5 sÀtt startups kan sÀkra sin affÀrskommunikation

3 cybersÀkerhetsmetoder som smÄföretag behöver tÀnka pÄ nu

OnlinesÀkerhet blir en allvarlig frÄga i nÀringslivet, sÀrskilt för nystartade företag. MÄnga sÀkerhetsÄtgÀrder som företag inför för att försöka avvÀrja cyberattacker misslyckas ofta och lÀmnar dem öppna för olika problem. Dessa ÄtgÀrder misslyckas av ett antal skÀl, men frÀmst pÄ grund av bristande teknisk kunskap frÄn företagets sida och begÄvade hackare som verkar bli bÀttre med tekniken.

TyvÀrr för företag kommer kunder att springa sÄ snart de inser att deras personliga information Àr i fara. Till exempel sÄg Yahoo!, Ett företag som har drabbats av flera dataintrÄng de senaste Ären, tusentals kunder stÀnga sina konton efter intrÄnget i slutet av 2016.

Till skillnad frÄn företag i de stora ligorna har startups inte rÄd att förlora kunder. Förutom internet kan företagskommunikationsplattformar som IP-PBX, VoIP-system och mobilnÀt ocksÄ anvÀndas som ledningar för datastöld. Som sÄdan bör dessa plattformar alltid hÄllas sÀkra för att sÀkerstÀlla integriteten hos kunddata och information.

Kolla in nÄgra av sÀtten som nystartade företag kan garantera sÀkerheten och integriteten för sina kommunikationsplattformar.

SÀkerstÀlla fysisk sÀkerhet

Du har anvÀnt den senaste programvaran för företagets start för att hÄlla data och information sÀker. Att lÀmna ditt serverrum utan ÄtkomstkontrollÄtgÀrder innebÀr dock att alla bara kan gÄ in och fÄ tillgÄng till ditt företags data, Àven nÀr de inte ska. Internt bedrÀgeri och datastöld Àr en riktig sak.

DÀrför bör startups implementera Ätkomstkontrollprotokoll för att sÀkerstÀlla att endast behöriga personer har tillgÄng till datalagringsomrÄden och nÀtverkscenter.

Följ bÀsta lösenordsrutiner

Lösenord Ă€r ett viktigt första försvar nĂ€r det gĂ€ller att sĂ€kra alla typer av affĂ€rssystem. ÄndĂ„ förbiser mĂ„nga startups bĂ€sta sĂ€kerhetspraxis för lösenord, vilket skapar svaga punkter i systemet. Som en tumregel bör lösenord Ă€ndras ofta och inte anvĂ€ndas pĂ„ mer Ă€n ett konto.

Det finns mÄnga lösenordshanteringsverktyg dÀr ute som gör det möjligt för nystartade företag och smÄföretag att skapa och hantera starka lösenord, inklusive LastPass och CommonKey. Att införa ytterligare ÄtgÀrder som tvÄfaktorautentisering kan ocksÄ bidra till att förbÀttra den totala sÀkerheten.

AnvÀnd dedikerade servrar

Att anvÀnda en enda server för flera funktioner utsÀtter din kommunikationsinfrastruktur för mÄnga sÀkerhetshot. Om du till exempel anvÀnder en enda server som din PBX-server och webbserver kan inkrÀktare komma Ät PBX-systemet via verktyg som körs pÄ webbservern. Dessutom, om nÄgot skulle hÀnda med den enskilda servern skulle flera delar av ditt företag gÄ ner samtidigt, vilket kan vara katastrofalt för nystartade företag med begrÀnsade resurser.

AnvÀnd vÀrdtjÀnster med ett inbyggt CDN eller Content Delivery Network eftersom A CDN mildrar DDoS-attacker genom att absorbera huvuddelen av dataförfrÄgningar. Detta gör att din webbplats kan upprÀtthÄlla funktionella hastigheter ocksÄ, billigaste CDN Àr inte svÄra att hitta eftersom för startups rÀknas varje dollar. Distribuera alltid separata servrar för varje större kommunikationsplattform som PBX och webbservrar. Detta lÄter dig öka sÀkerheten för varje komponent och sÀkerstÀlla kontinuitet om ett element Àventyras.

AnvÀnder korrigeringar och firmwareuppdateringar regelbundet

MÄnga av oss kommer ofta undan med att ignorera patch- och uppdateringsförfrÄgningar pÄ vÄra smartphones och datorer. Men med servrar och affÀrssystem av företagsklass Àr dessa uppdateringar och korrigeringar livsnerven för all sund kommunikationsinfrastruktur. Dessa uppdateringar skickas alltid ut av tillverkare för att ÄtgÀrda problem som kan göra dina system utsatta för attacker.

Som sÄdan Àr de en viktig del av systemunderhÄll och bör alltid installeras och konfigureras sÄ snart de Àr tillgÀngliga.

Systemövervakning

Systemövervakning bör vara en del av varje företags vanliga rutin. Systemadministratörer har vanligtvis ansvar för att övervaka trafik hela tiden, vilket hjÀlper till att skapa ett mönster för normal anvÀndning. De kan sedan identifiera obehörig Ätkomst genom att övervaka trafiksteg, vilket Àr vad som vanligtvis hÀnder nÀr en inkrÀktare fÄr tillgÄng till nÀtverket.

För nystartade företag som inte har rÄd med specialiserad IT-personal finns det mÄnga verktyg som kan anvÀndas för att övervaka nÀtverk. Med en kort inlÀrningskurva och lite tÄlamod kan mÄnga av dessa ofta anvÀndas av icke-tekniker.

LÀs mer om cybersÀkerhet hÀr pÄ Tech.Co