5 sÀtt veteranentreprenörer kan göra militÀra fÀrdigheter till affÀrsmÀssiga

5 sÀtt veteranentreprenörer kan göra militÀra fÀrdigheter till affÀrsmÀssiga

Cirka 200 000 mÀnniskor övergÄr frÄn militÀrtjÀnst varje Är och enligt Institutet för veteraner och militÀra familjer tycker nÀstan hÀlften att deras största utmaning Àr att anpassa sig till den civila kulturen. Amerikanska veteraner som vill komma i affÀrer för sig sjÀlva har ett supportnÀtverk frÄn bÄde veterangrupper och entreprenörssamhÀllet. Det finns till och med hela ideella organisationer för att para ihop de tvÄ vÀrldarna, som Bunker Labs eller Patriot Boot Camp.

Varför gÄr veteraner och entreprenörssatser sÄ naturligt ihop? Eftersom massor av fÀrdigheter gÀller i bÄda vÀrldarna. Jag intervjuade Bart Lomont, grundare av vÄrdtjÀnsten Robin, för att lÀra sig mer om kopplingarna mellan de tvÄ. HÀr Àr en snabb titt pÄ de fÀrdigheter som en veteran kan lita pÄ för företagars framgÄng:

Du har ingen spelbok

NÀr du Àr egenföretagare finns det inte nödvÀndigtvis en guide som hjÀlper dig pÄ vÀgen, och dagligen mÄste du fatta tidskÀnsliga beslut som kan pÄverka ditt företag.

“PĂ„ samma sĂ€tt som min erfarenhet av militĂ€ren finns det ingen spelbok eller vĂ€gkarta till livet i en start,” förklarar Bart. ”Varje dag stöter jag pĂ„ problem som ingen nĂ„gonsin har mött tidigare och det Ă€r mitt jobb att rĂ€kna ut dem. Vi har inte tid att vĂ€nta pĂ„ andra för att ta reda pĂ„ problemen. Vi utbildar vĂ„rt team att tĂ€nka pĂ„ fötterna och fatta beslut efter bĂ€sta förmĂ„ga baserat pĂ„ den information de har. ”

Kommunikation Àr viktigt

I militÀren Àr kommunikation de viktigaste komponenterna för ett framgÄngsrikt uppdrag och förmÄgan att kommunicera effektivt till ditt team kan ocksÄ hjÀlpa till nÀr du bygger ditt företag.

“Tydlig, kortfattad kommunikation Ă€r ett kritiskt attribut i vĂ„r organisation”, sĂ€ger Bart. ”Oavsett om du kommunicerar med en kund, en grĂ€smatta eller till och med en kollega Robin-anstĂ€lld, borde du kunna fĂ„ din poĂ€ng pĂ„ under tre meningar. Allt annat Ă€n slöseri med bĂ„da parters tid och behov av arbete. ”

Du Àr ansvarig

I militÀren och nÀr du Àger ett företag kan ansvaret för sitt arbete och handlingar hjÀlpa teamet att förstÄ deras roll och mÄl. Som Bart berÀttar för det:

“Vi lĂ€gger ocksĂ„ fokus pĂ„ ansvarsskyldighet – oavsett vilken operation det Ă€r Ă€r det mycket tydligt vem som har ansvaret och de vet frĂ„n början vad som förvĂ€ntas av dem.”

Du vet hur du anpassar dig

Det finns mĂ„nga vĂ€ndningar för att bygga ett företag och förmĂ„gan att anpassa sig till de ovĂ€ntade sakerna som kommer din vĂ€g och upprĂ€tthĂ„lla ett stadigt huvud Ă€r en vĂ€rdefull övergĂ„ngsfĂ€rdighet för veteraner. Om Bart kunde gĂ„ tillbaka i tiden till början av sin karriĂ€r, skulle han sĂ€ga till sig sjĂ€lv att sluta oroa sig för “vad-om”.

“NĂ€r du planerar att störa en sĂ„ stor industri som 40 miljarder dollar landskapsmarknad kommer du att stöta pĂ„ mĂ„nga okĂ€nda”, sĂ€ger han. ”Du kan aldrig svara pĂ„ alla frĂ„gor förrĂ€n du stĂ„r inför dem, sĂ„ det Ă€r ovĂ€rderligt att fĂ„ en verklig upplevelse (i vĂ„rt fall var att fĂ„ robotgrĂ€sklippare ut pĂ„ fĂ€ltet med riktiga kunder för sina första tester pĂ„ amerikansk mark) .

En startup största fördel Ă€r dess anpassningsförmĂ„ga. Vi behöver inte fatta beslut genom kommittĂ©er och fĂ„ godkĂ€nnande frĂ„n olika avdelningar. Vi kan fatta beslut pĂ„ fĂ€ltet som pĂ„verkar omedelbart och fĂ„r oss betydande fördelar jĂ€mfört med tĂ€vlingen. ”

Robin bevisar att Bart och hans medgrundare Justin Crandall vet hur de ska anpassa sig: Företaget lanserade nyligen landets första robotvÄrdstjÀnst.

Teamwork Matters

En av militÀrens största kÀrnvÀrden Àr lagarbete och det Àr den viktigaste komponenten för att hjÀlpa en enhet att slutföra ett uppdrag. För Bart och hans grundare Justin visste de att teamarbete inkluderar individer som har erfarenhet och villiga att hjÀlpa andra att lyckas i sitt företagsuppdrag.

Robin hade en anslutning till en lokal Bunker Labs, en 501 (c) (3) ideell organisation som stöder veteranÀgda startups i tidig fas, och medgrundarna nÄdde hjÀlp.

“Bunker Labs har varit en fantastisk lagkamrat och sann partner i mycket av vĂ„r framgĂ„ng hittills”, sĂ€ger Bart. “Mellan introduktioner för potentiella investerare, mĂ„nga nya nĂ€tverksmöjligheter och kvĂ€llar som öppnar nya dörrar för marknadsföringsmöjligheter – de har hĂ„llit sig trogna sina uppdrag och spelar en vĂ€rdefull roll för att frĂ€mja veteranentreprenörskap.”

Bunker Labs Àr pÄ vÀg in i det andra Äret av ett tvÄÄrigt Ätagande pÄ 1,5 miljoner dollar frÄn JPMorgan Chase att starta en 10-mÄnaders turné för att hÄlla evenemang och öppna nya kapitel i hela USA. Veteranentreprenörer som hoppas kunna starta ett företag har redan erfarenhet fÀrdigheter för att lyckas och mÄste komma ihÄg att utnyttja tillgÀngliga nÀtverk.

Ett bra stÀlle att börja bygga ett nÀtverk Àr vid Startup Week dÀr du kan trÀffa andra företagare eller rÄdgivare som kan hjÀlpa dig att uppnÄ ditt företagsuppdrag.

Denna artikel Ă€r en del av en Startvecka innehĂ„llsserier som kommer till dig av CHASE for BUSINESS. Startup Week Ă€r firandet av företagare i stĂ€der runt om i vĂ€rlden. JAKT för AFFÄRS Ă€r allt ett företag behöver pĂ„ ett stĂ€lle, frĂ„n expertrĂ„d till vĂ€rdefulla produkter och tjĂ€nster. Hitta affĂ€rsnyheter, berĂ€ttelser, insikter och experttips allt pĂ„ ett stĂ€lle pĂ„ Chase.com/forbusiness. LĂ€s resten av vĂ„r Startup Week-serien.