5 sätt Innehållsmarknadsföring kan revolutionera ditt onlineföretag

5 sätt Innehållsmarknadsföring kan revolutionera ditt onlineföretag

Visst, du har nog hört talas om innehållsmarknadsföring. Men vid en första anblick kan det vara svårt att avgöra vad innehållsmarknadsföring är eller vilka fördelar det har.

Innehållsmarknadsförings syfte är att locka och behålla kunder genom att konsekvent skapa och samla relevant och värdefullt innehåll i avsikt att ändra eller förbättra konsumentbeteendet. Och även om det kanske inte verkar vara mycket annorlunda än normal reklam, är nyckelpunkten att innehållsmarknadsföring inte handlar om att sälja din produkt utan om att ge information till dina konsumenter.

Vad är poängen med att tillhandahålla information och inget annat? Det finns stora fördelar som ditt företag kan uppnå genom att tillhandahålla värdefull information, och vad som går runt kommer runt. Här är fem värdefulla fördelar som alla företag kan få genom en stark strategi för innehållsmarknadsföring.

Det förbättrar ditt rykte

Den digitala tidsåldern har gjort ditt företags rykte viktigare än någonsin tidigare. En kunds klagomål kan nu återkomma över hela Internet, vilket får andra kunder att inte använda ditt företag.

Men genom att l√§gga till inneh√•ll som visar hur ditt f√∂retag fungerar kan du f√• f√∂rtroende f√∂r dina konsumenter. Ta McDonald’s ‚ÄúOur Food. Dina fr√•gor”. McDonald’s skapade en webbplats som l√•ter n√•gon st√§lla fr√•gor, √§nnu mer l√∂jliga som “√Ąr dina pommes frites gjorda av plast?”

Genom att vara ärlig och uppriktig i dessa frågor och genom att offentliggöra denna kampanj arbetar McDonalds för att återfå sitt rykte som en hamburgarkedja som serverar god mat. Och informationen kommer att uppmuntra kunder att stanna där igen.

Det håller dig relevant i konsumenternas mening

Alla onlineföretag behöver klick. För att få klick måste de hålla kunderna intresserade av sin verksamhet. Och det bästa sättet att hålla kunderna intresserade är att tillhandahålla kontinuerligt, intressant innehåll.

Att göra det under en lång tidsperiod kan vara utmanande, men det finns många sätt att göra det. Att skapa en företagsblogg är ett av de vanligaste och enklaste sätten för marknadsföring av innehåll, men det finns också online-tidningar och podcasts. Till exempel publicerar General Electric en tidning om luftfart, som publicerar artiklar om framtida teknik och imponerande bedrifter av män och kvinnor som flyger med GE-teknik.

Varje företag har en nisch. Prata om den nischen, och ditt företag kan vara relevant och vara intressant.

Vem som helst kan göra det

Inneh√•llsmarknadsf√∂ring √§r inte bara n√•got som coola tekniska industrier kan dra ig√•ng. McDonald’s, ett f√∂retag som har ett d√•ligt rykte p√• Internet, tog fram en framg√•ngsrik marknadsf√∂ringskampanj f√∂r inneh√•ll som n√§mnts ovan. Traktortillverkaren John Deere har anv√§nt inneh√•llsmarknadsf√∂ring i √∂ver 100 √•r med sin informativa tidning Furen.

Och medan John Deere måste spendera lite pengar på att köra tidningen, är marknadsföring av innehåll också extremt billigt. Alla företag som kan driva ett socialt mediekonto eller blogg kan använda innehållsmarknadsföring för att publicera värdefullt innehåll. Det bör noteras att det kräver mycket tid, särskilt för att en solid marknadsföringsstrategi för innehåll bör kräva publicering av ny information ofta och regelbundet.

Det uppmuntrar bra vanor i sociala medier

Medan innehållsmarknadsföring har funnits länge betyder dess nuvarande tillstånd att det är starkt knutet till marknadsföring på sociala medier. Ett onlineföretag kan skriva en blogg med intressanta fakta och sedan synkronisera den med sitt Twitter- eller Facebook-konto och se till att den sprids till en bredare publik.

Men en av de stora utmaningarna med att driva en kampanj för sociala medier är att den är tidskrävande. Med tanke på de ansvarsområden som onlineföretag står inför kan det vara frestande att skjuta upp sociala medier för en dag för att hantera andra viktiga frågor. Sedan skjuts det ut en dag till, och en annan tills kampanjen är i rörelse.

Att starta en marknadsföringskampanj för innehåll hjälper din sociala mediekampanj eftersom du bara kan länka skapat innehåll till ditt företags sociala mediekonto och uppmuntrar dig att hålla dem båda uppe.

Det länkar till SEO

När sociala medier och innehållsmarknadsföring kombineras skapar det socialt surr. Och när sociala buzz skapas kan du förbättra din webbplats sökpopularitet.

Kom ihåg att Google generellt sorterar sina webbsidor efter antalet länkar som de får från andra sidor. Om du har gott om innehåll vill andra webbplatser länka till din webbsida för att visa innehållet. Detta innebär större trafik, vilket kan leda till att fler människor länkar till dina webbplatser, vilket resulterar i en positiv återkopplingsslinga där människor kommer att förbli intresserade av ditt företag så länge du lägger upp intressant innehåll.

Det kan inte förnekas att innehållsmarknadsföring kan vara utmanande, eftersom du kan kämpa för att tänka på vilket intressant innehåll du kan lägga upp. Men så länge du uppvisar viss originalitet är det möjligt att använda ett säkert, billigt och billigt tillvägagångssätt för att öka ditt företags rykte och försäljning.

Läs mer om marknadsföring här på Tech.Co