂ„ ett normalt betraktningsavstĂ„nd.

NÀr det gÀller att jÀmföra dessa skÀrmar med skÀrmarna pÄ iPhone 7 och iPhone 7 Plus kunde det inte vara enklare: Samsungs skÀrmar Àr bÀttre pÄ alla sÀtt. Svarta Àr djupare, fÀrgerna Àr mer livfulla, upplösningen Àr bÀttre, kontrasten Àr bÀttre och klarheten Àr bÀttre. Samsung har absolut slagit pÄ Ànnu ett hemkörning med sina Galaxy S8- och S8 + -skÀrmar.

Böjda kanter

Samsungs första böjda smartphones var en total gimmick som inte borde ha funnits. Note Edge var företagets första smartphone med en böjd skÀrm (endast pÄ ena sidan), och det var ocksÄ en gimmick som var bredvid vÀrdelös. Kurvorna pÄ Galaxy S8 och Galaxy S8 + Àr dock lÄngt ifrÄn vÀrdelösa. De Àr fantastiska.

NÀr det gÀller programvarufunktioner Àr den enda fördelen med den böjda skÀrmen pÄ S8 ett alternativ som gör att de exponerade kanterna lyser upp vid inkommande samtal nÀr telefonen Àr vÀnd nedÄt pÄ ett bord eller skrivbord. Ja, det Àr inte precis jordförstörande. Den verkliga fördelen med de böjda sidorna pÄ fram- och baksidan av telefonen Àr anvÀndbarhet.

Galaxy S8 + har ungefÀr samma bredd som iPhone 7 Plus, och den Àr faktiskt lite tjockare Àn 7 Plus i centrum. Men med ena handen kan jag bekvÀmt nÄ frÄn ena sidan av S8 + -skÀrmen till den andra. Och Samsungs rundade sidor pÄ framsidan och baksidan förlÀnger inte bara anvÀndarens rÀckvidd, hej hjÀlper S8 och S8 + att sitta bekvÀmt i handen. Det Àr en fantastisk design.

Laddar

Laddning Àr verkligen inte det första som kommer att tÀnka pÄ nÀr du vÀger för- och nackdelar med en smartphone. Men om du stannar ett ögonblick och verkligen tÀnker pÄ det Àr detta en oerhört viktig del av anvÀndarupplevelsen. Vi laddar vÄra telefoner varje dag, sÄ hastigheten som en telefon kan ladda och bekvÀmligheten med vilken den kan laddas Àr faktiskt en mycket stor sak.

Galaxy S8 stöder flera snabbladdningsstandarder. Det gör inte iPhone 7. Galaxy S8 stöder trÄdlös laddning och till och med snabb trÄdlös laddning. Det gör inte iPhone 7. LÄng historia kort, Samsungs Galaxy S8 och Galaxy S8 + laddar mycket snabbare Àn deras iPhone-motsvarigheter, och de har ocksÄ större batterier.

Google Assistant

Siri har kommit lÄngt sedan det först introducerades, och det Àr ingen tvekan om att Apples virtuella personliga assistent Àr ensam ansvarig för den senaste explosionen i liknande lösningar frÄn konkurrerande företag som Amazon, Google, Microsoft och Samsung. Som iPhone-anvÀndare tyckte jag verkligen om den personliga assistenten pÄ Samsungs Galaxy S8 + medan jag granskade den.

Nej, inte Bixby. Visst, Samsungs egen lösning för personlig assistent visar löfte, men dess oförmÄga att stödja engelsksprÄkiga röstkommandon vid lanseringen gör det till en icke-startande för tillfÀllet. Jag pratar om Google Assistant, den senaste utvecklingen av Googles assistentprogramvara.

Dessa AI-drivna assistenter utvecklas alltid, men Googles unga assistentlösning har redan övertrÀffat Siri pÄ mÄnga sÀtt. Jag tycker ofta att Siri blir förvirrad, har problem med sammanhanget eller bara fÄr ut fel saker nÀr jag stÀller en frÄga eller talar ett kommando. Google Assistant, Ä andra sidan, Àr mycket mer konsekvent och korrekt. Det hÀr Àr en stor kontroll i Galaxy S8-rutan för mig.